Husprosjekt på 8x10 m med loft: vakre ideer for konstruksjon

Innhold
  1. Egendommer
  2. Byggematerialer
  3. Prosjekter
  4. Vakre eksempler

Et hus med loft er en praktisk struktur som virker mindre klumpete enn en klassisk to-etasjers bygning, men som samtidig er stor nok for komforten til en hel familie. Slå plassen til et hus med et loft som måler 8 x 10 kvm. m. kan gjøres på forskjellige måter, avhengig av sammensetningen av familien, interesser og behov til hvert av medlemmene.

Egendommer

En bolig på 8 x 10 med ekstra loft kan ha mange fordeler. Derfor blir slike bygg mer og mer etterspurt de siste årene.

Det er billigere å bygge et loft: du kan spare på byggearbeid, innredning krever også færre materialer. I tillegg regnes ikke loftet som en fullverdig andre etasje, noe som er fordelaktig fra et juridisk synspunkt.

Dessuten er det ikke mindre plass i et slikt hus enn i et to-etasjers. Dette betyr at ved å utstyre loftet, vil det være mulig å ha råd til noen utskeielser. For eksempel kan du lage et omkledningsrom, ditt eget kontor for å jobbe hjemmefra, eller et verksted for kreative sysler. Dette alternativet passer også for store familier. Barn kan enkelt bo på loftet, og overlate hele første etasje til foreldrene.

Det er mye varmere i et slikt hus. For det første er det lettere å frakte gass til loftet enn til andre etasje. I tillegg slipper ikke varme ut gjennom taket, spesielt hvis det er tilleggsisolert. Nå er det heldigvis mange måter å isolere på, så du kan velge den som passer deg best.

Hvis loftet ferdigstilles separat eller bare gjøres sist, kan arbeid der utføres uten å kaste ut leietakere fra første etasje.

Og til slutt ser loftet ganske uvanlig ut. Dette betyr at du kan utstyre noen originale lokaler der, bruke all din fantasi.

Men i tillegg til et stort antall fordeler, har slike bygninger sine egne ulemper. De fleste av dem skyldes at det ble gjort noen feil under byggingen. For eksempel ble materialet valgt feil, noen teknologier ble krenket, og så videre. Dette kan gjøre det kaldt oppe.

Ulempene inkluderer de for høye kostnadene for vinduer. Takvinduer koster som regel en og en halv til to ganger mer enn vanlige vinduer. Derfor, når du bestemmer deg for å utstyre et hus av denne typen, må du være forberedt på ekstra utgifter.

Du må også være forsiktig med plassering av møbler. Ikke legg for tunge gjenstander i denne delen av huset; det er bedre å plukke opp lette materialer.

Dette gjelder alt, inkludert taktekking, innredning og innredning. Hvis du overbelaster fundamentet, kan det oppstå sprekker på veggene.

Byggematerialer

Loftet, som alle andre rom, kan bygges av forskjellige materialer. Disse inkluderer tre, murstein og skumblokker. Hvert av materialene har både fordeler og ulemper.

Tre har vært det mest populære valget i det siste. Faktum er at den høye miljøvennligheten til bygninger nå blir satt stor pris på. Ved denne parameteren passer treet perfekt. I tillegg ser et hus med et loft, laget av tømmer eller stokker, attraktivt ut og fungerer som en ekte dekorasjon av stedet.

Et annet populært materiale som sommerboere bruker er slaggblokker eller skumblokker. De er ikke så høy kvalitet, men du kan bygge et hus fra dem så raskt som mulig.De er også forskjellige i slike fordeler som relativt lav vekt og lav pris.

Man kan ikke se bort fra de tidløse klassikerne - murbygninger. Dette materialet er forbundet med soliditet og pålitelighet. Murhus har lenge vært ansett som de mest luksuriøse og holdbare. Nå mister de heller ikke popularitet.

Selv om det vil koste mer å bygge et hus med et mursteinsloftsgulv enn å bygge en lett rammebygning laget av skumblokker, vil mange fortsatt foretrekke det første alternativet.

Til slutt er det verdt å nevne steinen. Blant andre materialer skiller den seg ut for sin holdbarhet og økte varmeledningsevne. Hvis du dekorerer bygningen din med skallstein, kan du få et varmt og koselig rom som ikke er redd for frost.

Alternativer som en kombinasjon av flere materialer er også akseptable. For eksempel kan et hus bygges fullstendig av en treramme, og deretter tilleggsisoleres. I noen tilfeller tildeles loftsrom.

Prosjekter

Det er mange interessante prosjekter. Det endelige oppsettet er alltid valgt under hensyntagen til egenskapene til en bestemt familie og godkjent av eierne.

Hus 8x10 for en liten familie

Det tradisjonelle alternativet er et hus med loft, der boarealet er plassert. Dette kan være et soverom for foreldre eller barn som allerede bor sammen med familien. I noen tilfeller føres loftstrappen ut til utsiden slik at beboere fra øverste etasje ikke forstyrrer andre.

10x8 rom for kreative mennesker

Hvis noen fra familien har kreative hobbyer, kan loftet utstyres bare for stedet for slike aktiviteter. I dette rommet kan du utstyre for eksempel et verksted. Så alle kan være kreative uten å bli distrahert av fremmed støy og uten å forstyrre sine kjære.

Også i andre etasje kan du utstyre et syverksted med et tilstøtende omkledningsrom. Det er nok plass til alt som kreves for dette. Du kan også dekorere rommet med dekorative elementer.

Vakre eksempler

Når du planlegger ditt eget hus med loft, kan du se bilder av vakre ferdige bygninger. De vil hjelpe deg med å navigere i hvilken retning du bør bevege deg, hvilket alternativ kan være riktig for deg. Du kan gjenta det presenterte prosjektet eller bli inspirert av ferdige ideer og lage noe eget.

  • Lyst murhus. Det første eksemplet er en solid struktur av lyse murstein, supplert med et lyst smaragdtak. Denne fargekombinasjonen kan kalles en klassiker. Huset ser stilig og pent ut. Det er lite plass på loftet fordi taket er lavt. Men den tilgjengelige plassen er nok til at en familie på flere personer komfortabelt kan bosette seg i første og øvre etasje.
  • Lett bygg. Hvis det første alternativet er en ekte klassiker, ser det andre mer moderne ut. De lyse veggene kompletteres med kaffefarget rør og vindusrammer. En del av taket beskytter balkongen og miniterrassen knyttet til rommet mot dårlig vær. Dermed er det nok plass ikke bare inne i bygningen, men også utenfor. Dette gjør det mulig å nyte den vakre naturen rundt og frisk luft på lange kvelder.
  • Hus med parkering. Under taket av dette huset er det et sted ikke bare for alle familiemedlemmer, men også for en god bil. En liten parkeringsplass er beskyttet mot varme og regn, så den kan godt erstatte garasjen i det minste for en stund.

Selve huset ligner det forrige - en lysere base, mørk innredning og mye grønt som pryder bygningen og gjør den mer pittoresk. Loftet har ikke mindre ledig plass enn underetasjen. Der er det fullt mulig å utstyre gjesterom, barnehage eller verksted, så det er nok plass til alle. Et slikt hus med loft passer både for et ungt par og en stor familie.

For en oversikt over 8x10 huset med loft, se neste video.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler