Vakre prosjekter av en-etasjes hus med flatt tak

Vakre prosjekter av en-etasjes hus med flatt tak
 1. Egendommer
 2. Materialer (rediger)
 3. Flatt tak
 4. Varianter
 5. Prosjekt
 6. Vakre eksempler

Beboere i det post-sovjetiske rommet forbinder et flatt tak med typiske bygninger i flere etasjer. Moderne arkitektoniske tanker står ikke stille, og nå er det mange løsninger for private hus og hytter med flatt tak som ser ikke mindre interessant ut enn skråstrukturer.

Egendommer

Enetasjeshuset med flatt tak har et stilig og moderne uttrykk. I utgangspunktet er slike design stilisert på en spesiell måte, ved å velge retningene til minimalisme eller høyteknologi. Tradisjonelle stiler for bygninger med et slikt tak vil ikke fungere, siden slike tak har blitt skikkelig slått ganske nylig, derfor vil noen av de klassiske retningene se latterlige ut her.

Av spesiell interesse er nøyaktig hvordan taket skal brukes: enten til det tiltenkte formålet, eller som en ekstra åpen terrasse. Det er nødvendig å bestemme seg på forhånd om dette problemet for å kunne utarbeide en prosjektplan på riktig måte.

Materialer (rediger)

Ulike materialer brukes til bygging av 1-etasjes hytter med flatt tak, men det bør tas i betraktning at ikke alle er egnet for det russiske klimaet. Om vinteren faller en stor mengde snø på nesten hele Russlands territorium, noe som øker belastningen på et flatt tak. Derfor kan vegger ikke være laget av lette og utilstrekkelig sterke materialer. I denne forbindelse vil ikke populære rammebygninger fungere, men det er et annet prefabrikkert alternativ.

Det finnes ulike materialer for gulv og vegger. Hvis nesten alle slitesterke typer (monolit, murstein, tre) er egnet for veggene, må du velge typen konstruksjonsråvarer mer nøye for taket.

Armerte betongplater

Hule eller flate armerte betongplater brukes i moderne konstruksjon for gulvplater. De er sterke nok til å bære vekten av et flatt tak.

Plater har mange positive egenskaper:

 • styrke;
 • varighet;
 • gode lyd- og varmeisolasjonsegenskaper;
 • rask installasjon;
 • motstand mot korrosive fenomener.

Den største ulempen med materialet er at det kun produseres i standardstørrelser, dette må tas i betraktning selv når du oppretter et prosjekt. Armerte betongplater er kun egnet for gulv i et hus som har et forsterket fundament.

Bølgepapp

For gulv brukes en spesiell bølgepapp, som kalles bærer. Som med forrige versjon er den perfekt for montering som flatt tak. Bølgepapp er veldig populært, hovedsakelig på grunn av lave kostnader. Dette materialet koster betydelig mindre enn alle de andre. Den lave prisen hindret det imidlertid ikke i å etablere seg som et slitesterkt og allsidig materiale som har en utmerket evne til å tåle de store belastningene som et flatt tak blir utsatt for.

Den bærende bølgepappen veier mye mindre enn armerte betongplater, derfor er den optimal for å lage flate tak i den midtre klimatiske sonen med lite nedbør om vinteren.

Monolittisk betong

Dette materialet brukes sjelden til gulv på grunn av installasjonens kompleksitet. Her må du først forberede blandingen, hvoretter du kan helle.Dette kan bare gjøres av ekte fagfolk innen sitt felt. Det skal imidlertid bemerkes at monolittisk betong som flatt tak er perfekt utnyttet, men bare på betingelse av at produksjons- og installasjonsteknologien er fulgt fullt ut.

Det er ikke vanlig å bygge moderne en-etasjes hus med flatt tak fra tradisjonelle materialer. Til dette er moderne design best egnet, som tåler både den harde vinter- og sommervarmen. Samtidig er det lett å jobbe med dem, og selve konstruksjonen tar ikke mye tid.

SIP eller sandwichpaneler

I katalogen til hvert byggebyrå med respekt for seg selv er det standardprosjekter av en-etasjes hus med flatt tak laget av SIP-paneler. Vær oppmerksom på at det er best å bestille hytter laget av dette materialet. Konstruksjon krever overholdelse av en spesiell teknologi, så det kan være vanskelig for en nybegynner å jobbe med sandwichpaneler.

Når vi snakker om fordelene med panelhus, kan man merke seg deres lave varmeledningsevne og høye støyisolasjonsegenskaper. Byggekostnader mye mindre enn murstein. Samtidig spiller avvisningen av skråtaket også en vesentlig rolle.

Flatt tak

Vi er alle vant til å se flate tak bare i sovjetbygde bygninger med flere etasjer. Det er en oppfatning blant mange at slike tak er kjedelige, og et ekte hus bør kun utstyres med skråtak. I lys av nyere arkitektoniske utviklinger kan denne troen argumenteres, spesielt når du husker de mange fordelene med slike tak.

Det er umulig å ikke ta forbehold om at en-etasjes hus med flatt tak bare kan stiliseres i moderne retning. Selve det flate taket ser futuristisk ut, og du må bruke denne ledige plassen.

Fordeler

Blant fordelene med flate tak er det mange egenskaper.

 • Enkel installasjon. Flate takkonstruksjoner kan fullføres på rekordtid.
 • Pålitelighet. Hvis du organiserer taket ditt på riktig måte, kan det bære mye vekt. Dessuten, i så fall er det mye enklere å reparere en slik struktur enn å reparere sperresystemet.
 • Utmerket termisk isolasjon. Uansett hvilken type flat takkonstruksjon som ble valgt, vil den perfekt holde varmen inne i huset.
 • Rimelighet. Sammenlignet med skråkonstruksjoner er flate konstruksjoner mye billigere både når det gjelder materialer og tid.
 • Enkelt å installere utstyr. Antenner, klimaanlegg, ulike tjenestekommunikasjoner på et fly er mye enklere å plassere enn i en skråning.
 • Interessant utsikt. Hvis selve huset er dekorert i stil med "minimalisme", vil et lakonisk tak uten skråning perfekt utfylle det generelle utseendet.
 • Ekstra areal. Om ønskelig kan taket forsterkes og brukes til å organisere plass til en lekeplass, hage eller rekreasjonsområde. Noen lager til og med et svømmebasseng her.

ulemper

Det er ikke så mange ulemper, men de er der likevel.

 • Så bra som taket er, er det alltid en sjanse for at det lekker. Ved flat konstruksjon øker risikoen mange ganger, fordi den blir utsatt for store belastninger på grunn av at snøen ikke ruller.
 • Hvis du planlegger å bruke dekselet til dine behov om vinteren, må snøen og isen rengjøres manuelt.
 • Montering av et tak av en flat prøve må utføres i full overensstemmelse med teknologien, ellers er det fare for at det lekker eller ikke tåler belastningene og kollapser.

Varianter

Ikke-skråtak er delt inn etter flere kriterier, inkludert bruksmåte og type legging av materialer. Som regel taler navnet på hver av egenskapene for seg selv.

Til bruk

Tak er drevne og uutnyttede.

Opererte tak er de som brukes ikke bare som tak, men også som ekstra plass for tidsfordriv.Forsterkede systemer brukes her, slik at du ikke bare kan plassere tungt utstyr på taket, men til og med organisere et "grønt hjørne" her, plante en plen, blomster og til og med trær. Å utstyre en konstruksjon av denne typen koster ganske mye, samtidig som det er viktig å fastsette på forhånd i prosjektet hvilken vektbelastning taket skal utsettes for.

Ubrukte tak er mye billigere på grunn av det faktum at de ikke trenger å være ekstra forsterket og utstyrt med vanntetting. Det eneste du trenger å være oppmerksom på er snøbelastningene som taket vil bli utsatt for om vinteren.

Å gå på slike tak anbefales vanligvis ikke, så alt må beregnes slik at taket tåler snølaget uten å rengjøre det med jevne mellomrom.

Etter type stablematerialer

Det skilles mellom klassiske, inversjons- og pustende tak.

Klassiske typer brukes vanligvis i utformingen av uutnyttede tak. Dette skyldes det faktum at de har en lavere motstandskoeffisient mot belastninger. Fukt eller mekanisk påkjenning kan være skadelig for disse takene.

Layouten til lagene ser slik ut (fra topp til bunn):

 • topp overflatemateriale (vanntetting);
 • bunnmateriale som skal sveises (vanntetting);
 • avrettingsmasse (hvis gitt);
 • isolasjon;
 • dampsperre lag;
 • overlapp.

Dermed forringes et ubeskyttet vanntettingslag raskt.

Det omvendte taket ser nøyaktig motsatt ut, som kan forstås av navnet:

 • ballast (grus, pukk eller annet tungt materiale);
 • dampsperre;
 • hydrofob isolasjon;
 • vanntetting;
 • beskyttende substrat (primer);
 • overlapp.

Disse flate takene har lang levetid og egner seg ideelt til takene som er i bruk.

Breathers kan være både klassisk og inversjonsdesign. De er utstyrt med luftere eller deflektorer for å gi ekstra ventilasjon, fordi det ikke er noe gap mellom det flate taket og huset, slik tilfellet er med skråtak. Dette fører til utilstrekkelig luftutskifting, og derfor er organiseringen av ventilasjonssystemet så viktig.

Prosjekt

Når du tegner et en-etasjes hus med flatt tak, er det ekstremt viktig å være nøye med typen tak. Her er taket den viktigste komponenten. Russiske firmaer har vært engasjert i slik design for ikke så lenge siden, så kontakt kun pålitelige byråer.

Dette er et av de sjeldne tilfellene når bare fagfolk skal gjøre et prosjekt. Du kan på sin side bare selvstendig utarbeide utformingen av rommene, og også angi nøyaktig hvordan du planlegger å betjene taket og om du planlegger i det hele tatt. Dette vil avgjøre hvilket fundament som skal legges, hvorfra bæreveggene skal lages.

Vakre eksempler

Eksempler på vakre en-etasjes hus, realisert i henhold til profesjonelt utformede prosjekter, er presentert i fotogalleriet.

 • Et flatt tak er ikke alltid brukbart. Noen ganger brukes den bare som en del av et overordnet designkonsept. Legg merke til det karakteristiske trekk ved alle flate tak: de har alle brystninger.
 • Det enetasjes huset i moderne stil passer perfekt inn i det minimalistiske landskapet rundt. Til tross for at mange anser slike hus for å være "bokser", kan det ikke nektes at de ser interessante og originale ut.
 • Nesten alt kan ordnes på taket av et en-etasjes flattakshus. Ved å bryte opp plenengen gjorde eierne huset til en del av landskapet rundt, samtidig som de understreket den miljøvennlige stilen.
 • Et interessant prosjekt av et en-etasjes hus med garasje vil appellere til eieren av flere biler. Når behovet oppstår for å plassere dem, er en garasje det du trenger. Plassen som er avsatt til bygging av tilbygget kan kompenseres ved å organisere en takterrasse.
 • De billigste av alle en-etasjes flattakshus ser veldig kjedelig ut, men det er verdt å huske kostnadene deres, noe som kompenserer for det uuttrykkelige utseendet. Som regel er prisen på et slikt hus 3-4 ganger mindre enn for en liten hytte med et pitchsystem. For større besparelser kan solcellepaneler plasseres på taket.
 • Tre-murhuset ser moderne og tradisjonelt ut på samme tid, litt landlig stil. Dette ble oppnådd ved å bruke mørkere etterbehandlingsmaterialer for taket enn for hele huset. Takket være det flate taket ser huset mer luftig ut enn om det ble brukt en skråkonstruksjon.

I denne videoen vil vi fokusere på konstruksjonen av et flatt tak for et en-etasjes hus.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler