Funksjoner av designprosessen for landrammehus

Funksjoner av designprosessen for landrammehus
 1. Fordeler og ulemper
 2. Installasjon av fundament
 3. Montering av rammen
 4. Tak
 5. Takfunksjoner
 6. Konstruksjonsvegger
 7. Bygningsisolasjon
 8. Prosjekter

Et en-etasjes rammehus er en utmerket løsning for de som liker å slappe av utenfor byen under komfortable forhold. Alle kan ordne et varmt og vakkert hjem med egne hender og billig.

Fordeler og ulemper

Skjelettrammen er veldig populær i alle deler av verden.

Det har et stort antall fordeler.

 • Miljøsikkerhet - kun materialer av høy kvalitet brukes til konstruksjon, som blir grundig kontrollert og testet, og først etter det kommer de i salg.
 • Rimelig pris - materialer for bygging av hus ved hjelp av rammeteknologi er billigere enn murstein og blokker. Men det er også verdt å merke seg kostnadsbesparelsene ved oppvarming av bygget.
 • Rask og enkel installasjon - selv én person kan bygge et hus på egen hånd uten hjelp fra fagfolk og spesialutstyr. Byggherrer sier at det er lettere å bygge rammehus bare ved å sette sammen hus fra en konstruktør. Hvis alt materiale er tilgjengelig, kan bygget reises om seks måneder.
 • Utmerket termisk isolasjon - hus holder på varmen i rommet i lang tid og slipper ikke kulde inn. Energisparing avhenger direkte av riktig ventilasjon, husisolasjon og innredning.
 • Bio- og brannmotstand - treverket er nøye belagt med spesielle midler som gjør materialet motstandsdyktig mot parasitter, insekter og brann.
 • Holdbarhet - rammehus kan vare mer enn 50 år.
 • Vakkert utseende - slike design ser bra ut på nettstedet, og selv etter flere år beholder de sin estetikk.

I tillegg til fordeler har bygninger oppført ved bruk av rammeteknologi også flere hovedulemper.

 • Hvis treverket ikke behandles med et spesielt middel, øker brannfaren for materialet umiddelbart. Derfor, når du kjøper tre, må du nøye følge alle stadier av tørking og bearbeiding.
 • Sammenlignet med mur- og blokkhus er ikke rammehus like sterke. Men hvis du følger alle byggereglene og trinnvise instruksjoner, trenger du ikke å bekymre deg for at en orkan vil rive huset ned.
 • Under byggingen må det rettes stor oppmerksomhet mot ventilasjonssystemet, fordi tre, impregnert med forskjellige stoffer, ikke lar luft passere godt. Ikke glem installasjonen av ekstra støyisolering, dette vil øke komfortnivået i rommet.

Installasjon av fundament

Blant de tre typene fundament - søyleformet, tape, pile-grillage - er det nødvendig å fremheve den optimale. Valget avhenger av egenskapene til jorda, antall etasjer i bygningen, klima og økonomiske evner. Budsjettalternativet er pelfundamentet. Søylefundamenter sikrer strukturens holdbarhet - på et slikt grunnlag kan et hus stå i mer enn 100 år.

Kolonner kan være fra:

 • murstein;
 • ferdige betongblokker;
 • asbest-sement rør.

Asbest-sementrør kan godt spille rollen som forskaling, som deretter støpes med en betongstøtte. Dybden som rørene settes inn i avhenger av jordens egenskaper.

Montering av rammen

For ytterligere stabilitet av bygningen, er undergulvet og den nedre kronen av reimen installert på det eksisterende fundamentet. Først etter det kan du fortsette med installasjonen av selve rammen, som kan være enten metall eller tre.Eksperter anbefaler å bruke hule bjelker, i så fall reduseres belastningen på fundamentet betydelig og penger spares. Vertikale bjelker av strukturen er montert i hjørnene av huset, rom, dør- og vindusåpninger i en avstand på ikke mer enn 2-3 meter. Montering av tverrbjelker og jibber er obligatorisk. Dersom huset skal ha to etasjer, må rammen i tillegg forsterkes i området hvor trappen skal ligge. Vindusåpninger festes også med tverrbjelker.

Tak

Takrammen må være laget av lette materialer, fordi for massiv vil gi en stor belastning på fundamentet, noe som vil påvirke stabiliteten og holdbarheten til huset negativt. Taket på et hus for en sommerbolig kan være skråstilt og gavl. Den andre typen er hensiktsmessig når loftet skal brukes som oppholdsrom. Denne løsningen er mer økonomisk enn å bygge en andre etasje. Avhengig av om loftet skal være bolig, bestemmes høyden på takmønebjelken. Optimal høyde er opptil 2,5 meter.

Brett i skråningen er installert i en avstand på 0,5 til 1 meter. For å styrke strukturen er det montert ekstra tverrelementer. Først etter at takinstallasjonsprosessen er fullført, kan den innvendige og utvendige kledningen begynne. Hvis det planlegges et boareal på loftet, anbefales det å tilleggsisolere takhellingen og gulvtaket. For utvendig kledning kan du velge hvilket som helst materiale: både metallfliser og plater av jern og skifer.

Takfunksjoner

Etter montering av rammen, fortsett med innvendig kledning, samt montering av vegger og tak. Hvis huset har to etasjer, velges et sterkt materiale med stort tverrsnitt for takbjelkene og tilleggsisolering av gulvtaket utføres. Ofte brukes gips til takbekledning, som er lett og lav pris.

Hvis du planlegger å bygge et en-etasjes hus, trenger du for taket:

 • kantplater, for eksempel fôr eller rillet materiale, hvis tykkelse er omtrent 25 mm, mens det er best å velge brett fra bartre;
 • fuktsikre og varmeisolerende materialer;
 • skum for installasjon av ulike elementer;
 • isolasjon;
 • ark av fiberplater, sponplater eller gipsplater;
 • andre nødvendige byggematerialer og verktøy.

Når du installerer taket i rom med høy luftfuktighet, bruk fuktbestandige gipsplater. Hvis konstruksjonen har to etasjer, skal tykkelsen på brettet være minst 30 mm.

Konstruksjonsvegger

Som regel er veggene laget av sponplater, fiberplater, gipsplater eller faste tverrgående bjelker eller plater, som er isolert og klargjort for etterbehandling. Det moderne markedet tilbyr ferdige veggpaneler, der det er et pre-isolasjonsmateriale, samt etterbehandlingsdetaljer, åpninger for vinduer og dører. Kostnaden for en slik veggblokk er betydelig høyere, men de fortjener bare positive anmeldelser, og fremskynder også byggeprosessen. Men det er vanskelig å installere slike blokker på egen hånd, siden de veier mye.

Bygningsisolasjon

Installasjon av isolasjon er nødvendig i nesten alle stadier av konstruksjonen, bortsett fra det første arrangementet av fundamentet.

Erfarne fagfolk anbefaler å bruke følgende materialer som isolasjon:

 • utvidet polystyren - varierer i rimelig pris, men dette materialet er ikke miljøvennlig og brannfarlig;
 • mineral- eller steinull i ruller eller lag - er veldig populær, da den har gode egenskaper;
 • ecowool impregnert mot gnagere og brennbarhet - mer teknologisk, men dyrere enn andre materialer.

Selv om du bruker de dyreste og høykvalitets isolasjonsmaterialene, ikke glem fukt- og dampsperrematerialer som holder på varmen i rommet og øker husets levetid.

Prosjekter

Et stort utvalg av ulike prosjekter lar alle velge det beste.De etterspurte størrelsene på husene er 6x6, 6x8 m, men det er også mindre strukturer - 4x4, 3x4 m. Ofte velges et typisk prosjekt for en sommerbolig - et lite hus med to rom og en liten terrasse. I tillegg til standardprosjekter finnes det også individuelle. De bestilles fra et spesielt firma, eller du kan tegne dem selv. For et lite område, velg en kompakt bygning. I hus der ingen vil bo om vinteren, er det slett ikke nødvendig å installere en kjele eller komfyr. Men du må fortsatt ta vare på termisk isolasjon, det vil beskytte huset mot frysing om vinteren.

Valget av et prosjekt avhenger ikke bare av preferansene til eierne, men også av egenskapene til nettstedet. Du kan velge et langstrakt eller U-formet hus. Hvis du har bil, ikke glem å legge igjen plass til garasje eller carport på eiendommen. Ofte ønsker eierne å utstyre et badehus på hagen. Den kan bygges uavhengig ved hjelp av rammeteknologi, eller du kan bestille en nøkkelferdig konstruksjon. Hvis du har alle nødvendige verktøy tilgjengelig, og du også har et ferdig prosjekt, og du har minst en minimal ide om rammeteknologi, kan du enkelt takle byggingen av et landsted på egen hånd.

Se i videoen hvilke grove feil håndverkerne gjør når de bygger et rammehus.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler