Hva er en uteplass og hvordan utstyre den?

Innhold
 1. Hva det er?
 2. Visninger
 3. Hvordan utstyre med egne hender?
 4. Hvordan dekorere?
 5. Vakre eksempler

I et landsted eller på landet er det en unik mulighet til å skape et hjørne i naturen for et hyggelig tidsfordriv med familien eller en bortgjemt ferie. Hver eier utstyrer dette stedet på sin egen måte. Men det vil være nyttig for mange å vite hva en uteplass er, hvordan man utstyrer den, hvilke materialer som er best å bruke og hvilken stil man skal velge, samt hvordan man kan dekorere den slik at det hele ser stilig ut og inviterer deg til å slappe av. Ferdige eksempler vil hjelpe deg med å navigere i ulike ideer.

Hva det er?

Patio er et spansk ord, som betyr uteplass. Vanligvis er dette et rekreasjonsområde som lar deg tilbringe tid komfortabelt. Det skal ikke bare være vakkert her, men alt du trenger for å være for hånden. Vanligvis begynner byggingen av et slikt nettsted med å tenke på prosjektet, siden denne sonen har et stort antall implementeringsalternativer. Men det er verdt å velge den som er mer praktisk i et bestemt tilfelle, og ofte mer budsjettmessig.

Uteplassen kan romme alt eierens fantasi og fasiliteter er i stand til, fra for eksempel et basseng eller en dam med fisk, og slutter med en peis og et vannpiperom.

Følgende hovedpunkter bør planlegges umiddelbart:

 • hvilket materiale å bygge nettstedet fra;
 • hva som skal plasseres på den;
 • hvilken innredning du skal velge.

Og alle disse beslutningene må tas basert på preferansene til alle familiemedlemmer, samt ta hensyn til husets plassering, klima og andre bygningsnyanser. Det ville være fint å tenke på forhånd i hvilken stil det hele vil bli dekorert. Faktisk, bare i tilfelle stilistisk enhet vil det være mulig å lage et virkelig vakkert og koselig hjørne.

Visninger

Uteplasser kan være av mange forskjellige typer. Derfor er det verdt å vurdere alle mulige alternativer og funksjoner ved opprettelsen deres, slik at det er lettere å dvele ved en ting.

Etter avtale

Før du utstyrer nettstedet, må du tydelig forstå hva det er ment for.

Alternativet når en grillplass er utstyrt er det vanligste. Oftest kan den utstyres på et sted av enhver størrelse. Det er et bord med stoler i nærheten av grillen. Størrelsen på møblene og mengden avhenger av hvor mange personer som planlegges tatt imot her.

Området kan suppleres med myke sofaer og friske blomster. Ved regn bør du sørge for en baldakin for å beskytte deg mot dårlig vær. Og i varmen vil det komme godt med.

Plassen kan utstyres med peis. Det er også en sjarm i å samles rundt et levende brannområde. Man trenger bare å sørge for alle finessene til ildstedet, for ikke å bryte brannsikkerhetsstandarder og for ikke å sette risikoen for din husholdning og gjester. Oftest er det bygget av stein eller murstein. Denne terrassedesignen ser veldig pittoresk ut.

Bassengområdet har andre funksjoner. Her kan du dekke et par solsenger, små bord. Og det vil være et fantastisk sted for soling og vannbehandlinger. Hvis du i tillegg utstyrer bassenget med spesialutstyr for hydromassasje, får du et herlig spa-område. Selvfølgelig er grønne planter og blomster passende her.

I tillegg er det mulighet for å arrangere et dansegulv for hjemmediskotek og karaokekamper. Du trenger bare å ta vare på et komfortabelt gulvbelegg, samt sørge for vegger for å beskytte utstyret. Vegger laget av glass eller gjennomsiktig plast vil se bra ut. Eller det kan bare være en baldakin med en nisje for utstyr.

Etter plassering

I et privat hus eller landsted er det mer praktisk å utstyre en uteplass i bakgården. Som regel er det trær, busker, blomster. Det er mulig å spesialutstyre området slik at det rommer blomsterbed eller steinhager. Det er flott hvis det er en liten dam med fisk eller skilpadder i nærheten. En liten dekorativ fontene vil også være passende.

I mangel av tilstrekkelig ledig plass på stedet, kan du bygge et sted for hvile og nær inngangen til huset. For å gjøre dette trenger du bare å rydde et lite område og sette kurvmøbler, som vil være omgitt av grønne områder. Som et resultat er stedet for kveldste og morgenkaffe i frisk luft klar.

I et flatt takhus er en takterrasse et flott alternativ. Der kan du sole deg, og installere et lite basseng, og plassere en spiseplass og plante blomster. Alt avhenger av formålet med denne sonen.

Basert på materialer

Valget av materialer avhenger av hvor solid strukturen vil være, samt hvilke midler som er tilgjengelige for konstruksjonen.

Terrassen kan utstyres med følgende materialer:

 • murstein;
 • stein;
 • tre;
 • terrasse bord;
 • fliser;
 • paller (paller).

Valget av materiale er direkte relatert til hvilken stil som skal velges. For et loft er høyteknologi, minimalisme, murstein, stein, fliser egnet. For Provence vil hytte, land, tre og terrassebord være det ideelle valget. Du kan piske opp noe fra paller, men samtidig er det mulig å tilpasse slikt materiale til forskjellige stiler. Det viktigste er å velge riktig innredning. I hendene på en dyktig håndverker med en rik fantasi, kan selv et så enkelt materiale bli grunnlaget for å skape et stilig og koselig hjørne.

I tillegg må du ta hensyn til nyansene til årstidene: om for eksempel terrassen skal brukes i kjølig eller kaldt vær. I så fall bør du ta vare på isolasjonen av strukturen.

Etter stil og design

Når du tenker over designet på forhånd, er det tilrådelig å underordne det en bestemt stil. Jo enklere stilen er, desto lettere og raskere er det å reprodusere den når man utstyrer et rekreasjonsområde.

 • Rustikk. For en liten sommerbolig er denne stilen et vinn-vinn-alternativ. Det er nok å arrangere en plattform med et tregulv og en baldakin, sette et bord, en benk, legge til de passende tekstilene - og et koselig hjørne er klart. Om ønskelig kan du installere en komfyr.
 • Provence. Lekeplassen med lette kurvmøbler, blomster i blomsterpotter og hengende potter vil være et ideelt sted for familie- og hyggelige sammenkomster.
 • skandinavisk. En åpen plass som ikke er begrenset av vegger, et tregulv og møbler, lette gardiner, koselige sofaer i blå toner - alt vil sette opp ikke en rolig hvile på en sommerdag eller på en kjølig kveld.
 • Høyteknologisk. Klare og lakoniske former, tilstedeværelsen av glass- og metalloverflater vil utfylle skinnsofaer og en peis. Den grå steindekoren vil passe perfekt sammen med resten av innredningen.
 • japansk. Lave bord, flettede tepper, puter på gulvet, lanterner som henger fra taket, en nærliggende bekk som babler - dette alternativet vil sette deg i en meditativ stemning, vil tillate deg å føle harmoni med deg selv og den omkringliggende naturen.
 • Loft. Murverk, en peis, så enkle møbler som mulig, en bar med høye stoler, original belysning - alt dette vil skape et stilig rom for fester med venner.

Etter størrelse

Valget av størrelser avhenger bare av størrelsen på selve nettstedet og antall personer som skal bruke dette området. Hvis du ønsker, kan du plassere alt du trenger på et område på 3x3 m.Men for å utstyre området mer komfortabelt, med sitteplasser og dekorative elementer, er det greit å ha et areal på 6x4 m.

I tillegg avhenger alt av konfigurasjonen av den tiltenkte sonen - den kan være i form av bokstaven G eller P.Hvis dette er en rund plattform, er det nødvendig med en sirkel med en diameter på 4 m for det harmoniske arrangementet av de nødvendige gjenstandene.

I alle fall er det ingen strenge dimensjoner som vil følge noen standarder. Alt avhenger av konfigurasjonen av stedet og territoriet, som kan tildeles rekreasjonsområdet uten fordommer.

I tillegg må det tas i betraktning at jo større areal, desto flere materialer vil det være nødvendig for arrangementet.

Hvordan utstyre med egne hender?

Begynner å implementere etableringen av et rekreasjonshjørne i et landsted eller i en sommerhytte, bør du forberede et prosjekt der plasseringen av spisestue, peis eller grill, fontene eller basseng vil bli indikert. Du må bestemme på forhånd hvor i hageområdet lysthuset skal ligge.

Etter å ha valgt et sted, må du forberede stedet: fjern alle unødvendige planter, gjenstander og rusk, fjern det øverste laget av jord. Etter klargjøring må du legge den valgte basen - plater, stein eller treplater. Når du bruker trematerialer, er det nødvendig å behandle dem med et spesielt belegg som beskytter mot fuktighet og sopp.

Å lage en budsjettterrasse er enkelt og vakkert.

 • Først må du rydde et lite område, lage et gulv. Det kan til og med være vanlig grus. Det er verdt å sette opp noen blomsterbed rundt.
 • Deretter bør du håndtere enheten til baldakinen. Den er vanligvis bygget på fire søyler. Du kan kjøpe en ferdig kalesje og installere den godt i bakken. Disse selges nå i enhver hagebutikk.
 • I midten må du ordne lette rottingmøbler, plassere en brazier litt til siden og montere en huske på den andre siden. Et koselig sted å slappe av er klar.

Men hvis du må bygge noe mer solid, må du tenke nøye gjennom hvert slag. For eksempel, hvis en fontene eller et basseng er planlagt i rekreasjonsområdet, må du sørge for at riktig kommunikasjon er koblet til. I tilfeller der en peis skal bygges eller en peis skal installeres, må du tenke over brannsikkerhetsteknikker. Materialer for produksjon - stein og murstein, nær - ingen brennbare gjenstander.

Hvis uteplassen skal fungere om vinteren, er det bedre å sørge for skyvesystemer slik at du om vinteren kan fyre opp en peis og beundre vinterlandskapet gjennom panoramavinduer.

Forutsatt at det er avsatt stor plass til friområdet, kan det deles inn i soner. I den ene delen vil det være et bord med lenestoler, i den andre - sofaer, ved siden av kan du sette en TV eller et stereoanlegg, hvis det er behov for det.

Det er godt å dekorere rommet med blomster - de gir alltid komfort, gjør rommet lyst og samtidig delikat, fyll det med farger og munter opp.

Hvordan dekorere?

Enhver uteplass vil se ut som et harmonisk og logisk ferdig objekt hvis du nøye vurderer designideene. Men siden dette hjørnet er skapt i naturen, vil selvfølgelig bruken av naturlige materialer være høydepunktet. Du bør dra nytte av de omkringliggende naturlige dekorelementene - steiner, blomster, busker og trær. Einer og roser ser bra ut ved siden av en slik sone. Du kan tvinne et lysthus med druer. Blomster settes i vaser og potter.

En vannkilde vil legge til komfort: en foss, fontene, bekk eller dam. Ikke glem at hagefigurer som tilsvarer stilen til det unnfangede objektet også kan være plassert her.

Belysning er også verdt å vurdere. Vanligvis i slike områder ser nattlys veldig naturlig og harmonisk ut. Det er å foretrekke å arrangere et koselig, lett dempet lys som ikke bryter kveldens magi.

Ytterligere dekorative elementer her kan være puter på sofaer, tepper på lenestoler, duker på bord, lette luftgardiner. Det er ikke verdt å overbelaste denne plassen.

Vakre eksempler

Det er mange ideer for å lage vakre og stilige uteplasser. La oss ta en titt på noen av dem.

 • En koselig sofa og lenestoler med puter omgitt av grønne trær og busker er et flott sted for en avmålt hvile. Det er et lite bord for tedrikking. En baldakin vil redde deg fra regnet.
 • Den lette designen i hvitt passer perfekt med sommerlandskapet. Myke sofaer og fargerike puter bidrar til avslapning. En nærliggende fontene vil komplettere en varm dag med en lett murring av vann.
 • Et veldig koselig lite hjørne for en sommerferie. Samtidig er det alt du trenger for å være komfortabel og koselig. Høydepunktet er den gjennomtenkte belysningen som setter deg i en romantisk stemning.
 • Et bra sted for et lite selskap. Ildstedet gir hygge og disponerer hvile. En romantisk kveld med levende lys ville være et flott alternativ.
 • På et så fantastisk sted kan du slappe helt av og slappe helt av. Myke komfortable møbler omgitt av blomstrende planter er ideelle for dette.
 • En liten koselig sittegruppe er perfekt for en liten familie for middager, morgenkaffe og bare sosialt samvær. Lykter og planter gir hygge.
 • Nydelige paraplyer, komfortable stoler og massevis av planter. Hva mer trenger du for å slappe av på en sommerdag? Harmoni og fred råder i sjelen når du hviler på et slikt sted.

Følgende video viser deg hvordan du setter opp en uteplass.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler