Tegninger og skjemaer for bygging av en-etasjes hus fra en bar

Innhold
 1. Egendommer
 2. Prosjekter
 3. Konstruksjon
 4. Tips og triks
 5. Vakre alternativer

Uansett hvor enkelt dette eller det alternativet for å bygge et hus kan virke, er det mange potensielle problemer og bare finesser som må tas i betraktning. Det er en rekke særegenheter ved bygging av bygninger med en høyde på en etasje. Når du bruker en bar, legges det til en annen spesifisitet som ikke kan ignoreres.

Egendommer

En-etasjes hus fra en bar har en ekstremt viktig funksjon - de er laget av elementer med strengt fast lengde, som i prinsippet ikke kan endres vilkårlig. Bare et rasjonelt sageopplegg og en forsiktig tilnærming til utformingen av deler tillater oss å korrigere situasjonen noe. Det er viktig å ta med i betraktningen at fra standardlengden på tømmeret hentet fra sagbruket, må det tas bort en del mer, som brukes på kapping.

Hvis en av veggene gjøres mindre, må det gjenværende tømmeret brukes i konstruksjonen av andre fly for å unngå bortkastede kostnader. Derfor fungerer ikke den vanlige tilnærmingen, ifølge hvilken den generelle økningen i området gjør det lettere å plassere alle nødvendige gjenstander, her.

Trebygninger fra en bar, hvis deres totale territorium er overdrevent økt, begynner å ligne en bikube. Hvis du kjøper en veldig lang bar, må du fortsatt kutte den og jobbe forsiktig med restene. Den rasjonelle lengden på bjelkene som brukes i tak varierer fra 450 til 550 cm. Den nøyaktige figuren avhenger av dybden på innsatsen og typen materiale som brukes. Som et resultat må det utarbeides en detaljert ordning før arbeidet starter, og slik at ikke den minste del av den endres i etterkant.

De begynner arbeidet med dannelsen av en skalamodell av huset, uten å ta hensyn til forbruket av materiale til hakket. Så det er mye lettere å velge en kompetent layout, sortere gjennom ulike alternativer.

Senere overføres modellen til papir, og tegningen skal allerede være malt:

 • total veggtykkelse;
 • produsert hemming;
 • planlagte materialrester;
 • total beregning;
 • forbruk av skogsråstoff.

  Reaksjonen fra skillevegger på endringer i fuktighet og luftoppvarming må synkroniseres med resten av bygningen. Optimalt oppfyller dette kravet en trebjelke med en tykkelse på minst 5 cm For at montering av dørblokker skal skje riktig, må tykkelsen på skilleveggene være minst 10 cm Denne verdien inkluderer ikke avslutningslaget.

  Som alltid vender vinduene mot den lyseste siden (nesten alltid øst eller sør).

  Pass på å ta hensyn til hva som er plasseringen av eksisterende og fremtidige bygg, selv midlertidig eller sesongmessig brukt. Å utarbeide en byggeplan innebærer å etterlate en reserveplass for dannelse av hagestier. Vanligvis er fasadene til hus og tilstøtende bygninger plassert på samme linje, unntak er ekstremt sjeldne. Du bør ta vare på proporsjonaliteten til størrelsene på alle bygninger som er opprettet. Først når alle disse punktene er utarbeidet, er det fornuftig å bestemme formålet med individuelle lokaler.

  Prosjekter

  Trehus i trelast er mye mer populært nå enn klassiske produkter i form av tømmerhytter. Selv kvalitetsfaktoren og varmen er ikke verre hvis moderne teknologier brukes riktig. Og likevel bør stor oppmerksomhet rettes mot valget av et passende materiale. I de fleste tilfeller er et boligbygg for permanent opphold bygget av bartre.

  De fleste prosjekter involverer bruk av furu, som er bedre enn:

  • gran - av visuell skjønnhet;
  • gran - av styrke;
  • lerk - for enkel behandling og belastning på fundamentet;
  • sedertre fra Sibir - til den totale kostnaden av trelast.

  Designet begynner enten med en generell tegning eller med et eksemplarisk bilde av alternativet du liker. (i dette tilfellet kan forklaringer introduseres). En skisse av et hus, både en sommerhytte og en urban eller plassert i en hyttelandsby, bør gjøres så detaljert som mulig, dette vil forenkle arbeidet til designere, og deretter byggherrer. I en stor bygning (10 x 10 eller 9 x 12) kan du plassere to soverom samtidig, en ekstra bod og dele sanitærenheten uten å komprimere delene. Oppmerksomhet bør rettes mot plasseringen av fyrrom og hjemmevask; i hjemmet til moderne ansvarlige mennesker, er det nesten alltid et nettsted for et treningsstudio.

  Selv i hus med dimensjoner på 6 til 4, kan du velge det riktige hjørnet hvis du veldig nøye nærmer deg organiseringen av rommet eller sørger for dannelsen av et loft. For å gjøre arbeidet ditt enklere, etter å ha valgt plasseringen og funksjonaliteten til rommene, må du tegne korridorer som lar alle gjøre livet mer praktisk. Separate deler av tegningene henger sammen, og slik får man et foreløpig diagram. Hvis de nødvendige opptakene viser seg å være for store og ikke passer inn i et lite 6 x 4 hus, bør du aktivt bruke plassen til andre etasje eller kjelleretasjen.

  I strukturer av liten størrelse dannes spiraltrapper oftest.

  Et klassisk 1-etasjes hus kan utstyres med et uoppvarmet loft. For en sommerhytte, kun brukt sesongmessig, viser dette alternativet seg å være ganske økonomisk berettiget. På tegningene legges hver etasje inn separat, det vil si at det sammen med hovedplanen også skal være en etasjetegning.

  Dersom utvikleren ikke leverer slik dokumentasjon, er dette i det minste en god grunn til å sjekke arbeidet hans mer nøye. En veranda i et 10 x 10 tømmerhus kan dekke en eller flere fasader. Med tanke på det russiske klimaets særegenheter, er løsninger med store panoramavinduer rundt hele omkretsen ikke alltid akseptable.

   På den åpne terrassen brukes dekorasjonsrekkverk, hvis høyde varierer fra 100 til 150 cm over gulvet. Alternativt kan en lignende stigning av stangen brukes, hvorfra tegningen er forsiktig kuttet. Åpne tilbygg i et 7 x 8 hus kan ha innglassing, dette er med på å beskytte rommet mot nedbør. Taktypen velges individuelt, under hensyntagen til egenskapene til territoriet og designnyansene. I de fleste tilfeller monteres et sadeltak over konstruksjoner 9 x 9 og 10 x 10 m.

   Fordelen er åpenbar: installasjonen utføres uten spesialverktøy, og materialet er relativt billig og pålitelig i lang tid. Hoftetaket brukes relativt sjelden, fordi utstyret er komplisert og dyrt, noen ganger krever det involvering av spesialister. Men når det gjelder pålitelighet og stabilitet etter installasjon, har en slik ordning ingen like analoger. I tillegg regnes den som den mest attraktive i "utseende" og tåler perfekt selv sterke vindkast.

   Tømmerhus med garasje er planlagt på en slik måte at innebygd eller påbygget parkering beskytter den kaldeste delen av huset fra utsiden.

   Viktig: takkonstruksjoner bør gjøres lette, siden bæreevnen til veggene er relativt svak. Overbelastning fører nesten uunngåelig til deformasjon av både bjelkelag og sperrer. Beregningen av de sannsynlige overbelastningene av konstruksjonen utføres nødvendigvis. Sperresystemet er montert takket være rillene og fremspringene som er forberedt på forhånd. Deretter er sidestengene i den øvre raden montert, for bunten deres brukes en stang med en seksjon på 15 x 10 cm.

   Konstruksjon

   Det er ganske enkelt å bygge et en-etasjes hus fra en bar med egne hender.De fleste fagfolk foreslår å bruke en 150 x 150 mm bjelke til dette formålet, men hvis målet er å spare penger og nekte å ansette arbeidere, kan du redusere en kant til 100 mm. Når du velger en passende base for et tømmerhus, bør du bli veiledet av instruksjonene fra spesiallitteratur. Men dette betyr ikke at du kan ignorere informasjonen mottatt fra naboer og fra tidligere eiere av nettstedet. Er risikoen for å hive seg liten og vannet ligger dypt under trehuset, kan til og med lette støtter plasseres i huset.

   Å blande betong for hånd tar for mye tid, det er mye mer praktisk å bruke rimelige betongblandere. Å kjøpe dem vil bli gjentatte ganger rettferdiggjort etter en stund. Når du heller den jordede delen av båndet, er det nødvendig å bruke en løsning med økt tetthet og montere en forsterkende ramme. Kronene på tømmeret er bundet med tredybler for å spare penger, du kan til og med ta for dem rester av brett som er igjen fra tidligere konstruksjon (men muligens fra et mer holdbart tre). Alle hullene i kronene er fylt med spesielle varmeovner.

   Her vil du måtte velge enten dyrere og praktiske løsninger (ferdige rundstykker), eller pengebesparende og arbeidskrevende sphagnummose. For å danne jambs kreves det kun flate stenger, helst uten en eneste knute. Når du utfører dette arbeidet, er det verdt å fokusere på den enkleste teknologien, fordi ikke alle trearbeidere kan håndtere en fullverdig oppskrift. For å gjøre behandlingen av tømmeret enklere, brukes nødvendigvis en arbeidsbenk.

   Den første kronen er laget "i et halvt tre", for arbeid er det nødvendig å bruke sirkelsager. Hvis dybden ikke er nok, brukes baufil. Å etterlate hull mellom elementene er ganske rimelig, de vil tillate deg å organisere luftstrømmer. Plassering av dem i en viss høyde over bakken øker ventilasjonseffektiviteten. Foringene er plassert fordi etter at plankene har råtnet, vil utskiftingen være lettere enn for de nedre felgene.

   Tips og triks

   Uavhengig av hvilken tresort som er valgt, er det verdt å kun bruke materialet med lavest mulig fuktighet. Limt tømmer er mye mer lønnsomt og mer praktisk enn et uforberedt alternativ. Det som er veldig bra, det er ikke bare lettere å bygge fra det, men nedbør er også utelukket. Når de tar vanlig uforberedt treverk, er rammene til dører og vinduer utstyrt med spesielle spor som gir et jevnt trekk.

   Når du bestiller kommersiell konstruksjon og designtjenester, bør du være mest oppmerksom på den utarbeidede dokumentasjonen.

   Vakre alternativer

   Stilen til et tømmerhus trenger ikke å være i en hyttes ånd. Her er ett godt lysprosjekt. Beige vegger setter den raffinerte røde taktekkingen gunstig ut. Verandaen og korridoren bak deler boligen i to omtrent like store deler. En av dem er avsatt til bolig, den andre til tekniske behov, som i hvert fall kan ses av størrelsen på vinduene.

   En konstruksjon som er nærmere delene i fargen er vist på dette bildet. Det lunefulle lysegrå taket matcher fasaden utsmykket med subtile, tilpassede elementer. Et takraid over husets ytre kontur lar deg lage en improvisert terrasse. Verandaen er lav, og fargen på veggene ble med vilje gjort diskret. Her er tilnærmingen litt annerledes: i stedet for en kompleks sammenveving av fasadeelementer, ble det brukt et korsformet støtteelement.

   Det rolige hvite treverket til hovedstrukturen kompletteres med visuelt grasiøse rekkverk langs kantene på den provisoriske terrassen. Et dypblått takmateriale i to skråninger er hovedfargeaksenten i denne løsningen. Og her er veggene og taket laget i samme farge. På den annen side er fasaden, selv om den er dekket igjen under takkonstruksjonen skjøvet frem, mer elegant. Selv nedløpsrøret vekker oppmerksomhet; mørke vindusrammer harmonerer visuelt med en enda mørkere sokkelfinish, fargen på trinnene på begge verandaer er den samme.

   For informasjon om hvordan du bygger et hus fra en bar, se neste video.

   ingen kommentarer

   Kommentaren ble sendt.

   Kjøkken

   Soverom

   Møbler