Funksjoner og utforminger av to-etasjers hus med karnappvindu

Innhold
 1. Fordeler og ulemper
 2. Visninger
 3. Prosjekter
 4. Design
 5. Vakre eksempler

Byggingen av et hus er en betydelig begivenhet, fordi bygningen bygges i mange år, og mer enn én generasjon kan bo i den. Dette betyr at du må tenke over hver minste ting, for ikke å nevne de viktigste milepælene i konstruksjonen. For elskere av originale løsninger og interessante design, vil det være nyttig å vurdere funksjonene og planene til to-etasjers hus med karnappvindu.

Fordeler og ulemper

Men før du vurderer de positive og negative aspektene ved denne arkitektoniske løsningen, er det verdt å vite hva ordet "karnappvindu" betyr. Denne strukturen er et fremspring på veggen, henholdsvis rommet inne får ekstra plass, utenfor bygningen får en ekstra dekorativ detalj. Prosjekter og bygging av slike hus er selvfølgelig vanskeligere, men et slikt hus ser veldig vakkert ut på utsiden, og innvendig er det flere designmuligheter. Karnappvinduer kan differensieres i henhold til følgende kriterier:

 • form;
 • antall etasjer;
 • plassering.

Huset har kanskje ikke ett karnappvindu, men to eller tre eller enda flere, alt avhenger av prosjektet og funksjonene som dette elementet skal utføre.

Fordelene med slike design er som følger:

 • lyset i rommet blir mye mer;
 • ekstra plass vises;
 • panoramavinduer blir en interiørdekorasjon og lar deg beundre de omkringliggende landskapene;
 • det blir mulig å lage et bestemt område i rommet;
 • lar et slikt oppsett forbedre ventilasjonsnivået;
 • strukturen ser vakker ut fra utsiden.

Når det gjelder minusene, er de også til stede, men det er svært få av dem. Først av alt handler hovedspørsmålet her om midler, siden byggingen av et slikt hus vil koste mer enn vanlig. I tillegg må du nøye nærme deg beregningene, de er også litt vanskeligere å gjøre enn når du bygger et rektangulært hus.

Et annet poeng - med store panoramavinduer vil mer kald luft komme inn i rommet, noe som betyr at du må nøye vurdere isolasjonen til rommet.

Visninger

Uansett hvilken type karnapp som velges for gjennomføring i prosjektet og hvilken struktur huset representerer (enten det er tømmer eller murstein), bør denne utstikkende delen være godt forsterket. Oftere er det installert på en armert betongplate. I alle fall, hvis det ikke er ordentlig kunnskap om bygging av slike bygninger, er det bedre å bruke tjenestene til en spesialist, eller i det minste konsultere med ham, fordi hvert enkelt prosjekt kan ha sine egne nyanser som må tas i betraktning .

La oss se nærmere på hvilke typer karnappvinduer som finnes.

Rektangulær

Det er en rektangulær struktur som gir bygget mer rigor. I denne versjonen kan vinduene være plassert rundt hele omkretsen eller bare foran.... Dette gjøres etter eierens skjønn, noe som er å foretrekke: å spare materialer, holde varmen eller gjøre rommet lysere.

Rund

Slike alternativer gir huset en jevnhet og eleganse. Beregninger vil være vanskeligere enn med samme rektangulære design. Dette alternativet innebærer snarere panoramavinduer, det vil se spesielt imponerende ut. Men det er andre alternativer - med vinduer med forskjellige konfigurasjoner. Alt avhenger av kompleksiteten til prosjektet og muligheten for implementering. Tårn, søyler etc. kan legges til det runde karnappvinduet.

Halvsirkelformet

Ikke mye forskjellig fra forrige versjon, bortsett fra at den ikke vil stikke så tydelig ut fra veggen, men vil gi jevnere linjer til bygget. Du kan også designe med panoramavinduer eller lange, smale avrundede former.

Mangefasettert

Og dette alternativet kan finne sted som en dekorasjon av en bygning. Du trenger bare å slå det på en eller annen måte og komme opp med hvordan dette alternativet vil se ut ikke bare utenfor, men også inne, hvilken sone som vil ligge der. Og her vil interessante vinduer bli en aksent. Oftest lages karnappvinduer nettopp for å skape rom og lys i rommet.

Prosjekter

Et to-etasjes hus med karnapp krever nøye forberedelse. Alt skal beregnes og verifiseres. En klar plan er nødvendig, der mengden av alle materialer som brukes vil bli beregnet, spesielt hvis fasadene er utformet med noen spesielle elementer, er layouten gjennomtenkt (opp til stil og design). Det kan for eksempel være en en og en halv etasjes hytte med loft eller et to-etasjes hus med garasje og balkong. Et hus med terrasse i første etasje er også et godt og funksjonelt alternativ. Karnappstrukturer kan være til stede i ethvert prosjekt, det kan være 2 eller 3 av dem.

Det viktigste er å tenke over alt grundig slik at alle elementene ser harmoniske ut i den generelle komposisjonen. Men det er bedre å vurdere ferdige prosjekter for å forstå hva som står på spill.

 • I denne utførelsesformen, på tegningen, ser vi to karnappvinduer, en av dem er plassert i kjøkken-spisestuen, den andre i stuen. I begge tilfeller er dette et godt alternativ. Store vinduer forstørrer rommet visuelt enda mer. I spisestuen er spisestuen veldig godt plassert i karnappvinduet, og i stuen kan du plassere hva som helst der og lage en koselig sittegruppe. Ellers er planløsningen på huset gjennomtenkt, en egen fløy opptar en garasje med fyrrom, det er plass til romslig hall, kontor, bad og romslig terrasse. Soverom og balkong kan ligge i andre etasje i et slikt hus.
 • I dette tilfellet er det ett karnappvindu, og det er plassert i spisestuen. Generelt har utformingen av huset også alle nødvendige lokaler: en romslig stue, en vedlagt garasje. I andre etasje i et slikt hus vil det også være soverom og et ekstra bad og et bad.

Design

Husets eksteriør diskuteres oftest med designeren. Det kan være vanskelig å ta en avgjørelse på egenhånd. Utvendig utforming av hus kan oftest beskrives som moderne. Disse er vanligvis solide, vakre bygninger, ikke overbelastet med detaljer, med moderne materialer. Du kan finne hus i jugendstil eller bindingsverksstil. I det første tilfellet er dette klare geometriske former, lyse nyanser, grasiøse trapper, balkonger og terrasser. I den andre versjonen står huset overfor bjelker, noe som skaper følelsen av en ramme. Du kan dekorere huset vakkert på denne måten ved å bruke forskjellig plassering av bjelker: horisontal, vertikal, diagonal.

Takene i slike hus er vanligvis høye, noe som ser interessant ut fra utsiden og bidrar til å slå plassen inne i rommet på en interessant måte. Taket på karnappvinduet kan kobles til det totale arealet av hele husets tak, eller det kan fungere som en separat struktur.

Når det gjelder interiørdesignen til karnappvinduet, må det samsvare med den generelle stilen til rommet, og absolutt alle kan velge og implementere, det viktigste er å velge riktige materialer og interiørartikler. Vil se bra ut:

 • loft;
 • minimalisme;
 • provence;
 • shabby chic;
 • moderne;
 • skandinavisk;
 • Orientalsk.

Oftest har karnappvinduer spisestue eller stue. Men det kan være veldig originale løsninger. For eksempel, på et slikt sted kan du arrangere et elegant bad eller et lyst treningsstudio for lekser. Som regel er vakre store vinduer plassert i et slikt rom - dette er høydepunktet i karnappvinduet. Hvis for eksempel et loft velges, og det er vakre landskap utenfor vinduet, er det bedre å klare seg uten gardiner.Forutsatt at dette er minimalisme, kan vinduene dekoreres med originale persienner om nødvendig. I orientalsk stil kan du foretrekke elegante tunge gardiner, som om ønskelig festes med dekorative elementer og slipper lys inn i rommet. Hvis den skandinaviske stilen er valgt, vil lette flytende stoffer gjøre det som ikke dekker vinduet, men understreker dets skjønnhet.

Det er bedre å ikke overbelaste plassen med møbler, uansett hvilken stil som er valgt. Dette kan for eksempel være en sofa eller et bord med stoler, lenestoler og et salongbord, levende planter.

Vakre eksempler

Flere interessante eksempler vil demonstrere hvor annerledes du kan designe et karnappvindu, og vil presse deg til dine egne originale løsninger.

 • En lav sofa som følger vinduets form, supplert med puter, er et godt sted å slappe av. Her kan du være alene med tankene dine, beundre naturen, eller lese favorittboken din, chatte med en venn eller ta en kopp te på en kald kveld, pakket inn i et teppe.
 • Spiseområdet ser harmonisk ut, hvor alt er gjennomtenkt og smakfullt innredet. Stilige gardiner utfyller skjønnheten til store vinduer, det originale taket med lamper tiltrekker umiddelbart oppmerksomhet.
 • Det storslåtte landskapet utenfor vinduet fungerer som et nydelig bilde i seg selv. Slike vinduer trenger ikke dekkes med gardiner. Alt som trengs her er koselige myke lenestoler og et lite bord.
 • Hvite nyanser gjør rommet lett og luftig. Lyse gardiner, møbler og et tak balanserer de brune gulvene. Det storslåtte landskapet utenfor vinduet er et svært gunstig tillegg.
 • Lyse hvite luftgardiner ser veldig fint ut på vinduene. Det brune gulvet og gardinbåndene passer veldig godt sammen. Denne plassen kan forbli tom. Men en sofa for avslapning og en spiseplass vil se like bra ut her. Dessuten disponerer landskapet utenfor vinduet for dette.

For prosjektet med et to-etasjers hus med en garasje og et stort karnappvindu, se neste video.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler