Prosjekter av et skumblokkhus med loft: finesser av plassplanlegging

Innhold
 1. Egendommer
 2. Prosjekt
 3. Utvendig etterbehandling
 4. Interiør
 5. Tips og triks
 6. Vakre eksempler

Mange drømmer om sitt eget hjem, og forestiller seg et lite familierede i fantasien. Et romslig kjøkken, en lys stue, et respektabelt arbeidsrom, et praktisk verksted, et lyst lekerom, koselige soverom - og huset du drømmer om er satt sammen til en solid bygning laget av skumblokker. Dette materialet utmerker seg ved sin positive pris og praktiske egenskaper, og lar deg derfor bygge et romslig varmt hus med loft til en lav pris.

Egendommer

Skumblokkhus med loft kan i økende grad sees blant forstadsbygninger. Den økende populariteten til denne typen hus er lett å forklare. Materialet som brukes til konstruksjon har bemerkelsesverdige egenskaper, og loftet lar deg skjære ut ekstra kvadratmeter for aktiv boligbruk. Et stort utvalg av standardprosjekter lar deg velge et alternativ for den mest komfortable boligen, og hvis et slikt alternativ fortsatt ikke er funnet, kan du alltid lage en individuell bestilling for utvikling av prosjektdokumentasjon og konstruksjon.

Byggematerialet er laget av cellulær skumbetong.

Faktisk består blokkene av sement, vann, sand og et skummiddel, på grunn av hvilket den svært lukkede porøse strukturen dannes. Som du kan se av sammensetningen, er det ingenting her som kan avgi giftige røyk.

På grunn av den porøse strukturen, samt de imponerende dimensjonene til bygningselementene (med et minimum av sømmer), opprettholdes det mest komfortable mikroklimaet i hus laget av skumblokker. Om vinteren - ikke kaldt, om sommeren - kult! Slike bygninger krever ingen spesielle investeringer i varmeisolering av vegger.

I deres drift er skumblokkhus veldig upretensiøse. De er ikke redde for råte og branner, fordi de er motstandsdyktige mot slike negative påvirkninger. En enkel ubeskrivelig grå bygning laget av skumblokker kan alltid maskeres med etterbehandling - maling eller dekorative etterbehandlingsmaterialer, slik at det estetiske problemet også er løst.

Utformingen av hus med loft innebærer bruk av ekstra loftsplass - det viktigste er at gulvene i den øvre boligetasjen er pålitelige og holdbare. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot takrammen, dens termiske og vanntetting. Et godt laget tak vil vare mer enn ett tiår, og et dårlig vil samle inn mye penger for å eliminere feilene.

Et loft er en mesanin, et loft egnet for opphold.

Beslutningen om å utstyre loftet er ofte diktert av det faktum at det ikke er mulig å lage en ekstra etasje, og plass for livet er rett og slett nødvendig. De øvre rommene er veldig spesifikke, med skrå vegger. For noen mennesker, spesielt barn, gjør slike vegger et psykologisk undertrykkende inntrykk. Problemet med det begrensede rommet kan delvis løses ved å installere ekstra spesielle vinduer. De er ikke billige, men de betaler seg for panoramautsikten over stjernene som åpner seg etter installasjonen.

Prosjekt

Typiske prosjekter av loftshus fra en skumblokk kommer vanligvis i følgende størrelser: 6x6, 8x8, 8x10, 10x10 meter. Det er også andre varianter - 7 x 8, 6 x 10, 9 x 12 meter og andre. I form av et hus laget av skumbetong, er det både firkantede og rektangulære. Andre former innebærer som regel et individuelt prosjekt med en ikke-standard layout.

For bygging av en liten sommerhytte er det logisk å bruke 6x6-prosjektet, og for et stort familiehjem er de beste alternativene for hus 10x10 meter, men generelt vil 8x8 meter være nok for den "gjennomsnittlige" cellen i samfunnet. "Stuffingen" i hvert prosjekt er plasseringen og antall rom, fordi det er planløsningen som spiller en avgjørende rolle i valget av prosjektet.

I prosjekter av små hus 6 x 6 meter er det som regel følgende sett med lokaler: i første etasje - et kjøkken med en kombinert stue (sistnevnte kan skilles, men da vil rommene være små), kanskje også en vestibyle og et fyrrom; i andre (loftet) etasje er det soverom (ett, to eller tre; jo flere rom, jo ​​mindre areal).

Stigen, for ikke å spise opp en allerede liten plass, kan utføres.

I hus med et areal på mer enn 50 kvadrater øker antall rom - spesielt hvis prosjektet involverer en kjelleretasje. Deretter flyttes alle "kontor"-rom som fyrrom og bad ned, og frigjør dermed plass til stuer: et kjøkken, en stue, et kontor eller et soverom i første etasje og flere rom i andre.

Typiske prosjekter 8 x 8, sjeldnere 7x8, 8x9, 9x9 meter regnes som de beste alternativene for en familie på 3-4 personer. Så, for eksempel, i et hus 8 til 8 i første etasje, det samme kjøkkenet og stuen (fullverdig, atskilt fra hverandre), et kontor eller soverom, en vestibyle, samt en romslig hall med en dressing rom kan lokaliseres. Et ekstra bad og to eller tre rom kan plasseres på loftet. Arealet til denne typen hus kan være omtrent 120 kvm. m.

Prosjekter av store hus virker enorme bare på papiret, mens ferdige bygninger ser veldig kompakte ut. 100 kvadrater av første etasje kan inneholde, i tillegg til et kjøkken med stue, et komplett bad og et toalett, samt et ekstra rom. En trapp oppe fører til flere soverom, som også er utstyrt med komplette bad.

Og det er også prosjekter av typiske hus som innebærer tilstedeværelsen av en innebygd garasje eller bad.

Dimensjonen deres kan være forskjellig, for eksempel 5,6x9,4, 6 x 8, 7x9, 8 x 10 meter. Til tross for at disse lokalene er ikke-bolig, er de svært funksjonelle og praktiske. Takket være loftet dukker det opp flere målere, så den "skjulte" plassen til disse lokalene er fullt nedbetalt av de øverste etasjene.

Utvendig etterbehandling

Ved utforming av typiske loftshus er utvendig etterbehandling vanligvis allerede inkludert i den nøkkelferdige byggeservicepakken. Imidlertid inkluderer det ofte kun maling eller puss. Dette etterbehandlingsalternativet har rett til å eksistere, spesielt hvis huset er et landsted, men oftere og oftere er det bygninger foret med forskjellige materialer.

Hus av denne typen ser mye mer fordelaktige ut enn bare malte., i tillegg er de fleste bygninger i Russland plassert i områder med tøffe klimatiske forhold, slik at den ytre dekorasjonen ikke bare vil dekorere huset estetisk, men også beskytte det mot overflødig kondens, fuktighet og temperaturendringer.

Hvis du ikke planlegger å utvide plassen ytterligere ved å bygge flere uthus, for eksempel en veranda eller et bad, du kan gi det endelige utseendet til hus fra skumblokker ved å bruke:

 • ventilerte fasadesystemer (fra sidekledning, murstein, blokkhus, bølgepapp, porselenssteintøy);

 • vendt stein, dekorative murstein, fliser;

 • skum eller polystyren 150 mm tykt, dekket med gips på toppen;

 • gips;

 • maleri;

 • i tillegg til kombinert finish, for eksempel, vil hovedområdet bli pusset, og bunnen vil bli vendt med stein.

Interiør

Den moderne utformingen av lokalene kan utføres innenfor den strenge kanoniske rammen av stilen, eller den kan spille i kontrast, bryte alle mulige regler. Loftshus med skumblokk er et spesielt tilfelle, fordi de har sine egne detaljer som bare må tas i betraktning.

 • Først er type hus selv... Det er svært sjelden å se et loftshus i byen - med mindre det er i forstedene. Slike hus tilhører bygninger som bringer en person nærmere naturen, derfor, i ferdig interiør, her kan du i økende grad se stiler som rustikk, land, Provence, eklektisisme, hytter. Interiøret understreker med alt dets utseende: dette er ikke en by, men et rolig, fredelig hjørne i stillheten på landsbygda.
 • For det andre er det det designfunksjoner i øverste etasje... Hovedspørsmålet gjelder inntrengning av dagslys - hvis det ikke er nok, vil skrånende vegger, kombinert med utilstrekkelig belysning, skape følelsen av et slags mørkt skap i stedet for et koselig hjørne. Hvis problemet med dagslys er løst på grunn av spesielle krøllete vinduer, er det logisk å tenke på å ramme inn dette designelementet.

Å arrangere store og høye gjenstander, spesielt skap, langs veggene kan være problematisk, fordi skråvegger ikke gir denne muligheten.

Det er imidlertid alltid en vei ut, og hvis lagringsplass bare er nødvendig, kan modulære eller innebygde møbler for individuelle størrelser bestilles, åpne hyller og hyller som kurver og lyse bokser kan plasseres på, komme til unnsetning.

Å bestemme seg for å bruke skap som skillevegger mellom rom vil bidra til å redusere gulvbelastningen. På grunn av tekniske egenskaper på loftsgulvene anbefales det ikke å sette opp tunge og tykke vegger - kun gipsplater eller lignende lettvektskonstruksjoner.

Lyst, luftig, romantisk og lyst interiør kan ofte sees i loftshus. I dekorasjonen av veggene kan du se naturlige materialer (tre, stein), på sengene, sofaene, lenestolene er det en stor mengde tekstiler, mens vinduene ikke er dekorert med dem. Strukturelle elementer (trebjelker) kan ikke lukkes, men tjene som en dekorativ dekorasjon, som dessuten deler rommet i soner.

Tips og triks

Beslutningen om å lage et fullverdig boareal fra loftet lar deg finne svar på mange spørsmål, men det krever også et mer nøye utvalg av alle komponenter. Preferanse bør gis til lette materialer og møbler som ikke ytterligere provoserer utseendet til sprekker i vegger og fundamenter.

Området til bygningen, eller rettere sagt, antall rom i den, er et veldig viktig spørsmål som avgjøres på stadiet for valg eller utvikling av et prosjekt.

Vanligvis er det nøyaktig like mange rom som det er medlemmer i familien.

Trappen blir et obligatorisk element i huset. Hvis det ikke er så mange plasser i huset, kan det tas ut i gaten, men når området tillater det å installeres i huset, er det nødvendig å tenke over plasseringen så mye som mulig - det bør ikke skjule plassen. Det er også rasjonelt å bruke stigen som en ekstra oppbevaringsplass - under den kan mange forskjellige skap og uttrekkssystemer plasseres ganske kompakt.

Hvis prosjektet til huset sørger for en kjeller, kan alle tekniske rom, enten det er et bad eller et fyrrom, plasseres der. Dette vil frigjøre plass i boligetasjene.

Hvis strukturen som skal oppføres har et betydelig areal (mer enn 100 kvadrater), er det viktig å vurdere tilstedeværelsen av rørleggerenheter på loftsetasjen i utformingen av huset.

I trange hus er lydisolering viktig - dens tilstedeværelse er ganske enkelt nødvendig for å organisere roen til alle familiemedlemmer.

Varmeanlegget er svært viktig i hus med fast opphold.Derfor er tilstedeværelsen av et kjelerom (vanligvis plassert ved siden av kjøkkenet) svært ønskelig.

Et veldig viktig poeng i designet er den delen av loftsetasjen som har størst høyde. Høyden bør være minst halvparten av lengden på rommet, ellers kan ikke følelsen av et trangt skap unngås.

Vinduer til loftsetasjen er et dyrt, men svært berettiget kjøp.Prisen deres skyldes den spesielle festemekanismen, men installasjonen av slike vinduer er nødvendig, siden ekstra dagslys aldri er overflødig.

Vakre eksempler

Bilder av ekte loftshus, laget i henhold til standardprosjekter, er forskjellige i en rekke stiler og er ikke blottet for noe glede. Designere er veldig glad i denne typen hus på grunn av takene med komplekse former og vinduer som ser ut ovenfra. De som ønsker å uttrykke seg gjennom hjemmet sitt kan alltid dra nytte av tilpasningstjenesten, som vil legemliggjøre den komplekse arkitekturen til bygningen.

Du vil lære mer om å bygge et hus fra skumblokker, samt dets fordeler og ulemper, i den følgende videoen.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler