Vakre prosjekter av en-etasjes hus laget av luftbetong

Innhold
 1. Designfunksjoner
 2. Velge et fundament
 3. Tegninger
 4. Råd

Gassblokkhus i dag er et av de mest populære alternativene for forstadskonstruksjon. De egner seg både for fast opphold og sommerbolig. Denne utbredte bruken er lett å forklare - porebetong er billig, enkel å betjene og har god varmeisolasjonskvalitet.

En gassblokk kan brukes til å bygge et en-etasjers eller to-etasjers hus, og til og med en "halvannen-etasjes" med loft. På forespørsel fra eieren vil luftbetonghus huse en badstue, garasje og/eller kjeller.

Designfunksjoner

Porebetong kalles lettcellebetong. Det er oppnådd fra en blanding av sement eller kalk, silikasand, aluminiumspulver og vann. Den kjemiske reaksjonen, der aluminiumspulver og kalk kommer inn, forårsaker frigjøring av gasser, på grunn av at det dannes en porøs struktur inne i blokken, fordelt i like proporsjoner.

På grunn av deres porøse struktur har luftbetongblokker følgende egenskaper:

 • god termisk isolasjon;
 • lav brennbarhet og høy brannmotstand - 70 minutter;
 • utmerket lydisolasjon;
 • frostbestandighet - fra 50 til 100 sykluser;
 • akkumulering og bevaring av varme, på grunn av hvilken en konstant lufttemperatur opprettholdes i huset;
 • sparer materiale og mørtler for murverk på grunn av den flate og glatte overflaten til gassblokkene;
 • lang levetid - opptil 100 år;
 • enkel materialhåndtering.

I likhet med prosjekter fra andre byggematerialer, er luftbetonghus delt inn i bygninger av økonomi, medium og business class.

Den første gruppen inkluderer de rimeligste konstruksjonsalternativene. Som regel, i denne situasjonen, snakker vi ikke om andre etasje, det maksimale som passer inn i budsjettet er loftet.

Arealet til slike bygninger er omtrent 20-30 kvadratmeter. meter. Følgelig, på en stor sommerhytte, kan et slikt hus bli et gjestehus, sammen med "hovedstaden" som eierne bor i. Hvis tomten er liten, og budsjettet er begrenset, kan porebetongkonstruksjonen godt bli en sommerhytte hvor eierne vil tilbringe sommeren uten problemer.

I gjennomsnitt varierer kostnadene for slike strukturer fra 300 til 400 tusen rubler.

Loftet, selv om det ikke anses som et fullverdig gulv, lar deg utvide husets areal betydelig. Oftest er det i det soverommet er plassert, noe som gjør det mulig å lage en stue under, kombinert med en kjøkkenblokk, et romslig bad og en hall. Samtidig krever byggingen av et loft ikke like store kostnader som for byggingen av en andre etasje, og det er heller ikke nødvendig med et forsterket fundament.

Prosjekter av luftbetonghus av middelklassen (med en etasje og uten loft) er utviklet med et areal på ikke over 50 kvm. meter. Uansett om det er et loft eller ikke, vil kostnadene for prosjektet være omtrent 900 tusen rubler.

Igjen, hvis det er loft, kan du ta ut hovedsoverommet og barnerommet (hvis familien har barn) inn i det.

Når det gjelder første etasje, siden området er ganske stort, er det to alternativer for å bruke plassen:

 • to eller tre store rom (stue, kjøkken-spisestue og lokaler på forespørsel fra eierne - biljardrom, treningsstudio, studie);
 • fire til fem små rom.

Hvis det er planlagt å bo i huset permanent, er det viktig å sørge for et teknisk rom (fyrrom).

Ikke glem at du kan feste en veranda til huset og ta med spisestuen inn i den. Hva kan være bedre enn å ta en kopp te mens du ser utover en blomstrende hage?

Når det gjelder luftbetonghus i bedriftsklasse, er disse prosjektene uvanlig komfortable, disse er fullverdige hytter. Kostnadene deres er fra to millioner rubler og mer, og området er minst 80-90 kvm. m.

Luksushytter inkluderer romslige rom:

 • soverom;
 • kjøkken;
 • separat spisestue;
 • blokk med hjelpelokaler (fyrrom, bod);
 • stue, eventuelt med karnapp;
 • garderobe;
 • kabinett;
 • bad og toaletter, eventuelt med badstue;
 • kjeller med standard takhøyde;
 • ekstra lokaler avhengig av eierens ønsker - en garasje for en eller to biler, en oppvarmet veranda, et drivhus med en vinterhage.

En åpen sommerterrasse med grillplass kan knyttes til huset. Kort sagt, eierens fantasiflukt kan bare begrenses av budsjettet hans. Ellers er det ingen hindringer for å bygge en hytte du drømmer om av luftbetongblokker.

Dette materialet lar deg bygge hus av alle de oppførte komfortklassene i de sørlige regionene, og i midtbanen og i nord. Luftbetong er kompatibel med alle typer oppvarming - komfyr, peis, kjele.

I tillegg er den sterk nok til å bygge to-etasjes hus ut av den. Det er derfor det er så mye brukt i bygging av landhus.

Velge et fundament

Sammenlignet med andre byggematerialer er luftbetongblokker lette. Det er av denne grunn at luftbetonghus ikke krever bygging av et komplekst og dyrt fundament. Den eneste betingelsen er at grunnlaget skal være korrekt beregnet. Siden en vegg laget av luftbetongblokker er en stiv, ikke-plastisk struktur, vil den sprekke hvis fundamentet synker.

Hva vil være typen fundament, bestemmer de ved å analysere kvaliteten på jorda og parametrene til selve huset. Lavhus er bygget av luftbetong - opptil 3.

De mest egnede typene fundamenter for slike strukturer er:

 • teip;
 • monolitt;
 • hauger;
 • søyleformet.

Den dyreste av de ovennevnte vil være den første og andre. De krever mye både armering og betong, og dette medfører kostnader både i forhold til økonomi og byggetid.

Derfor, hvis du ikke vil investere en stor mengde arbeidskraft og økonomiske ressurser i konstruksjonen av fundamentet, er det bedre å stoppe ved alternativet med søylebånd. Dette vil bidra til å spare på plater i bunnen av hjemmet ditt.

Det er imidlertid situasjoner når bare en stripebase kan brukes til å bygge et hus. For eksempel hvis jorda er sandete, hevende og utsatt for skjæring. Dessuten er det nødvendig med et stripefundament der fundamentet skal være grunt - fra 60 cm.

  Et monolittisk fundament legges vanligvis der grunnvannet ligger høyt til overflaten. Platebunner er delt inn i ribbet og ikke ribbet.

  Hvis det ikke er avstivninger på platene, reduseres styrkenivået, og et slikt fundament kan brukes til en liten struktur - et pantry eller et skur. For større strukturer er det bedre å ta en grunn monolittisk plate med forsterkende avstivninger.

  Dens egenskaper er som følger:

  • når jorda fryser, beholder den sin integritet, uten å synke eller sprekke;
  • høy bæreevne;
  • motstandsdyktig mot deformasjon under bakkebevegelse.

  Disse egenskapene til et monolitisk fundament vil gjøre det mulig å bygge på det ikke bare en-, men også to- og tre-etasjers hus laget av luftbetongblokker. Men det må tas i betraktning at denne typen base ikke tillater kjellerutstyr, i tillegg er det ikke budsjettmessig.

  Pil- og søylefundamenter er mye mer økonomiske alternativer, da materialforbruket er mye mindre, det er lettere å bygge det, og begge er egnet for vanskelig jord.

  Installasjonen av både peler og stolper utføres langs omkretsen av bygningen på en punktvis måte. Innrykk for stolpene er forberedt på forhånd.

  Videre, at søylene, at pålene ovenfra er forbundet med en grillage - en armert betong integrert horisontal ramme.Grilleringsfunksjonene er å fordele belastningen jevnt på pelene/søylene og kombinere dem til en integrert struktur. På grillen er huset i ferd med å reises.

  Hvis jorda er svak, frossen, heving eller vannet, kan pelefundamentet også brukes, men pelene må være av en spesiell type - skrue. Da trenger du ikke engang å jevne jorden.

  Fordelene med pele- og søylefundamenter er:

  • muligheten til å sette dem når som helst på året;
  • bosettingen av huset på et slikt grunnlag er mindre og oppstår jevnt;
  • grillen øker stabiliteten til strukturen.

  Et stripefundament er bedre egnet for to- eller treetasjes hus.

  Det er uønsket å ta luftbetongblokker til bunnen av huset, siden dette materialet er ganske skjørt og ikke-fuktighetsbestandig, vil grunnvann lett ødelegge det. For et stripefundament er en FBS (solid fundamentblokk) som veier ca. 3 centners egnet.

  Grunn tape base er egnet for hus uten kjeller. Hvis det er behov for en kjeller, må basen begraves, med en standarddybde på ca. 150 cm. Som en generell regel bør grøften plasseres 20 cm dypere enn nivået for frysing av jorda.

  Bredden på grøften beregnes i hvert enkelt tilfelle individuelt og avhenger av hvor mye bygget veier. Veggtykkelse er en annen parameter som må tas i betraktning ved beregning av fundamentet. Derfor bør bredden på basen overstige veggens bredde med 10 cm. Veggen er plassert i midten av grøften, og 5 cm av grøften gjenstår på hver side.

  For å finne ut bæreevnen til jorda i regionen der byggingen pågår, kan du kontakte både Internett og spesialistene til designverkstedet. Hvis du vet hvilken type jord det er der det planlegges bygging, er det ikke vanskelig å finne ut.

  Tegninger

  Et prosjekt av et en-etasjes hus laget av luftbetong kan, hvis du har noen ferdigheter, utvikle deg selv eller be om hjelp fra de aktuelle spesialistene.

  Hvis du planlegger å bygge et økonomi- eller middelklassebygg med et areal på 8 x 10, kan beregningen og tegningen utvikles alene.

  I tilfelle når du "sving" på en luksushytte 10x10 med et areal på 100 kvm. meter eller enda mer - 150 kvm. meter, er det bedre for fagfolk å hjelpe deg. Siden et hus i et slikt område ikke er billig, bør du ikke prøve å spare penger på prosjektet, fordi dette er en plan på grunnlag av hvilken drømmen din vil gå i oppfyllelse.

   I henhold til gjeldende forskrifter skal et hus laget av porebetongblokker i "én" etasje oppføres som følger:

   • veggblokker bør brukes under forhold der fuktigheten ikke overstiger 75%;
   • yttervegger må ha frostbestandighetsgrad - F25 eller høyere, og for rom med høy luftfuktighet - ikke lavere enn F;
   • vertikale og horisontale sømmer bør ikke være tykkere enn 1-2 mm;
   • limløsningen som brukes til murvegger må ha en vannholdende kapasitet på minst 98%, samt en trykkstyrke på 10 MPa;
   • bærende yttervegger må ha en anbefalt bredde på 600 mm, og selvbærende vegger - fra 300 og mer;
   • metallelementer som brukes i konstruksjonen er laget av rustfritt eller anodisert stål;
   • gulvplater i kjeller eller andre etasje skal ha en anleggsdybde på 120 til 150 mm.

   Råd

   Ofte gleder en person, etter å ha møtt en annonse "nøkkelferdige gassblokkhus" og ser at kostnadene er lave, og tror at en vei ut er funnet. Men dette er ikke alltid tilfelle, spesielt i tilfeller der lavkvalitetsmateriale brukes til bygging av slike hus.

   I de fleste tilfeller lager slike firmaer luftbetongblokker selv, uten å observere produksjonsteknologien. Det oppnås materialet som ikke oppfyller kravene til porebetong, og ofte er til og med helseskadelig.

   Håndverksmessige produksjonsforhold reduserer kostnadene for materialet, men disse opplevde besparelsene kan resultere i kostbare reparasjoner.

   Derfor må du først og fremst være interessert i kvaliteten på materialet, om det har sertifikater for samsvar med GOST, samt hvilke dokumenter utvikleren har.

   Se et av prosjektene til et en-etasjes hus med et loft laget av luftbetong i neste video.

   ingen kommentarer

   Kommentaren ble sendt.

   Kjøkken

   Soverom

   Møbler