Funksjoner ved utformingen av sommerkjøkkenet

Innhold
 1. Egendommer
 2. Typer strukturer
 3. Prosjekt
 4. Designelementer
 5. Sommerkjøkken: hvilken er bedre?
 6. Materialer (rediger)
 7. Design
 8. Vakre eksempler på interiøret

Arrangementet av et sommerkjøkken i et privat hus eller på landet bestemmer i stor grad funksjonaliteten. Det er viktig at plassen er estetisk tiltalende. Et riktig dekorert rom blir et favorittsted for alle husstandsmedlemmer og gjester. Vurder designfunksjonene til et sommerkjøkken, ta hensyn til typen konstruksjon og ulike aspekter ved prosjektene.

Egendommer

Sommerkjøkkenet er ikke annet enn et rom for matlaging og spising. Det gir en god del komfort til husholdningen på sommerhuset, spesielt hvis den fungerer som en spiseterrasse, et lysthus for vennlige eller familiesammenkomster, hyggelige støyende fester, blir et sted for matlaging på åpen ild.

Et særtrekk ved en slik bygning er det faktum at utformingen ikke er diktert av etablerte normer. I dette tilfellet er din egen idé om utformingen av plassen til en sommerbygning og et sett med dens nyttige funksjoner viktig.

For å gjøre plassen komfortabel og funksjonell, er et designprosjekt først valgt for det. Formen på bygningen kan være forskjellig. Ofte er det rektangulært, selv om ikke mindre interessant er løsninger i form av en sekskant og åttekant, samt varianter med asymmetri, noe som kan skyldes tilstedeværelsen av forskjellige takhellinger. Noen ganger ser strukturen ut som et tak i det hele tatt, som hviler på fire søyler.

Uansett bygning er det imidlertid alltid to funksjonelle områder i den: matlaging og spising.

Typer strukturer

Alle eksisterende typer sommerbygg er delt inn i to kategorier: åpen og lukket. Lukkede varianter er mer som et vanlig hus, men i de fleste tilfeller har de ikke isolasjon.

De utvilsomme fordelene med slike bygninger er:

 • beskyttelse mot dårlig vær (regn, vind, varme);
 • beskyttelse mot insekter (spesielt om kvelden).

Åpne strukturer kjennetegnes ved fravær av vegger, selv om det i noen varianter i en sommerbygning kan være en eller to etasjer, samt en skillevegg eller en vanlig tekstilskjerm. Slike bygninger ser originale ut, de gir en større enhet med naturen, men denne komforten er bare relevant i godt vær.

Av praktiske årsaker blir slike alternativer ofte forlatt: under forholdene på russiske breddegrader gir varme, regn og hagl ofte ubehagelige overraskelser for husstandsmedlemmer og selve bygningen. En slik struktur vil kreve reparasjoner raskere, selv om den er laget av slitesterke materialer.

Hvis det antas at vegger ikke er nødvendig for matlaging, da i kjølig, vindfullt vær, vil det ikke være behagelig å sitte ved bordet. Konstruksjonen av en åpen type vil ta mindre byggematerialer, og du kan bruke en bærbar grill til matlaging. Byggealternativet kan være midlertidig eller stasjonært. Imidlertid vil alle husholdningsartikler i denne bygningen (inkludert retter og mat) være innen rekkevidde for kjæledyr og insekter. Ikke alle liker dette.

Når det gjelder sommerkjøkken av lukket type, er de mer praktiske fordi de er beskyttet mot kjæledyr, selv om varmen fra komfyren eller grillen vil skape noe ubehag for kokken. Byggingen av en slik bygning vil kreve flere materialer, mens den vil bli bygget mer grundig (du må fylle opp sprekkene, dekke til de ytre etasjene).Det vil se lettere ut fra utsiden enn en åpen struktur, men hvis kjøkkenet i tillegg til et lukket rom har et åpent lysthus eller terrasse, vil denne strukturen være spesiell.

Prosjekt

  Å designe et sommerkjøkken lar deg beregne en rekke kriterier. En fornuftig tilnærming til plassering på tomten og valg av byggematerialer er viktig.

  Tomten som bygget planlegges oppført på må oppfylle visse krav.

  • Det bør være plassert i nærheten av hovedlokalene (privat hus, sommerhus) slik at det ikke er vanskelig å ta med retter eller mat.
  • Stedet for den fremtidige plasseringen bør ha praktiske tilnærminger, ingen hindringer i kommunikasjonen mellom huset og sommerbygningen.
  • Nærheten til plasseringen av sommerkjøkkenet til kommunikasjon (vann, elektrisitet og kloakk) betyr noe.

  Etter fastsettelse av plassering måles arealet for bygget. På dette stadiet bestemmes graden av bekvemmelighet: de velger et område for spisestue, plass til komfyr eller grill, benker og stoler. For større klarhet utføres en skjematisk tegning eller en skjematisk tegning for hånd. I dette tilfellet viser tegningen alle møblene.

  Formen på det fremtidige kjøkkenet avhenger av bekvemmeligheten til vertinnen når du tilbereder mat og den komfortable plasseringen av husholdningen under måltider. Samtidig skal det være rom for bevegelsesfrihet.

  Designelementer

   Hovedlisten over nødvendige detaljer for utformingen av kjøkkenet inkluderer:

   • bake;
   • brazier;
   • oppvaskmaskin;
   • matlaging bord;
   • spisebord;
   • stoler;
   • hyller eller skuffer for servise;
   • skap for servise.

   I tillegg, hvis plassen tillater det, kan hjelpeelementer inkluderes i designet. Disse inkluderer en kompakt sofa, TV, gyngestol, ved.

   Sommerkjøkken: hvilken er bedre?

   Mens en frittstående bygning tidligere ble ansett som en ideell struktur, er fokuset i dag på tilknyttede modulkonstruksjoner. En slik utvidelse vil eliminere unødvendig oppstyr og kommunikasjon, og gulvet i huset blir mindre skittent.

   Samtidig ser ikke det ensomme stående sommerkjøkkenet i dag ut til å være en harmonisk komponent på stedet til et privat eller landsted. Det er flott hvis tilbygget ligger i tilknytning til hovedhuset til en av veggene.

   Det er mange alternativer for en slik ordning i dag. Inngangen kan plasseres fra hoved- eller sidedør. Prosjektet må ta hensyn til plasseringen av vinduene: du kan ikke feste kjøkkenet fra siden av veggen med vinduer, hovedboligen blir mørk og fuktig. Det er bedre å reise en bygning ved å knytte den til en blank vegg med sideutgang.

   En viktig nyanse er arrangementet av kjelleren. Det er ikke alltid mulig, siden en grop ved siden av hovedboligen kan slå ned fundamentet, noe som igjen vil føre til innsynkning av strukturen. Derfor er det bedre å nekte et slikt element.

   Mellom det åpne området og verandaen er det verdt å velge et annet design. Den første innebærer å støpe stedet, installere støttesøyler, utføre taktekking, ovner, grilling, organisere et matlagings- og vaskeområde. Den andre er mer komfortabel og har flere partisjoner. Avhengig av bygningstype kan den ha skillevegger opp til midten av høyden på veggene.

   Kombinerte sommerkjøkken er på moten i dag. De representerer kombinasjonen av et lukket område med et åpent område. Skiftehuset kan ligge i tilknytning til terrassen, ovnen med grill og grill kan plasseres under en baldakin. For større komfort utstyrer de skyvedører eller glaserte rammer, som om nødvendig kan skyves fra hverandre, som skyvedører.

   De prøver å holde bruksblokken beskyttet mot været ved hjelp av vegger, ellers kan produktene som skal lagres i den bli fuktige.

   Hvis vi vurderer alternativer med forskjellige tak, er det verdt å vurdere: bygninger med skurtak er ikke like praktiske som konstruksjoner med to skråninger.Selv om du sparer plass og konstruerer en egen komfyr på gården, begrenser skråningen veggenes høyde og gjør rommet mindre.

   Hvis hovedrommet er to-etasjes, kan et sommertilbygg med komfyr og spiseplass plasseres under, som kobles til hovedrommet gjennom en trapp. I dag kan du plukke opp et ferdig prosjekt med et sommerkjøkken og et hus forbundet med en vegg eller en trapplignende overgang.

   Materialer (rediger)

   Byggemarkedet tilbyr et bredt spekter av materialer for konstruksjon og dekorasjon av et sommerkjøkken. De er egnet for generell konstruksjon og etterbehandling. Prosjektet sørger for ulike råvarer, som avhenger av stilen på hovedboligen (sommerhuset).

   Tre er en av de mest etterspurte materialene for sommerbygg. Trekjøkken er de mest populære strukturene i landsbyen. Vanligvis kjøpes tømmer for deres konstruksjon, og bruker det til stativer, et skjelett. Tre er anerkjent som den beste løsningen for kjøkken med lukket ramme. Det er lett å jobbe med det, slikt materiale lar deg lage et fundament av en lett type.

   Treverket vil imidlertid måtte lakkes med jevne mellomrom for å opprettholde sitt gode utseende. I tillegg til lukkede konstruksjoner, er gulv oppført av tre for bygninger av åpen type.

   I tillegg til tre, brukes skumblokk eller murstein til konstruksjon. Dekorativ murstein er passende i veggdekorasjon, for å dekorere stativer, dekorere plassen i nærheten av dem med klatreplanter.

   Smiing brukes også i utformingen av sommerkjøkken. Smidd innredning er dyrt, men det ser også vakkert ut.

   Hvis prosjektet sørger for vinduer, brukes armert glass i konstruksjonen av et sommerkjøkken av lukket type. Det brukes ofte til innglassing av panoramavinduer i murbygninger. Denne løsningen lar deg redusere varmetapet uten å redusere intensiteten av belysningen i rommet.

   Et innglasset og isolert sommerkjøkken kan brukes hele året ved oppvarming. For etterbehandling kan du bruke OSB-plater, fôr.

   Til fundamentet brukes vanligvis naturlig eller kunstig stein. Ovner er bygget av murstein, noen ganger brukes stein i kledningen. De som prøver å gjøre alt for sin samvittighet, legger stor vekt på taket: i noen tilfeller er metall valgt for det, i andre metall. Samtidig, for større komfort, er taket belagt med tre nedenfra, for ikke å glemme isolasjon.

   Imidlertid vil en baldakin laget av metall overføre lyden av regndråper, som over tid vil begynne å irritere hver husholdning. Derfor, i stedet for dette materialet, er det mer tilrådelig å bruke skifer eller bituminøse fliser, ondulin.

   Det er mange krav til materialet til gulvet på sommerkjøkkenet. Den må være slitesterk, pålitelig, tåle store belastninger og være motstandsdyktig mot slitasje. I dette tilfellet er bruk av tre og linoleum upassende. Det beste alternativet ville være gatefliser. For å utelukke glidning, er det nødvendig å kjøpe matriser med en lettelse, anti-skli effekt og en matt overflatetekstur.

   Når du forer åpne kjøkken med dette materialet, kan de skylles med en slange: denne finishen er ikke redd for vann. Ofte brukes belegningsplater til åpne bygninger.

   Design

   Interiørdekorasjonen til sommerkjøkkenet er annerledes. Hvis budsjettet tillater det, prøver de å ordne det i samme stilistiske design med utformingen av huset. Men selv om tilbygget begrenses av opptakene, bør det ha plass til skiftehus og spisestue. Hvis det er mye plass, tillater midler, for større komfort, forlengelsen av lukket type er isolert og dekorert med en peis. Hvis ønskelig, kan en slik gjenstand bære en utelukkende dekorativ belastning eller varme opp rommet, og skape en gunstig atmosfære.

   Spiseområdet bør ikke være for smalt. Minste bredde bør være ca 3 m, mens lengden bør være større.Det er lurt å kjøpe slike møbler slik at de kan flyttes om nødvendig.

   Men hvis bordet er en del av en designidé og er laget i form av en søyle foret med kunststein, bør du prøve å velge et lettstelt overflatemateriale.

   Møbler velges ut fra praktiske hensyn. Hvite toner og pretensiøse elementer i sofaen og lenestolene er upassende her. Vanligvis prøver de å fylle plassen med gjenstander som er enkle å rengjøre og kjennetegnes av strukturenes pålitelighet. Møbler med skarpe kanter er unntatt.

   Det er bra når alle detaljene i arrangementet er underlagt ett stilkonsept, og understreker den nåværende originaliteten.

   Vurder noen ideer for å dekorere et sommerkjøkken.

   • En åpen plass med kokeplass og hozbolk plassert på samme plan er en praktisk løsning. Bjelkedekor og planketak skaper en spesiell stemning og nasjonal smak.
   • Stilig løsning av et anneks med to tomme vegger: den ene har et kokeområde, som er delt fra spiseområdet ved hjelp av en stekeovn og en kjøkkenhette. Det lineære arrangementet av møbeldeler sparer plass for bevegelse.
   • Åpent sommerkjøkken med sadeltak, plassert på fire søyler. Designet rommer et kokeområde kombinert med bardisk, spiseplass og peis.
   • Et av de praktiske kompakte alternativene med takbjelker. Murvegger, et lignende bord, som er en del av matlagingsområdet, utgjør et harmonisk ensemble, kombinert med metallmaterialet i husholdningsområdet og høye trestoler.
   • En del av kjøkkenet på den lukkede verandaen kan gjøres om til en koselig stue. Vinduer på tilstøtende sider fyller rommet med lys, mens møbler og gardiner skaper en innbydende atmosfære.

   Når du skal ordne et sommerkjøkken, er det viktig å tenke på: det bør gjøres i samme stil, ikke bare med interiørdekorasjonen av huset. Det som betyr noe er idyllen med fasaden på huset og landskapet. Dette vil skape en følelse av orden.

   Samtidig er det slett ikke nødvendig at bygningen sammenfaller i design i en enkelt farge og arkitektur. Det er viktig at det er en overlapping av enkeltelementer.

   Selvfølgelig spiller stil en viktig rolle. For eksempel er loftsretningen med sin demonstrasjon av mursteinaksenter og imitasjon av industrianlegg vanskelig å støtte her, men det er fullt mulig å velge elementer av Provence og landstil.

   Hvis et element som er iboende i en av disse retningene er til stede i dekorasjonen inne i hovedboligen, vil enheten i de to bygningene være mer harmonisk.

   Vakre eksempler på interiøret

    La oss vurdere flere eksempler på interiøret i sommerkjøkken: dette vil tillate oss å evaluere designen, forstå hvilke prioriteringer av interiørkomposisjoner er i søkelyset i dag.

    • Et eksempel på bruk av flettet plast til rotting. Denne spisestuen ser passende ut i et kombinert kjøkken.
    • Et heltre kjøkken med peisovn og en gjennomgående brannkasse ser interessant ut. Plankegulvet gir den en spesiell smak. Lakoniske møbler ble brukt til skiftehuset, spisebordet er laget av tre.
    • Åpent hus tilbygg med tekstilgardiner og mobile møbler. En tydelig organisering av hvert funksjonsområde er iboende i rommet. Spisestuen ligger mot en vegg med to små vinduer.
    • Et utmerket hjørne for et sommerkjøkken. I tillegg til kokeområdet blir det stoler og spisebord. Det er avsatt plass til oppbevaring av ved og mat.
    • Et eksempel på utformingen av et lukket rom. Kokeområdet er designet i samme stil, har et komfortabelt bord, stekeovn og vedstokk. Tilstedeværelsen av vinduer bringer lys inn i rommet.
    • Et eksempel på et lukket rom med peis og TV. Det romslige sommerkjøkkenet er laget i nyanser av naturlige farger, i tillegg til spiseområdet og kokeområdet, utmerker det seg med en koselig gjesteplass.
    • En av de elegante teknikkene for å dekorere et sommerkjøkken med en kombinert matlagings- og spiseplass. Det U-formede bordet lar deg plassere mange gjester eller en stor familie bak det.
    • Bruken av glassdører vil tillate deg å fylle rommet med lys, et kompakt kokeområde kan plasseres i et hjørne, sette et rundt bord ved siden av det for to personer.

    Når du utfører en designbeslutning, er det viktig å bruke belysningen riktig. Dette gjelder spesielt for lukkede alternativer i rom med mangel på lys. I dette tilfellet er den separate belysningen av hvert funksjonsområde fornuftig: dette vil gi en diskré organisasjon til rommet.

    Når du velger, er det verdt å gi preferanse til LED-lamper. For belysning av bygninger av åpen type er det bedre å velge fuktbestandige modeller.

    For informasjon om hvordan du kan dekorere et sommerkjøkken, se neste video.

    ingen kommentarer

    Kommentaren ble sendt.

    Kjøkken

    Soverom

    Møbler