Vakre prosjekter av to-etasjers hus fra skumblokker

Innhold
 1. Fordeler og ulemper
 2. Design
 3. Etterbehandlingsalternativer
 4. Vakre eksempler

Det toetasjes huset er en utmerket løsning for en liten tomt. Han vil ikke "ta" mye brukbar plass fra tomten, og familien i en slik bygning vil ikke være trang. Skumbetong kan brukes som hovedbyggemateriale for å bygge et hus. Bygging fra det krever ikke et kraftig fundament og kan fullføres på kort tid.

Fordeler og ulemper

Det faktum at skumblokker ofte velges for bygging av hus er ikke overraskende.

Dette materialet har mange fordeler.

 • På grunn av den store størrelsen på blokkene går byggingen av vegger veldig raskt.
 • Dette materialet er enkelt å behandle. Den kan kuttes med en vanlig baufil.
 • Bruk av skumblokker krever ikke bruk av tungt anleggsutstyr. Blokkene er ganske lette. En voksen kan løfte dem alene.
 • Å legge vegger fra slike komponenter er ikke spesielt vanskelig.
 • Prisen på skumblokker er mye lavere enn prisen på mange andre byggematerialer.
 • Med en kompetent tilnærming til konstruksjon vil et skumblokkhus tjene i veldig lang tid.
 • I en slik bygning er det alltid varmt på grunn av det høye innholdet av luftbobler "i kroppen" til hver blokk.
 • Skumblokker er miljø- og brannsikre, derfor er de valgt for boligbygging uten frykt.
 • Dette materialet har gode lydisolerende egenskaper, slik at fremmed støy ikke vil plage leietakere under driften av bygget.
 • Skumbetong kombineres godt med andre byggematerialer, noe som åpner for store muligheter for arkitektonisk kreativitet.

Det er nødvendig å ta hensyn til materialets ulemper.

 • På grunn av den porøse strukturen absorberer skumblokker fuktighet. En blokk mettet med vann kan sprekke når den er frossen. Derfor krever skumblokkvegger høykvalitets ekstern etterbehandling, som ikke bare gjør det mulig å gi dem et estetisk utseende, men også pålitelig isolere dem fra vanninntrenging.
 • For at et skumblokkhus skal tjene i lang tid og være komfortabelt, krever veggene isolasjon.

Design

Prosjekter av to-etasjers hus fra skumblokker er veldig forskjellige. Avhengig av tilgjengelig tomt kan du velge en bygning som måler 6 x 9, 10 x 8 eller 7 x 12 meter. Prosjektet kan være typisk eller individuelt.

For å begynne å bygge et hus med egne hender, bør du bestemme hvilket stykke land som skal bygges. Prosjektdokumentasjonen angir tydelig hvilken del av tomten som skal bygges opp og som blir stående til grønnsakshage og hage. Dette er viktig fra et juridisk synspunkt.

Det er også verdt å bestemme orienteringen til bygningen i rommet. Det er ønskelig at vinduene i de mest besøkte rommene vender mot sør. Oppmerksomhet bør også rettes mot organiseringen av inngangen til bygningen. Du må også løse problemet med å koble til fellessystemer.

Ikke det siste temaet er å sikre sikkerheten til huset og landet. Arkitektur spiller en viktig rolle her. Hvis tomten er godt synlig fra vinduene, gir dette allerede ro til beboerne.

Hvilken type fundament som legges i prosjektet avhenger av nivået som grunnvannet ligger under stedet. Hvis avstanden til vannet er mindre enn to meter, er det bedre å legge et selvnivellerende fundament i prosjektet. Hvis avstanden til grunnvannet er mer enn tre meter, er det lettere å arrangere en tape forsenket base.

I designprosessen er det bedre å umiddelbart skille en to-etasjers bygning i bolig- og hjelpedeler.For eksempel, i et hus med et areal på 150 kvm. m, du bør ikke planlegge lange korridorer og vanskelige kryss. Det er lettere for vaskerom umiddelbart å identifisere et sted et sted i kjelleren eller i første etasje. Så det blir lettere å bringe kommunikasjon til dem.

En viktig oppgave er å tydelig definere størrelsen på huset ved utforming. Dette vil bestemme ikke bare komforten til en bestemt familie, tatt i betraktning dens størrelse og behov, men også kostnadene ved å vedlikeholde huset, starter med skatter og slutter med verktøykostnader.

For eksempel kan noen like utformingen av en 8x8-bygning. Det kan være et kompakt hus med et boareal på ikke mer enn 80 kvadratmeter. For en familie på fire er dette nok. For en større familie er det bedre å fokusere på planene til 9x9, 8x10 eller 10x10 hus.

Andre etasje kan være av en konvensjonell design, eller den kan være laget i form av et loft. Et lite hus er noen ganger supplert med en terrasse. Da økes komforten betydelig, siden denne utvidelsen kan være veldig romslig.

Vanligvis, i to-etasjers bygninger i første etasje, er et kjøkken, en stue og tilleggsrom som bad og vaskerom plassert. Andre etasje er ofte reservert for soverom. Imidlertid er det mange planleggingsmuligheter inne i huset. For eksempel krever arrangementet av et bad visse tekniske triks, men neppe noen vil nekte seg en slik bekvemmelighet i andre etasje i et stort hus.

Etterbehandlingsalternativer

Hvis interiørdekorasjonen til et skumblokkhus utelukkende avhenger av smakspreferansene til eierne og mulighetene til lommeboken deres, krever den eksterne overholdelse av visse regler knyttet til særegenhetene til selve skumblokkene. Siden dette materialet ikke er supersterkt og absorberer vann sterkt, må det isoleres mot ytre påvirkninger. Eksterne etterbehandlingsmaterialer bør ikke forstyrre skumblokker som "puster". Samtidig er de forpliktet til å tåle gjentatt gjentatt frysing og opprettholde sin visuelle appell. Etterbehandlingslaget må også være motstandsdyktig mot ulike typer mekaniske påkjenninger - friksjon, støt, etc.

Noen ganger velges murstein som utvendig finish for to-etasjers hus fra skumblokker. Det er lagt ut slik at det forblir et gap mellom veggen og etterbehandlingslaget, som gir ventilasjon av veggene. Også i denne plassen kan du installere isolasjon, da blir huset varmere og mer behagelig.

Mursteinsfinishen vil forhindre at regn og snø faller på skumblokkveggene, beskytter mot mekanisk stress og ekstreme temperaturer. Med en slik finish vil huset kunne tjene mye lenger. Men du bør være klar over at alle disse fordelene vil måtte betale mye penger.

Du kan også velge naturstein for å dekorere et slikt hus. Dette alternativet må forutses på forhånd, siden en slik kledning krever et bredt og solid fundament. Et hus med steinfasade vil se veldig attraktivt ut (det er mange designalternativer). Samtidig vil veggene være pålitelig beskyttet mot virkningene av nedbør, ekstreme temperaturer osv. Men hvis fasadearbeidet utføres dårlig, kan det etter en tid være nødvendig med delvis reparasjon på grunn av avskalning av steinen fra skummet betongblokker.

Fasadefliser kan også brukes til kledning. Det vil beskytte veggene mot negative miljøpåvirkninger. Samtidig kan det ytre utseendet til bygningen være alt du liker, siden teksturene og fargene på flisene er svært forskjellige. Ulempen med å bruke et slikt belegg er at det forstyrrer bevegelsen av luft i skumblokkene, og belastningen på fundamentet øker betydelig. Samtidig kan ikke kostnadene til selve flisen kalles små.

Et budsjettalternativ er å bruke gips. Den beskytter skumbetong godt, uten å komme i konflikt med dens mekaniske egenskaper. Samtidig er det ganske mange designmuligheter for bygget.

Men for å gipse et hus, må du ha visse kunnskaper og ferdigheter, ha de nødvendige verktøyene. Med en kompetent tilnærming til virksomheten vil gipset vare i minst ti år, men hvis reglene for bruken brytes, vil det være nødvendig med reparasjoner veldig snart.

Vakre eksempler

Skumblokkhus med et areal på 8 x 8 med en innebygd garasje og rød mursteinslist ser veldig imponerende og utilnærmelig ut, men kompakt. Små vinduer gjør en slik struktur egnet for de tøffe naturforholdene i de nordlige regionene i Russland. På en typisk russisk forstadsgård vil et slikt hus se ganske organisk ut.

Et toetasjes hus med gavltak med lys gipsfinish og ispedd områder dekket med hvit murstein ser elegant og luftig ut. Omgitt av grøntområder gir en slik struktur inntrykk av et fantastisk koselig hjem, drømmen til enhver husmor.

Et skumblokkhus kan gis den mest intrikate formen ved å lykkes med å kombinere det med en garasjeblokk. De pussede veggene i hvitt og grått passer perfekt sammen med steinbitene på fasaden. Huset ser veldig personlig ut.

For en oversikt over prosjektet til et to-etasjers hus med en størrelse på 8x8, bygget av skumblokker, se følgende video.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler