Prosjekter av moderne hus med flatt tak: funksjoner ved valg og arrangement av taket

Innhold
 1. Hva det er?
 2. Funksjoner og krav
 3. Fordeler og ulemper
 4. Visninger
 5. Materialer (rediger)
 6. Generelle designregler
 7. Arrangementsmuligheter og betjeningsfunksjoner
 8. Vakre eksempler

I forståelsen av en vanlig russisk person uten bygning og arkitektutdanning, er et flatt tak på en bygning noe veldig upraktisk og medfører potensielle problemer. Dette konseptet har sine røtter i den sovjetiske fortiden, da slike strukturer begynte å flyte to år etter konstruksjonen på grunn av bruk av lavkvalitetsmaterialer og brudd på konstruksjonsteknologi.

Moderne tilnærminger til bygging av hus og nye materialer for å lage flate tak gjør det mulig å implementere spektakulære, uvanlige prosjekter, inkludert private hus i forskjellige stiler.

Hva det er?

Prosjekter av hus med flatt tak "opprinnelig" fra den sørlige delen av Vest-Europa. Det er mange eksempler på villaer og hytter med flat topp.

I motsetning til et skråtak, har et rett tak en mer kompleks struktur, inkludert et avløp, selv om et slikt tak fortsatt har en liten helling - fra to til femten grader.

Spesialdesignede hus er ofte laget i moderne stiler., som høyteknologisk, moderne og andre.

Du kan bygge et en-, to-etasjes hus med en uvanlig topp, så vel som en fleretasjes bygning, som dermed vil få fasjonable, om ikke engang futuristiske, funksjoner.

Funksjoner og krav

Prosjekter av hytter og bygninger med flere etasjer krever nøye studier. Dette skyldes i stor grad det komplekse arrangementet på toppen av slike strukturer.

Ved utforming bestemmes minimumshellingsnivået til et flatt tak. Hvis den utnyttes, gjøres en såkalt avbøyning på overflaten. Hvis du ser nøye på taket, kan du se et lite iøynefallende «relieff» der. Takket være dette, akkurat som på en skrånende, samler det seg ikke smelte- og regnvann på dette.

Det svært ustandardiserte taket er et eksempel på moderne høyteknologisk konstruksjon. Den består av mange lag som sikrer kvaliteten og påliteligheten.

Fordeler og ulemper

I tillegg til den uvanlige utformingen av bygninger med flate tak, som trekker oppmerksomhet til slike bygninger, eierne av denne boligen kan sette pris på andre fordeler med slike strukturer.

 • På et betinget flatt tak kan du skape et aktivt liv: lage en idrettsplass her, sette opp en blomsterhage eller en grønnsakshage, og til og med plassere et svømmebasseng. Hvis størrelsen på tomten ikke er spesielt stor, vil tilstedeværelsen av et slikt ekstra område merkbart kompensere for denne ulempen.
 • Kostnaden for et byggeprosjekt med flat topp er rimeligere enn et prosjekt med skråtak.
 • Siden mer snø samler seg på en flat overflate om vinteren, skapes en naturlig varmeisolerende pute, som lar deg spare på oppvarming i huset.
 • Til tross for den komplekse tekniske utformingen av et bygg med flat topp, er det lettere å vedlikeholde, systematisk rengjøre rennen og overvåke tilstanden til skorsteiner, samt ventilasjon her enn i en bygning med tradisjonelt skråtak.
 • Siden arealet av flate tak er mindre enn skråtak, kan du spare på byggemateriale.
 • Installasjon av et flatt tak tar mindre tid enn et skråtak, fordi det er mye mer praktisk å jobbe på en overflate uten merkbar helling.
 • Eiere av hus med denne typen tak trenger ikke å bekymre seg for å bli blåst bort av en orkan.
 • På et slikt tak er det enkelt å installere og betjene vindgeneratorer, solcellepaneler, antenner, vannoppsamlingssystemer og så videre.

Hus med slike tak har også en rekke ulemper.

 • Vanntettingsenheten i dette tilfellet krever en spesiell holdning. Hvis det gjøres feil i dette arbeidet, vil de for eierne av huset ende med reparasjoner forbundet med eliminering av lekkasjer på grunn av vann som samler seg på overflaten av taket fra regn eller smeltet snø.
 • Hvis taket er i bruk, om vinteren er det nødvendig å periodisk fjerne snø fra det. Du trenger bare å gjøre dette manuelt.
 • Smeltet snø fra år til år vil teste styrken til vanntettingslaget på toppen.

Visninger

Hvis flate hustak på avstand ser like ut, kan de faktisk være forskjellige. Det finnes tre typer slike tak.

Operert

De lar folk som ikke er med på vedlikehold av selve taket være på dem, samt installere tunge ting her, inkludert møbler. Et slikt tak må ha et pålitelig fundament, som hovedsakelig brukes som armert betong.

Det må være pålitelig termisk isolasjon, motstandsdyktig mot alvorlige belastninger, både dynamisk og statisk.

Uutnyttet

På en slik hardfør betongbase er ikke nødvendig. Under konstruksjonen brukes en dreiebenk av tre. For enkel betjening er det installert spesielle stiger her, på grunn av hvilke trykket på taket reduseres og lasten fordeles jevnt over hele overflaten.

Inversjon

Denne typen tak brukes ofte som et utnyttet. Flerlagskaken til de nødvendige teknologiske systemene under konstruksjonen inkluderer et vanntettingsnivå. Her, i motsetning til et konvensjonelt tak, er vanntettingen ikke utenfor, men under et lag med varmeisolator. Dette lar deg beskytte det vanntettingsteppet mot de destruktive effektene av ekstreme temperaturer, solen og mekanisk stress. Som et resultat blir takets levetid betydelig forlenget.

Byggeteknologier fra det 21. århundre, kombinert med tradisjonelle tilnærminger til å bygge hus, gjør det mulig å skape pålitelige, brukervennlige og eksternt spektakulære boliger.

Materialer (rediger)

Hus med et uvanlig tak kan bygges av en rekke materialer, for eksempel tømmer, luftbetong, SIP-paneler, skumblokker.

Uansett er det viktig å velge riktig materiale for det flateste taket. Ingen vil for eksempel forby bruken av vanlig bølgepapp. Men det er nødvendig å nøye beregne hvordan snøfjerning og vanndrenering vil bli utført, siden under påvirkning av nedbør vil metalltakbelegget bli spist av rust, og det vil ikke tjene sin forfallsdato.

Derfor er fuktmotstand en svært viktig faktor ved valg av takmateriale. Du kan bruke samme bølgepapp, men med et polymerbelegg. I noen tilfeller er polykarbonat eller skifer egnet for konstruksjon.

Du kan ta en spesiell konstruksjonsmastikk - et spesielt flytende stoff. Den brukes til å dekke takflaten med en børste. Når den er herdet, er mastikken et hardt belegg som ligner på rullematerialer. Det smelter ikke ved +70 grader, men det kan sprekke ved -25 Celsius, så det er bedre å ikke bruke det i et hardt klima.

Polykarbonat er mer pålitelig enn mastikk, men dyrere. Fordelen med dette materialet er at det gir husets tak et veldig uvanlig utseende. Fra utsiden kan det virke som om det er glass. Dette oppnår en spesiell designeffekt, og selve huset ser veldig dyrt ut.

Bruken av tradisjonell skifer vil gi taktjenesten i et halvt århundre, forutsatt at det ikke er noen feil i utformingen og konstruksjonen av huset. Selve skiferen er av betydelig vekt. Det er nødvendig å sikre påliteligheten til fundamentet og rammen til bygningen slik at den ikke legger seg over tid.

For flatt tak kan også trebjelker brukes. Det er ikke holdbart med en slik takkonstruksjon, men her kan takmateriale eller all den samme mastikken komme til unnsetning, noe som kan forlenge levetiden til hovedmaterialet.

Generelle designregler

Å designe et hus med flatt tak er ikke mye forskjellig fra å lage et prosjekt for andre boliger.

Til å begynne med tegnes en generell skisse av bygget og materialene som byggingen skal utføres av bestemmes. Beregningen av snø- og vindbelastninger på den vil avhenge av formen på strukturen. Materialet bestemmer beregningsresultatene for belastningen på det fremtidige fundamentet.

Deretter beregnes støttekonstruksjonene, det lages et plandiagram, på hvilket, i tillegg til selve veggene, ytterligere strukturelle elementer er indikert.

Et hus med flatt tak kan tenkes av en arkitekt i enhver stil, men mest av alt tilsvarer det den høyteknologiske stilen. Slike bygninger ser noen ganger ut som kuber.

Firkantede tak på slike bygninger er ofte planlagt for å plassere terrasser på dem.

For å lykkes med å bygge et hus med flatt tak, er det også nødvendig å utvikle et arbeidsprosjekt som knytter huset til et sted og et visst byggevolum. Takket være dette kan du beregne hvor mye bygget vil koste.

Av stor betydning er utviklingen av prosjektet til det flateste taket, avhengig av den valgte teknologien for konstruksjonen.

Takkaken med flatt tak har flere nivåer. Dette er basen, som er den vanskeligste delen. Over dette laget legges en dampsperre som skiller isolasjonen fra fuktighet som stiger opp fra bygget.

I sin tur er laget av termisk isolasjon en viktig komponent i et slikt tak, hvis tilstand i stor grad bestemmer takets levetid.

Vanntetting tillater ikke fuktighet å komme inn i huset fra utsiden. For å lage dette laget brukes ofte flytende polymerer, som skaper et pålitelig sømløst belegg som beskytter godt mot vann.

Som et resultat avhenger dens sikkerhet og pålitelighet av et godt designet takprosjekt. Gjør du feil beregninger, må taket bygges om.

Arrangementsmuligheter og betjeningsfunksjoner

Innvendig er et boligbygg med flatt tak ikke forskjellig fra alle andre. Den kan matche stilen til minimalisme, ha enkle penaltrekk, eller legemliggjøre mye større, fantasifulle arkitektoniske design. Blant bygningene med flate tak er det hus av både premium- og middelklasse.

Det er taket på bygget som krever spesiell opplegg, dersom det er i bruk. Og det vil være dumt å nekte plassering i et friområde, for eksempel 50 m2, rekreasjonsareal eller mer praktisk bruk.

Uansett skal taket, som jevnlig besøkes av folk, ha god belysning og være utstyrt med kantstein.

En historie

Det er ganske mange prosjekter av enetasjes hus med flatt tak i dag. Det kan være enten fullverdig bolig eller et beskjedent landsted.

På en liten sommerhytte, takket være "sommer"-gulvet, kan du utvide området til selve huset, samt ikke gå glipp av kvadratmeterne som har gått under plasseringen.

Et vanlig alternativ for å ordne et tak er å plassere en terrasse på det. For å gjøre dette er taket dekket med terrassebrett, fuktbestandige møbler er plassert her. Med et tilstrekkelig område på et slikt sted kan du bryte blomsterbed, plante busker som vil bidra til å beskytte taket mot solen i varmen. Bildet vil bli supplert med en grill eller grill.

Et flatt tak kan være et veldig koselig og innbydende sted å bo, spesielt hvis det gir en vakker utsikt over landskapet.

Praktiske folk som verdsetter hver kvadratcentimeter jord kan plassere drivhus og hagebed her.

Det er en mulighet for å lage et fullverdig "grønt" tak. Du kan så vanlig plengress på den eller lage en ekte hage med et blomsterbed. Det legges stier i den og hagemøbler er installert.Det bør huskes at massen til en slik hage kan være veldig imponerende. Det er klart at huset, som skal huse frodig grønt, skal være i betong.

To-etasjers

Det er mulig å utføre arrangementet av et slikt hus, for eksempel ved å stole på ferdige arkitektoniske prosjekter. I tillegg avhenger mye av eiernes økonomiske evner. Taket på et førsteklasses hus kan godt tjene som en helikopterplass, men som i tilfellet med et enetasjes hus, er det mulig å plassere en hage eller en terrasse her.

På et slikt tak kan du utstyre en ekte strand med et basseng. Det er nødvendig at huset tåler en slik vekt, og den nødvendige kommunikasjonen er riktig koblet til taket.

Hvis du setter solsenger, markiser for å skape skygge og for eksempel kar med planter på denne siden, kan du nyte en rolig og behagelig hvile gjennom hele den varme årstiden.

En annen applikasjon for et slikt tak er å plassere et idrettsområde. Dette alternativet blir mer og mer populært i tilfeller med arrangement av private hus. Her kan du installere treningsutstyr, lage tennisbane eller tredemøller.

For noen av disse alternativene er det nødvendig å forberede et spesielt elastisk, slitesterkt og litt grovt belegg for å unngå fall når du spiller sport. Du kan bruke gummitrekk eller kunstgressruller. Naturlig gress er fint.

Når det gjelder huset som helhet, bør man passe på å skape et solid fundament i et slikt bygg. Hvis taket i utgangspunktet er planlagt brukt, vil belastningen på det være svært høy.

Wireframe

Rammehus i vårt land blir gradvis mer og mer populære. Dette skyldes i stor grad enkelheten ved monteringen og de relativt lave kostnadene ved å lage en slik bolig.

Grunnlaget for strukturen er en ramme laget av tre eller metall. Sandwichpaneler brukes også til konstruksjon. Et lag med isolasjon er installert i huset. Den er belagt med kryssfiner eller sementsponplater. Utvendig er det ferdige bygget ferdig med fasadepuss.

Et rammehus med flatt tak er en lettvektskonstruksjon. En-etasjes hus av denne typen er mer vanlig, to-etasjes hus er mindre vanlige. Dersom det utarbeides et solid fundament, kan også taket på bygget gjøres brukbart. Plassering av terrasse og til og med plante planter er tillatt her. Men i dette tilfellet er det ingen mulighet for å installere et basseng eller andre tunge gjenstander.

Vakre eksempler

Et flatt tak diversifiserer eksteriøret til et boligbygg, til tross for dets ytre enkelhet. Dessuten gjelder dette en rekke stiler - ikke bare høyteknologi, som først kommer til tankene når man nevner en slik topp av strukturen, men også andre, bevist i flere tiår og til og med århundrer.

Så det antas at minimalisme i dag er en retning som utvikler seg raskere enn andre. Flate tak på hus har blitt en slags attributt for denne stilen. Hus dekorert i minimalisme skiller seg virkelig ut for sin kompakthet og rasjonelle bruk av hver kvadratmeter av det tilgjengelige området.

I en slik bygning kan det i tillegg til boligdelen plasseres en garasje, et drivhus og en romslig takterrasse.

Flatt tak i "moderne" - et fenomen for ikke så lenge siden. Likevel er det mange bolighus med en så original topp. De er bygget av armert betong. Keramikk og glass kan brukes som kledning.

Kombinasjonen av glass og materialer laget av tre eller tre ser original ut. Tilstedeværelsen av et stort antall glasselementer kan understreke overholdelse av moderne trender innen konstruksjon. I treet er det en sammenheng med naturen. I landskapet ser et slikt hus veldig organisk ut.

Det flate taket motsier ikke engang den klassiske stilen med sitt hint av edle reir. Rektangulære vinduer, søyler, en fasade med sin strenge symmetri, typisk for hus i klassisk stil, er perfekt supplert med en flat topp som understreker bygningens monumentalitet.

De karakteristiske egenskapene til den høyteknologiske stilen er bruken av metall, plast og glass. Selve huset kan bygges for eksempel av porebetong.

Det flate taket er perfekt kombinert med den vektlagte overholdelse av de rette formene og linjene til hus bygget i slike tradisjoner. Det er merkelig at for all den demonstrative eksterne "fjernheten" til bygninger i denne stilen fra naturen, ser de ganske passende ut i naturen.

Selv et enetasjes hus tiltrekker seg oppmerksomhet, spesielt om kvelden, når det er fylt med elektrisk lys fra innsiden.

For fordelene med et moderne flatt takhus, se følgende video.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler