Originale alternativer for interiørdesign av et trehus

Originale alternativer for interiørdesign av et trehus
 1. Egendommer
 2. Hva trenger du?
 3. Hva er uakseptabelt?
 4. Materialer (rediger)
 5. Design
 6. Møbler og rørleggerarbeid
 7. Stil
 8. Tips og triks
 9. Vakre eksempler i interiøret

Trebygninger har alltid vært forbundet med noe originalt og opprinnelig russisk. Dette satte et visst preg på interiørdekorasjonen og utformingen av hele boligen som helhet. Men alle har forskjellig temperament. Dette gjenspeiles i hvert designelement i en trekonstruksjon, enten det er interiøret i et sommerhus, et landsted eller en privat hytte.

Egendommer

Enhver solidtrestruktur trenger et nøye valg av materialer. Hvis situasjonen med murstein er enklere, må en rekke faktorer tas i betraktning. For eksempel gjør materialets miljøvennlighet det etterspurt. Det er imidlertid hun som er årsaken til behovet for tilleggsbehandlinger, inkludert antiseptisk impregnering. Treet krymper, tiltrekker seg oppmerksomheten til gnagere og maur, noe som kan forstyrre dets integritet.

En slik struktur har mindre belastning på fundamentet. Av denne grunn er det mulig å bygge andre og tredje etasje. Den øvre plassen kan brukes som loftsetasje. Dette vil tillate deg å rasjonelt utstyre det indre området, og frigjøre plass i bunnen når det ikke er nok. På grunn av treets lave vekt bør materialene som brukes til gulvene være lette.

Dette utelukker legging av baser langs hele omkretsen av veggene med massive plater. Materialer er valgt på en slik måte at de ikke skaper ekstra belastning på bærerne. Det er en feil å bruke utelukkende treråvarer til interiørdekorasjon.

En av egenskapene til matrisen er tapet av uttrykksevnen til teksturen med en overflod av det samme materialet inne i rommet.

Hvis det er mye tre, vil huset se ut som en trekasse med skillevegger eller et halvferdig og ubebodd badehus. Det er viktig å velge riktig etterbehandlingsmateriale for hver etasje. Enhver atmosfære kan skapes, men den skal være harmonisk og estetisk tiltalende. Du kan vurdere materialvalg i byggefasen.

Enhver form for dekorasjon (innvendig og utvendig) av et trehus utføres etter at strukturen har krympet. Vanligvis kan det ta opptil 5 år. Hvis limt limtre ble brukt under byggingen, må du vente minst ett år. Hvis kledningen gjøres tidligere, vil den deformeres. Tapet kan rive hvis huset fører. Gips vil sprekke, fliser vil falle av, andre belegg vil bli skjevt.

Interiørdekorasjonen til et trehus skal samsvare med det generelle konseptet med stilistikk. De velger samme designretning for å opprettholde samme atmosfære i alle rom. Integriteten kan opprettholdes med en relatert fargepalett av vegg-, tak- og gulvfinish. Noen steder er det nødvendig å dempe den tunge effekten som skapes av trefinishen på gulvene.

Hva trenger du?

Som regel utføres etterarbeid etter at kommunikasjons- og ledningssystemene er utført. Ved etterbehandling er den foreløpige klargjøringen av gulvene viktig. I det første året etter konstruksjon er det nødvendig å oppnå tetthet i skjøtene. Du må passe på å legge vanntettingen.

Fuging utføres mellom stokkene med jute, slep eller mose.

Før du dekorerer vegger, tak og gulv, må du ta vare på isolasjonen av hjemmet. Dette vil redusere varmetapet, noe som vil være spesielt merkbart i den kalde årstiden. Det er viktig å bruke brannhemmende og bærekraftige materialer. Når de er lukket, vil de hindre spredning av åpen flamme. Fraværet av skadelige komponenter i sammensetningen vil utelukke frigjøring av giftstoffer under driften av finishen.

Hvis finishen sørger for et rammesystem, må lette materialer brukes.

På grunn av dem kan du utjevne høyden på gulvene, skjule tilførselen av strøm og vann inne. De vil også tillate deg å legge isolasjon. Først etter at vinduet og døråpningene er fullført, er det verdt å starte interiørdekorasjonen.

Siden tre er i stand til å opprettholde forbrenning, velges lyskilder som trygge. Det er viktig å velge riktig etterbehandlingsmateriale slik at det ikke smelter fra oppvarming av lamper og annen belysning. For tak og vegger prøver de å kjøpe alternativer med et minimum mellomrom mellom rammesystemet og det omsluttende taket. Dette vil spare verdifulle centimeter med bruksareal.

Innendørs er det nødvendig:

 • planlegg hvert hjørne av rommet riktig;
 • velg forskjellige utførelser, ta hensyn til ønsket stil;
 • klargjør hver base for etterbehandling;
 • å sone rommet til hvert rom i separate funksjonssoner;
 • bruk kontrastteknikken i dekorasjon;
 • velg ønsket bakgrunnsfarge;
 • bringe lyse flekker inn i interiøret;
 • velg en finish som er kompatibel med alle typer belysning;
 • velg belegg med forskjellige teksturer;
 • bruk holdbare materialer;
 • velg en lettstelt finish.

  Det er nødvendig å tenke over ventilasjonssystemet, ellers vil materialene som brukes til interiørdekorasjon kollapse med doblet hastighet. Samtidig kan det dannes kondens eller til og med mugg på overflaten.

  Hva er uakseptabelt?

  Det er flere feil som visuelt forverrer utseendet til interiørdekorasjonen:

  • utførelse av vegg-, gulv- og takdekorasjon i samme tone er utelukket;
  • ikke gjenta det ytre designet ved å velge et identisk etterbehandlingsmateriale;
  • det er irrasjonelt å forlate et stort område under trappene med mangel på opptak;
  • det er uønsket å bruke sklisikkert materiale for gulvbelegg;
  • det er umulig å utstyre våte områder på badet med hengende lamper;
  • det er uakseptabelt å bruke giftige råvarer som ved oppvarming vil frigjøre formaldehyddamper i luften.

  Materialer (rediger)

  Materialer for interiørdekorasjon av et trehus er varierte. I dag tilbyr markedet for etterbehandling av råvarer en rekke alternativer for kjøperens oppmerksomhet. Fra et bredt spekter av belegg er det flere som er mest etterspurt blant designere og vanlige kjøpere.

  Tre

  Valget av slike råvarer må være grundig. Ikke alle typer massivt tre er egnet for dekorasjon. Han er i stand til å bli en dekorasjon av tak bare med en grundig tilnærming til valget. For eksempel er det det beste og mest naturlige materialet for loftstakbjelker. Slike elementer er fokus for interiørdesign i dag. Med deres hjelp kan du lage et unikt design.

  En god bruk er dekorative takplater eller kassetter for å fremheve takområdet.

  Plast

   Dette materialet er lettere. Den brukes overalt på grunn av variasjonen av teksturer og evnen til å imitere ethvert naturlig materiale. Den brukes som interiørdekorasjon for tak og vegger. Dette er vegg- og taklister, takplater og veggplater. Malte trelignende lameller gjør interiøret mykere. Murverkspaneler lar deg sone plassen.

   Teksturen kan være matt, blank, preget, glatt. Plast er i stand til å etterligne tre, stein, kork, marmor, småstein, murstein.

   Gips

   Slikt materiale er en platebelegg med en gipskjerne, pakket i byggeplate på begge sider.Den har sin egen gradering og forskjellige formål. Dette gjenspeiles i tykkelse og bøybarhet.

   Den brukes til å arrangere nisjer, buer, skillevegger, vegg- og takkledning. For hver etasje, bruk sin egen type gips. Det beste alternativet for interiørdekorasjon er opprettelsen av hengende tak eller strekktak. Gips kan males, limes over med tapet, belegges med gips, suppleres med polyvinylkloridfilm.

   Spenningsduk

   Denne kategorien inkluderer materialer i form av PVC-filmer med forskjellige bredder. Disse er matte og blanke, samt satengbelegg for takområdet, som limes i taket eller festes til rammen etter at rommet er varmet opp med varmepistol. Filmen er lett, motstandsdyktig mot deformasjon og stabil i fargemetning. I stand til å holde tilbake vann ved lekkasje fra overetasjen. Ulempen med etterbehandlingsmaterialet er ustabiliteten til punkteringer.

   På grunn av moderne teknologier kan slikt materiale brukes til fotoutskrift, og dekorere interiøret i rommet med et uvanlig mønster.

   Laminat

   Bruken av laminat til interiørdekorasjonen av interiøret i et privat hus er vanligvis delvis. Materialet er lett sammenlignet med keramiske fliser. Veggene og gulvet er kledd med det. Dette er en god måte å arrangere et kjøkkenforkle på, fremheve et aksentområde i stuen, soverommet. Men hvis huset ligger i et område med høy luftfuktighet og konstant kondens, vil baksiden delaminere over tid.

   Linoleum

   Dette materialet for et ferdig gulv har sin egen klassifisering. Det er preget av enkel installasjon og fravær av behovet for limfiksering med et lite gulvareal av spesifikke lokaler. Han trenger foreløpig utjevning av basen og legging av undergulvet. Teksturen kan ligne parkett, bord, laminat. Skumunderlaget vil gi gulvet varme.

   Gips

   Dette materialet er egnet for delvis interiørdekorasjon. Dette er på grunn av at huset kan føre. Men hvis klimaet i regionen og plasseringen tillater det, vil slikt materiale dekorere vegger og skillevegger. Dette kan være en delvis aksent i form av en basrelieff eller stukkatur. I andre tilfeller er det mulig å utføre venetiansk, Versailles gips, tekstur under en stein eller barkbille. Det siste alternativet etterligner perfekt en rekke skjerpet av biller. Denne teksturen ser stilig ut, i dag er den etterspurt etter interiørdekorasjon.

   Bakgrunn

   Tapetmaterialet er delt inn i 2 typer i henhold til utgivelsesformen: rull og belegg. Den første linjen inkluderer belegg med forskjellig tykkelse, sammensetning og tekstur. Med deres hjelp kan du legge til et originalt bakgrunnsdesign til interiøret. I dag er fokuset på mottak av kontrast, derfor kjøpes følgesvennbakgrunner ofte for å fremheve de nødvendige funksjonelle områdene (kjøkken, soverom, hvile, karnapp).

   Bemerkelsesverdig er flytende bakgrunnsbilder. Dette materialet er i form av en ferdig blanding og et pulver som krever fortynning med vann. Denne finishen ser dyr ut, den skaper en uvanlig effekt, men den gjelder bare i tørre rom.

   Keramikk

   Flisene i dekorasjonen er tradisjonelle materialer. Men på grunn av den lave vekten til arrayet, må det brukes i dosering. Dette kan være en bakplate på kjøkkenet, paneldekor på badet eller kledning av dusjkabinett. Noen ganger er veggene dekorert med mosaikk. Dette materialet tiltrekker seg varianter på nettet som ikke trenger å justere hullene. Materialet er lett, lar deg diversifisere interiøret på badet. I tillegg til en jevn tekstur, kan den ha en lettelse, ruhet og en tredimensjonal effekt.

   For trapper

   Ofte er et trehus utstyrt med en trapp. For det brukes tre, metall, armert glass, sjeldnere stein og fliser, samt plast. Tre bidrar til å opprettholde identiteten, slike balustre ser massive ut. Smiing fra metall gir letthet til etterbehandlingen av trappen, gir den et originalt utseende og bidrar til å sikre sikkerheten. Når du vender mot trinnene med mønstrede fliser, kan du indikere tilhørighet til en bestemt designide.

   For komfyr eller peis

   Ulike materialer brukes i dekorasjonen av peisområdet. Dette lar deg diversifisere designet, med tanke på den valgte stilen. Klinker med forskjellige dysetykkelser vil være et godt materiale. Du kan bruke modulære fliser til å dekke peishyllen eller catwalken.

   Lette alternativer med steintekstur er interessante. Imitert murstein er lettere, det skaper ikke en kolossal belastning på fundamentet. Materialet er preget av realistiske nyanser, som bringer ønsket stemning inn i interiøret.

   Design

   Designløsninger for interiørdekorasjon av et trehus laget av avrundede bjelker eller tømmerstokker (avbarket eller med rundt tverrsnitt) er varierte. For vegger i dag etterspørres en soneløsning. Samtidig er det mulig å delvis bevare treets strukturelle egenskaper. Den kan farges under hensyntagen til det generelle konseptet for den valgte stilen. Det antas at dette gir en spesiell karakter til rommet. Den har en landlig tone, en teknikk som minner om et hus i en landsby.

   En oljefinish vil bidra til å beskytte og bevare teksturen til treet.

   Å fullføre med et blokkhus er et vanskelig triks. Dette er et sidekledningsdesign for veggkledning inne i huset. En interessant løsning er å male vegg- eller takbrettene. Ved å fremheve bjelkene i en annen farge, er det mulig å avgrense takplassen, for å understreke dens unikhet. Dette lar deg gjøre teksturen til trefinishen uttrykksfull.

   Den fasjonable teksturen til veggbelegg er en imitasjon av en gammel tømmerstokk. Denne effekten er populær for vintage design. Men for at designet skal se stilig ut, er det bedre å dekorere en av veggene med et annet materiale (for eksempel lage det i form av murverk, ved å bruke imitasjon av fliser eller sidespor). Designalternativene er forskjellige. Du kan understreke den lakoniske utformingen av taket med lamper av uvanlige former.

   Den ene finishen skal myke den andre. Det samme gjelder tilbehør. For eksempel bør vegger ikke overbelastes med en overflod av tegning. Det er bedre om et bilde eller et lite panel er plassert på dem. Samtidig er det fokus på den uvanlige teksturen til beleggene. Hvis det er nisjer, kan du fremheve dem med innebygd belysning.

   For badet er det bedre å bruke ideene om å bruke nyanser av en naturlig fargepalett. Beige, oliven, bleke koralltoner kombinert med hvitt er på moten. Hvit er populær, fortynnet med lys grå, så vel som elfenben. Designideene er forskjellige. Du kan imidlertid ikke fylle alt rundt med en enkelt tekstur og farge.

   Møbler og rørleggerarbeid

   Møbler er spesielt viktige i dag. Det er aksenten av interiøret i ethvert rom i et privat hus. Det er disse elementene i interiørarrangementet som indikerer ønsket stil og antyder boligeiernes velvære. Prioriteten er vektlegging av funksjonalitet. Ethvert element i den indre sammensetningen av hvert rom i et tømmerhus skal være så nyttig som mulig.

   Dette kommer til uttrykk i nærvær av transformasjonssystemer, kompakthet. Produsenter tilbyr forskjellige modeller, tar hensyn til designfunksjonene til lokalene. For eksempel, for karnapphyller, kan du bestille spesielle sofaer som kan oppta en avrundet vegg så tett som mulig.

   Hvis plassen er begrenset, kan kompakte modeller installeres i den, noe som gir plass til bevegelsesfrihet.

   Nattbord er utviklet for soverom og stue. De utmerker seg med god funksjonalitet ved en minimumsstørrelse. Selv for badet kan du velge produkter under hensyntagen til særegenhetene ved oppsettet. På salg er det hjørne- og rette badekar, alternativer for en, to brukere, sitteprodukter med forskjellige skålformer. Den strømlinjeformede formen muliggjør sikker drift av lokalene.

   Vasker for private hus laget av tre er valgt lett. Steinbenkeplater er uønsket her: de vil skape en stor belastning på fundamentet. Toalettskåler kan være med mikrolift eller oppvarmet. Tilstedeværelsen av en rammeinstallasjon vil bidra til påliteligheten til festeprodukter. En metallvarmet håndklestativ vil være et nyttig kjøp. Det veier litt, men bringer organisering inn i rommet.

   Stil

   Stilen på interiørdekorasjonen er underlagt temperamentet til eierne av huset. Hvis dette er en familie på flere personer, prøver de å velge et alternativ som passer alle. Ellers kan det bli ubehagelig å være i huset. Prosjektet kan representere en av grenene innen design, det være seg moderne, klassisk, vintage, etnisk eller kreativ retning av interiøret.

   Hvis du ønsker det, kan du få interiøret til å se ut som en jakthytte. Noen foretrekker Provence-stilen med sitt sug etter lyse farger og teksturen til malt tre. En slik løsning gir fra seg letthet, den er behagelig, stilen til det franske innlandet gir et snev av vintage. Andre liker boho-stilen med sin streben etter variasjon. I dette tilfellet myker bakgrunnsdekorasjonen til veggene og taket vanligvis overfloden av lyse flekker og tekstiler som er karakteristiske for designet.

   Elementer av palasshøytidlighet er iboende i den klassiske løsningen av en hytte på landet. Huset holdes i samme stil for å opprettholde ønsket atmosfære. I dekorasjonen av taket kan de bruke etterligning av gipslister, lister, vegger er dekorert med malerier eller paneler. For gulvet velger de en finish som parkett eller dekker det med dyre tepper.

   Tepper brukes til trapper og dekorerer balustrene med kuleformede lamper.

   For forskjellige rom

   Utformingen av hvert rom har sine egne egenskaper.

   • Lyse toner av interiørdekorasjon er passende for stuen. Du kan fremheve gjesteområdet med en egen takkomposisjon og separat belysning.
   • Et rolig utvalg og lett tekstur er velkommen på soverommet. Beleggtyper kan være forskjellige. Dette er tapet, gipsplater, strekkfilm til taket.
   • I dekorasjonen av andre etasje eller loftet brukes lette materialer. Gips er passende her, et naturlig tak eller imitasjon av et brett ser bra ut.
   • Paneler i kombinasjon med vaskbare tapeter er bra for kjøkkenet. Du kan bruke spaltematerialer, takplater. En interessant løsning ville være tildeling av matlagings- og spiseområder.
   • Lyspaneler velges til barnehagen. Ofte er det dekorert med tapet i patchwork-stil. Vegger kan dekoreres med vinyldekaler over tapeter eller paneler.
   • For et bad vil den beste løsningen være å bruke paneler eller sidekledning. Våte områder kan flislegges eller mosaikk. Hvis plassen tillater det, plasseres møbler i den. Hvis det ikke er nok plass, utstyrer de nisjer laget av fuktbestandig gips.

   Tips og triks

   I prinsippet kan alt arbeid utføres for hånd uten involvering av eksterne spesialister. Men du må følge rekkefølgen på etterbehandlingen. Mantel av vertikale, skrånende og horisontale plan har sine egne egenskaper. Imidlertid vil det overalt være av høy kvalitet bare med riktig foreløpig forberedelse av fundamentet.

   Innredningen fra tømmeret er passende i dekorasjonen av loftsgulvet. På bunnen vil et slikt belegg se grovt ut, og sette et visst preg på hele atmosfæren. Imidlertid bør den doseres på toppen også. For eksempel, hvis alle veggene er dekorert på denne måten, vil innredningen være vanskelig. Du kan selvfølgelig stole på stilen til en jakthytte i hyttestil. Men der det er barn, er denne avgjørelsen ikke alltid riktig.

   Det er viktig å bringe letthet. Hvis alle husholdningsartikler gjenspeiler trefinishen, inkludert massiviteten til møblene, ruheten til finishen, vil interiøret bli ødelagt. Det spiller ingen rolle hvilken stil som legges til grunn. Huset skal være komfortabelt, mens det kan dekoreres i stil med grunge, loft, moderne, neoklassisk.Du kan satse på bruk av lyse nyanser for bakgrunn og møbler. Enkle former for interiørelementer myker opp oppfatningen.

   Vakre eksempler i interiøret

   Eksempler på fotogallerier vil hjelpe deg med å vurdere mulighetene for stilig design av et trehus.

   • Bruk av laminatgulv, maling av tre. Møbler strekker interiøret, lysekronen gjør taket elegant.
   • Stilig løsning for loftet. Kombinere teksturer, fremheve peisområdet.
   • En like vellykket teknikk for å kombinere teksturer med tremateriale og plater. Blanding av teksturer lindrer kjedsomhet i et interiør med åpen planløsning.
   • Et eksempel på utførelsen av loftet i skandinavisk stil. Å bruke hvitt til taket sletter visuelt grensene til den øvre platen.
   • En interessant løsning for å dekorere et hjemmebibliotek. Bruk av materialer med forskjellige teksturer for tak, vegger og gulv.
   • En uvanlig teknikk for å lage en døråpning i form av en bue. Stilig og vellykket løsning for et romslig bygg.

   For informasjon om hvordan du kan lage interiørdekorasjonen til et trehus riktig, se neste video.

   ingen kommentarer

   Kommentaren ble sendt.

   Kjøkken

   Soverom

   Møbler