Prosjekter av hus fra en bar med loft

Prosjekter av hus fra en bar med loft
 1. Egendommer
 2. Fordeler og ulemper
 3. Designalternativer
 4. Materialer (rediger)
 5. Ordning
 6. Eksempler på prosjekter

Rammehus fra en bar med loft i henhold til standarddesign er veldig populære. Slike standardløsninger lar deg lage en fullverdig bolig fra rent materiale på et forstadsområde raskt og økonomisk. Derfor er det verdt å vurdere mer detaljert de ulike prosjektene til slike bygninger.

Egendommer

Landhus i forskjellige størrelser, bygget i henhold til ferdige prosjekter, bygges raskt og med minimale kostnader. Alle elementer, størrelser, bruk av nyttig plass, tekniske beregninger er gjennomtenkt så effektivt og ergonomisk som mulig i dem. Det er spesielt verdt å merke seg at du ikke trenger å være smart med utviklingen av din egen individuelle plan, lage tegninger og gjøre komplekse beregninger. Tømmerhus for ferdige prosjekter krever kun byggearbeid.

Hus fra en bar med loft lar deg få mest mulig ut av den brukbare plassen inne i lokalene, er det praktisk talt ingen ubrukt plass igjen i boligen. Det er mulig å lage et pent og koselig loftsrom med balkong.

Selve loftet betyr et oppholdsrom under taket av en bygning, slike arkitektoniske teknikker har vært brukt siden middelalderen. Det er mulig å organisere et loftsrom i beskjedne tømmerhus laget i henhold til ferdige prosjekter. Dessuten vil det se ganske originalt ut både utenfor stedet og i interiøret.

Fordeler og ulemper

Et rammehus fra en bar med loft har følgende fordeler:

 • siden det ikke krymper, kan du flytte inn i det umiddelbart etter konstruksjon;
 • tre er et miljøvennlig materiale, ufarlig og trygt, optimal fuktighet opprettholdes i et slikt rom uten dannelse av sopp og mugg;
 • holdbarhet - med riktig konstruksjon og drift kan hus laget av bjelker vare opptil 100 år;
 • minimum byggetid - på det ferdige stripefundamentet kan veggen og takene bygges på 3-4 dager;
 • den lave kostnaden for materialet, i tillegg, under bearbeiding, genererer tømmeret praktisk talt ikke avfall;
 • takket være den naturlige skjønnheten til teksturen og høy termisk isolasjon sparer tre på etterbehandling og isolasjonsmaterialer.

Den største ulempen med slike bygninger er brannfare. Selv til tross for bruk av ildfaste impregneringer og mastikk, vil en trestang alltid ha høye brennbare egenskaper, i dette er den mye dårligere enn murstein, betong, gassilikatblokker og andre ikke-trematerialer. Dette er kanskje den eneste betydelige ulempen, ellers er det veldig lønnsomt å bygge slike hus, spesielt siden det er mange ferdige originale prosjekter.

Designalternativer

I profil er fremspringene til slike hus vanligvis firkantede (6x6, 8x8 kvm) eller rektangulære (6x8, 6x9 kvm), sjeldnere er det alternativer med en utstående veranda, karnappvindu, terrasse. Slike prosjekter er mer komplekse, inkludert å legge grunnlaget, men de øker det indre rommet, lar deg ha ekstra kontor- eller rekreasjonslokaler i bygningen. Avhengig av plasseringen av rommene, kan det nyttige boarealet være fra 30 til 80 kvm. m.

Første etasje i de enkleste versjonene er delt med en skillevegg i 2 rom, i mer komplekse prosjekter kan det være en hall eller en entré, 2 soverom, samt et bad, et bad eller en bod.Trappen mellom første og andre etasje kan være enkeltspenn - dette sparer nyttig boareal, men gjør opp- og nedstigning vanskeligere, krever installasjon av brattere trinn.

For enkelhets skyld kan du bygge en to-spans trapp med spenn parallelt med hverandre, denne metoden er den mest ergonomiske.

Loftsplassen kan være med ett rom eller med to, alt avhenger av området til basen og husets prosjekt. Loftet kan godt være utstyrt med en liten balkong eller loggia med en ramme laget av samme profilerte tømmer. Vanligvis er rommet plassert under selve taket, der sperrrammen er belagt med kryssfiner, plastplater eller klaffeplater. Nisjene mellom innredningen av loftet og selve taket kan også effektivt brukes, for eksempel ved å lage små lagerrom der, holde kommunikasjon inne eller plassere husholdningsapparater der.

Et hus med loftsgulv trenger ekstra takisolering. Hvis det vil være permanent bolig, er det også verdt å beskytte det mot fuktighet. Det er effektivt å bruke polyuretanskum, skumskum, mineralull med et lag av polymerfilm som et isolerende materiale.

Hvis et komfyrvarmerør går gjennom et boligloft, som ofte finnes i slike prosjekter, må det også isoleres og en fin dekorativ finish må utføres.

Materialer (rediger)

Et tømmerhus kan bygges av flere materialer.

 • Massivt tømmer - dette er solide stammer av naturlig tre, tørket, med jevne overflater. Seksjonen kan være kvadratisk eller rektangulær. Dette materialet er veldig slitesterkt og har et imponerende utseende.
 • Profilert tømmer brukes oftest. Den er laget av en massiv stang, spor og fremspring er laget på sidene, takket være at den er satt sammen til en pålitelig stabil struktur.
 • Limt limtre består av flere plater, festet sammen under høyt trykk. For å forhindre bøyning av kronene i murverket, legges platene med fibre i forskjellige retninger. Fordelene med laminert finertømmer er at de ikke sprekker eller krymper.
 • SIP-paneler lages ved å lime flere sponplater med et varmeisolerende lag mellom dem. På grunn av dette er denne typen byggemateriale veldig varm og har høy styrke.
 • Barer med imitasjon av naturlige tømmerstokkergir husets vegger et veldig dramatisk og imponerende utseende.

Når det gjelder tresortene selv, brukes furu oftest, som det billigste, men praktiske materialet. Furutømmer er mykt, lett å bearbeide, har lav tetthet og god varmeisolasjon. Men dette treverket krymper kraftig, gir sprekker over tid, er ikke motstandsdyktig mot mugg. Cedar og lerkebjelker er mye tettere og mer stabile, men de er dårligere i sin varmeisolasjon.

Enhver versjon av et hus fra en bar med loft må bygges på et ferdig fundament., som herdet og ga normal krymping. Den er laget av armert betong basert på sement og sand. Fundamentet kan være plate, søyleformet eller tape. Den sistnevnte typen er den vanligste, siden den er et solid fundament på et hvilket som helst sted på veggen i huset, og gir størst stabilitet for en bygning i to eller flere etasjer.

Ordning

Selv om tre har gode varmeisolerende egenskaper, trenger tømmerhus tilleggsisolasjon. Dette gjelder spesielt loftet, som er mindre enn underetasjen, beskyttet mot vind og sterk frost. Den riktige løsningen vil være å isolere gulvene på begge nivåer av boligen med ecowool eller polyuretan, som er sydd inn i sperresystemet. Vinduer i første og andre etasje, balkongdører må også være pålitelig isolert med silikon eller polyuretanskum.

Når du arrangerer et loftsrom, må du ta vare på naturlig ventilasjon.Det vil være spesielt relevant i varmt vær, når taket er veldig varmt, og det ikke er ventiler eller balkonger på loftet.

Når du leder strøm i tømmerhus med loft, er det best å legge elektriske kabler i plastbokser eller korrugerte rør. De er laget av ikke-brennbare materialer og vil tjene som ekstra beskyttelse for tørt tre som er lett brennbart. VVS- og avløpssystemer legges best med fleksible og slitesterke polypropylenrør.

Eksempler på prosjekter

Blant de populære prosjektene er 8x8 og 6x8 kvm. m kan nevnes den enkleste løsningen med en overbygd terrasse, to rom, en liten hall og et bad i første etasje og ett romslig soverom i andre garret etasje. Minimum antall elementer, enkel tegning, enkel montering gjør dette prosjektet svært rimelig. Med dimensjoner på 8 x 6 m vil dette huset være komfortabelt og romslig for en familie på 3-4 personer, du kan bo i det hele året uten problemer.

Hus laget av profilert tømmer 200x200 mm med dimensjoner på 6x6 kvm. m inneholder et lite, men koselig loft i andre etasje. Dette er det mest økonomiske alternativet.

Hus laget av tømmer 6x9 og 9x9 kvm. m har også ferdige standardprosjekter. Dette er et mer romslig hus, der du kan lage et kjøkken, en badstue, og i andre etasje dele to fullverdige stuer med en skillevegg.

For feil når du velger et prosjekt for et hus fra en bar, se følgende video

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler