Vaskerom i huset: layout og design

Innhold
 1. Hva skal være med i rommet?
 2. Hvor skal jeg begynne?
 3. Hvis det ikke er nok plass i huset
 4. Oppsett
 5. Design

Hver husmor prøver å bruke plassen så effektivt som mulig. I det moderne livets tempo er ikke alle i stand til å bruke tjenestene til offentlige vaskerier. Derfor utstyrer mange kvinner et "hjørne av renslighet" i leiligheten eller privathuset.

Hva skal være med i rommet?

De fleste vil svare på dette spørsmålet på samme måte - her trengs en vaskemaskin. Men i tillegg kan det hende du også trenger en tørkemaskin (eller tørketrommel). Beholdere, skittentøyskurver, husholdningskjemikalier er også integrerte deler av tøyet. Du kan også stryke ting der. Dette trenger ikke å gjøres med et profesjonelt vertikalt dampjern; en vanlig modell vil også fungere. Men i dette tilfellet trenger du også et strykebrett.

Hyller for oppbevaring av klesvask vil hjelpe deg med å spare plass i skapet ditt. Ikke glem vasken. Det er også en integrert egenskap ved et slikt rom.

Hvor skal jeg begynne?

Å velge et sted for et vaskeri er ofte vanskeligere enn å sette opp et vaskeri. Bor i hjemmet sitt arrangerer mange vaskerom i kjelleren eller fyrrommet. Hvis det er mye plass i bygningen, vil et eget rom være det beste alternativet. Preferanse gis til kvadratiske rom. De er mer funksjonelle. Ved å plassere alt du trenger i et slikt rom kan du spare maksimalt ledig plass.

I enetasjes hus uten kjeller og loft, samt i ettromsleiligheter, teller hver centimeter. Samtidig ønsker eierne at vaskeriet skal være tilgjengelig, men lyden fra de fungerende apparatene ville ikke forstyrre hverdagen.

I disse tilfellene er de mest populære følgende steder for plassering av utstyr:

 • baderom;
 • baderom;
 • kjøkken.

Hvis det ikke er nok plass i huset

Det er ganske enkelt å utstyre et vaskerom i et strengt definert område. Størrelsen på en slik sone kan være fra 2 kvm. m opp til 6 kvm. m. Selv et minivaskeri kan utstyres med maksimal funksjonalitet.

To kvadratmeter er ganske i stand til å romme en vaskemaskin, tørketrommel og skittentøyskurv.

valg 1

Begge maskinene er plassert 5 cm fra hverandre med en skittentøyskurv over eller til siden. Avstanden er nødvendig slik at vibrasjoner fra driften av enhetene ikke forkorter levetiden. Det utstyrte området kan "gjemmes" for nysgjerrige øyne ved hjelp av dører og møbelplater. Den kan til og med lages i gangen ved å lukke den med en kupédør eller trekkspill.

Alternativ 2

Biler kan stables oppå hverandre. For å implementere et slikt prosjekt trenger du en boks med møbelbrett. Du trenger også fester som hindrer dem i å vibrere og falle under drift. Dette minitøyet kan også dekoreres med dører. Skittentøyskurver kan plasseres på siden av hyllene.

Vaskemaskiner på badet, vaskerommet eller kjøkkenet er vanligvis skjult under benkeplater. Ofte er de gjemt bak dører for å gi rommet et mer estetisk utseende.

Oppsett

Det er verdt å tenke på antall og størrelse på utstyr når du velger et sted for et vaskeri. Det er også viktig å gjennomføre forberedende aktiviteter.

Gulvbelegget skal være jevnt og helst antiskli. Ellers kan utstyr som vibrerer under drift påvirke kvaliteten negativt. Materialet til gulvet bør velges fuktbestandig, med en ru overflate. Dette kan være:

 • keramisk flis;
 • keramisk granitt;
 • linoleum.

Før du legger gulvbelegget, er det verdt å jevne overflaten, isolere og varme gulvet. For å redusere vibrasjoner og forhindre glidning, er det også verdt å kjøpe antivibrasjonsputer.

De tilstøtende veggene bør også dekoreres med fuktbestandige materialer som kan kombineres med hverandre. Egnet for disse formålene:

 • gips;
 • farge;
 • fuktbestandig tapet;
 • keramiske fliser i ulike størrelser og typer.

Vegger bør avrettes før maling, flislegging eller tapetsering.

Til taket, bruk tapet, dekorativ gips, fuktbestandig papp eller PVC-strekktak. Sistnevnte kan ikke bare bli et utmerket vannavstøtende belegg, men også en ekte dekorasjon av rommet, fordi det er et stort utvalg av nyanser og teksturer på markedet.

Avløps- og vannforsyningssystemet må være individuelt for hver enhet. Det er verdt å merke seg at uansett om vann kommer fra et vannforsyningssystem, en brønn eller en brønn, er det verdt å installere pumpe- og filtreringsutstyr ved inngangen til rommet i tillegg. Dette er nødvendig for at tøyet skal fungere skikkelig. Kablingen gjøres etter det. For tilførsel og utslipp av vann brukes plastrør med en diameter på henholdsvis 5-6 og 10-15 cm.

Ventilasjon er også nødvendig. Det hjelper å unngå ubehagelig lukt i rommet.

Det er også viktig å tenke over varmesystemet. Utstyret skal ikke plasseres i umiddelbar nærhet av en varmekilde, men det må opprettholdes en konstant temperatur i rommet, noe som er nødvendig for at enhetene skal fungere korrekt.

Varmesystemet kan være annerledes:

 • sentralvarme;
 • oppvarming med konvektorer;
 • varmt gulv.

Hvis du velger det siste alternativet, er det verdt å bestemme hvor enhetene skal plasseres, og avgang fra dette stedet 10 cm. Det anbefales ikke å montere et varmt gulv på det tildelte området. Det anbefales heller ikke å plassere rør for drenering av vann på overflaten.

Hvis rommet skal brukes som tørketrommel, bør det lages plommer på gulvflaten. De vil bidra til å unngå den ubehagelige lukten av bosatt vann og ødeleggelse av gulvbelegget.

Elektriske ledninger og belysning skal utføres på grunnlag av en allerede utarbeidet plan. Det er lurt å plassere den under et veggbelegg med god isolasjon. Det er spesielle brytere, stikkontakter og skjermer som hindrer fukt i å komme inn.

Design

Arealet av vaskerommet kan variere. Dette kan være et lite vaskerom plassert på kjøkkenet (bad, toalett, gang eller rom) eller et vaskerom i full størrelse med alle fasiliteter som opptar et helt rom.

I alle fall er det verdt å tenke på den dekorative utformingen av denne sonen, fordi dette ikke bare er et økonomisk objekt, men også en del av hjemmet.

Du kan utvikle ditt eget originale design eller harmonisk passe dette området inn i det generelle interiøret i huset.

Mest passende stiler:

 • minimalisme;
 • retro;
 • landlig stil;
 • moderne.

     Skjønnheten ligger i detaljene. Du kan erstatte plastkurver med flettede kurver, kjøpe beholdere for oppbevaring av husholdningskjemikalier i samme stil. Hvis rommet ligger i en kjeller, kan mangelen på sollys kompenseres av overflatene på skapene malt i varme farger. Man trenger bare å vise litt fantasi, og du kan lage en koselig og unik design av rommet, der det vil være hyggelig å være.

     Den neste videoen forteller om organiseringen av klesvask i huset.

     ingen kommentarer

     Kommentaren ble sendt.

     Kjøkken

     Soverom

     Møbler