Alt om aluminiumsskillevegger

Innhold
 1. Egendommer
 2. Visninger
 3. Velge en profil for partisjoner
 4. Seksjonsfyllingsklassifisering
 5. Montering

Sammenlignet med analoger ser aluminiumsstrukturer veldig elegante og presentable ut, men samtidig er de praktiske, pålitelige og holdbare. På grunn av mangfoldet av former og brukervennlighet, har slike systemer i dag blitt etterspurt ikke bare i kontor- og administrative lokaler, men også i boligbygg og leiligheter. Med tanke på det bredeste utvalget av produkter, før du bestiller en slik struktur, må du finne ut all informasjon om aluminiumspartisjoner, funksjonene til installasjonen og driften.

Egendommer

Aluminiumsskillevegger har unike designegenskaper. Med deres hjelp kan du utføre en hvilken som helst sonering av rommet, mens det vil ta et minimum av materialer og monteringstid sammenlignet med standard murvegger. Montering av strukturer utføres uten støv og smuss ved hjelp av elementære verktøy, og viktigst av alt, det kan gjøres uavhengig uten involvering av spesialister. Skillekonstruksjoner er sett med separate seksjoner, som hver om nødvendig betjenes separat, installert i hvilken som helst rekkefølge og retning. Sett med individuelle elementer lar deg lage flere isolerte rom i et rom, som et resultat av at området brukes mer rasjonelt og effektivt.

En av hovedtrekkene til partisjoner er et stort utvalg av monterings- og monteringsalternativer. Takket være dette kan de installeres i nesten alle rom, uavhengig av dets forhold - takhøyden, strukturen til gulvet og veggene, så vel som finishene deres. For eksempel kan individuelle seksjoner festes ved hjelp av plugger innfelt i gulvet, deres fordel er at de beveger seg uten spesielle spor. Hvis et dyrt dekorativt belegg legges på gulvet, er installasjonen montert i en suspendert versjon. En viktig fordel med produktene er et høyt lydisolasjonsnivå, som alltid er spesielt viktig for kontor- og andre arbeids- og administrative lokaler.

Og også på kontorer er design med helveggsgardiner populære - en egen spesiell type profil brukes til dette.

Det er generelt akseptert at aluminiumskonstruksjoner kun fylles med vanlig gjennomsiktig glass, men i virkeligheten er dette ikke tilfelle. Skillevegger kan monteres med forskjellige materialer som sponplater, sponplater, sandwichpaneler, frostet glass eller et lerret med redusert gjennomsiktighet. Dette gjør det mulig å gjøre enkelte soner usynlige, noe som vil være aktuelt for individuelle lederkontorer og høyt spesialiserte ansatte. For hjemmerom brukes dekorativt glass med fargetone, relieffer og andre mønstre.

Det er også spesielle brannsikre skillevegger, der herdet fylling brukes, og profilen er dekket med en polymer med en spesiell sammensetning.

Det er mulig å montere skillevegger med økt styrke fra herdet glass for lokaler med høy trafikk, for eksempel på overfylte steder - flyplasser, togstasjoner, sykehus, kjøpesentre. Der er det tillatt å installere aluminiumsskillevegger kun ved bruk av herdet eller spesielt forsterket glass. Fordelen med dette materialet er ikke bare en høy grad av bruddstyrke, men også motstand mot ekstreme temperaturer og mekanisk skade - utilsiktede riper eller slitasje.Samtidig er det vanligvis installert enkelt forsterket glass med en tykkelse på 8-10 millimeter i lokalene, og doble og trippelstrukturer brukes til gateskillevegger og inngangsgrupper.

Fordeler og ulemper

Fordelene med aluminiumsskillevegger, i tillegg til konstruksjonshastigheten og en rekke installasjonsalternativer, inkluderer også muligheten for naturlig belysning av individuelle soner. På grunn av gjennomsiktige briller skapes kompleks belysning av hele rommet, noe som sparer betydelig penger på strømregningen. Dersom et selskap omorganiseres, det forventes personalendringer, nye avdelinger og divisjoner opprettes, så vil mobile systemer laget av aluminiumskonstruksjoner bidra til å utstyre helt nye kontorer med ulike størrelser og plasseringer på kort tid.

Om nødvendig kan individuelle brygger generelt fjernes, og frigjøre nødvendig plass, uten å krenke integriteten til hele strukturen.

Ulempene inkluderer en mulig reduksjon i ledelseskontroll over arbeidet til personell på grunn av lydisolering av veggene, samt ugjennomsiktig materiale. I dette tilfellet anbefales det å bruke vegger laget av plast eller herdet glass, samt bygge inn skyvedører eller vinduer som, når de er åpne, ikke vil ta opp ekstra plass, forstyrre bevegelsen til mennesker, men vil tillate deg å høre hva som skjer på kontorene. En annen ulempe er de relativt høye kostnadene for skillevegger sammenlignet med gipsplater og metall-plaststrukturer, men dette minus dekker høyere kvalitet og lengre levetid for aluminium.

Den eneste betydelige ulempen med aluminiumsprodukter er behovet for å tiltrekke seg spesialister for å rengjøre de nedre føringene. Over tid samler det seg skitt i området til disse elementene, spesielt i prefabrikkerte kontorer som er installert i produksjons- og lagerrom.

Hva avhenger kostnaden av?

Den endelige kostnaden for strukturene til aluminiumspartisjoner kan påvirkes av mange faktorer - fra forholdene i lokalene der installasjonen utføres til betaling av arbeidere for installasjon av skillevegger. Mange forbrukere streber etter å kjøpe strukturer så billig som mulig, uten å fordype seg i nyansene, og som et resultat ender dette ofte med å kjøpe produkter av lav kvalitet eller installere partisjoner med feil funksjonalitet. Hovedkriteriene som prisen på aluminiumskonstruksjoner vil avhenge av:

 • tilstedeværelsen av ytterligere dekorativ behandling;

 • størrelsen på åpningene;

 • type profil som brukes;

 • type og fragmenter av innhold;

 • kvantitet og kvalitet på beslag;

 • tilstedeværelsen av vinduer og dører.

Visninger

Aluminiumspartisjoner for kontor og hjemme kan ha forskjellige former og konfigurasjoner. Både ferdige versjoner og produsert på bestilling etter eiers tegninger med et spesifikt funksjonelt formål kommer i salg. Dette lar deg velge riktig system for ethvert interiør og rom. Aluminiumsprodukter er klassifisert basert på individuelle designegenskaper.

Stasjonær

Slike strukturer er et system av rammer installert i stasjonær tilstand. De kan brukes både for å sone et rom og utføre en rent dekorativ funksjon. Vanligvis er det i stasjonære skillevegger at vinduer eller dører er montert, siden flytting av disse elementene er en veldig arbeidskrevende prosedyre. Ved valg av solide paneler kan ulike varme- og lydisolerende materialer legges mellom lagene, for eksempel skumplast eller basaltisolasjon. I husholdninger er cellene i stasjonære systemer ofte fylt med mønstret eller farget glass.

Mobil

Mobile systemer er satt sammen av separate moduler og er mer beregnet kun for visuell oppdeling av lokalene i seksjoner. Fullverdige vegger er sjelden laget av dem.Slike strukturer er som regel utstyrt med hjul eller små ben i form av stativer, slik at de om nødvendig raskt kan fjernes eller flyttes for å endre scenen. De har ingen faste fester til gulv eller tak, og etter demontering forblir de i sin opprinnelige form. Mobilversjonen er det enkleste alternativet for selvmontering hjemme, når du skal bygge innvendige skillevegger.

Glidende

Skillevegger-rom eller glidekonstruksjoner er utstyrt med spesielle mekanismer som de kan flyttes i forskjellige retninger. Skyvesystemer ovenfra og nedenfra er utstyrt med spesialskinner. En romskillevegg kan bestå av ett eller flere lerreter. Ofte er de installert med bare en armatur - i taket, i form av en hengslet struktur. Hengende alternativer lar deg spare plass og mer effektivt bruke området i rommet. For bedre lydisolasjon, samt for å lette rengjøringsprosedyren fra smuss, er spesielle børster montert på panelet. Under bevegelsen av skilleveggen fjerner de smuss og plakk fra glasset, deretter kan børstene fjernes, rengjøres og settes på plass.

Sammenleggbar

Foldevegger er laget av små, individuelle paneler som er forbundet med hverandre med forskjellige hengsler og fjærer. Design av sammenleggbare partisjoner er laget av to typer - "trekkspill" eller "bok". Den første versjonen av enheten kan bestå av 2 deler og brettes i to eller være kaskade - fra flere separate horisontalt plasserte paneler på hengsler. "Bok" -systemet er satt sammen langs en vertikal akse, delene er forbundet med glidende hengsler, og ovenfra og under er de festet til rammeprofilen ved hjelp av ruller som beveger seg i spesielle spor. De lar deg spare plass i rommet betydelig, siden når den er montert, stiger skilleveggen bokstavelig talt til taket eller beveger seg nær veggen. Dermed er det en ferdig prefabrikkert frittstående vegg i rommet, som foldes ut kun ved behov.

Transformatorer

Transformatorpartisjoner brukes som regel til å utstyre et unikt uvanlig interiørdesign. På grunn av deres multifunksjonelle applikasjon, er de oftest installert i boliglokaler til leiligheter og hus. De kan ha forskjellige former og konfigurasjoner. Prinsippet for drift av de fleste transformatorpartisjoner er basert på en rullemekanisme installert i de øvre og nedre delene av strukturen.

Individuelle deler er modifisert og sammenkoblet av spesielle roterende kinematiske par eller hengsler.

Velge en profil for partisjoner

Skilleveggsprofilen er bærebunnen til hele strukturen. Derfor hver seriøs produsent lager den ved hjelp av en spesiell teknologi slik at den tåler betydelige vertikale og horisontale belastninger, spesielt hvis tungt herdet glass brukes som fyllstoff:

 • høy styrke på materialet sikres ved komprimering under høyt trykk;

 • kantete og andre former gis til profilen ved hjelp av kaldbøyningsteknologi, som ikke bryter med aluminiumsstrukturen;

 • for alltid å beholde sin opprinnelige form, er de utstyrt med ekstra stivere.

Profiltypen vil avhenge av den tiltenkte bruken, de forventede designbelastningene og typen og tykkelsen på fyllmaterialet.

Hovedtyper av profiler for aluminiumsskillevegger:

 1. glassprofil med lydisolering;

 2. profil med doble glass og skodder plassert mellom lerretene;

 3. profil for ettlags kledning laget av ett glass;

 4. klemprofil for glidende skillevegger;

 5. profiler-transformatorer med en rullemekanisme.

For å bestille kan du lage spesielle profiler, der rammen vil gi forskjellige spor for montering av elektriske ledninger, telefonledningskabler eller kablet Internett. Og også, i henhold til planen, kompletterer produsenten rammeprofilene med separate stikkontakter og kanaler for installasjon av stikkontakter og brytere.

Seksjonsfyllingsklassifisering

Skillevegger i kontorer er vanligvis laget gjennomsiktige solide eller prefabrikkerte av paneler av ulike typer. Valget vil avhenge av forholdene i lokalene og formålet med kontorene. Lukkede alternativer vil gi god lydisolering, og for å redusere støynivået mellom massive plater, for eksempel fra sponplater, legges ulike materialer, som basaltmineralull.

Glasserte kontorskillevegger, der gjennomsiktige paneler er helt eller delvis installert, kompletteres ofte med hvite eller fargede persienner. Disse enhetene åpnes og lukkes med et spesielt håndtak. For å forenkle betjeningen er den vanligvis montert på lett tilgjengelige steder.

For ekstra termisk isolasjon om vinteren er det installert spesielle sandwichpaneler eller doble, trippelglassenheter. Du kan også lage kombinerte design, siden solide "smørbrød" ikke slipper gjennom lys og vil skjule utsikten, noe som vil redusere viktig kontroll over personalets arbeid og gjøre kontorlokalene mindre presentable. Vegger laget av bare sandwichpaneler brukes ofte bare i industrilokaler, hvor det ikke er full oppvarming av hele området, og kun skap inngjerdet med aluminiumsskillevegger varmes opp.

Full glassfylling er ideell for rom med et lite område, for eksempel innvendige skillevegger i en leilighet. De lar deg visuelt forstørre plassen, men her er det fortsatt viktig å velge riktig belysning riktig. For å diversifisere interiørdesignet males fyllelementer i forskjellige toner for å matche fargen på møbler, vegger, gulv eller tak.

I kombinerte versjoner, hvor både glass og blindinnsatser brukes, er det vanligvis installert plater av gips eller sponplater i den nedre delen, og glass på toppen. Da vil det være mindre sannsynlig å forårsake mekanisk skade på panelene, knuse eller ripe glasset.

Montering

Installasjonen av alle ramme-aluminiumsskillevegger, uavhengig av type, utføres i henhold til samme prinsipp. Hvis du planlegger å installere enkle strukturer i små rom, kan du gjøre arbeidet selv. Installasjonsprosedyren består av flere trinn.

 • Forbered rommet - frigjør plass 1,5-2 meter fra installasjonsstedet for fremtidige vegger, dekk gulvet med plastfolie, slik at det senere ville være lettere å fjerne søppel fra boring av materialet.

 • Installer aluminiumsdekselet - bruk pluggene til å feste den spesielle holderen rundt omkretsen. Det vil sikre stivheten til strukturen og utjevne mulige ujevnheter i basen. I tillegg vil holderen gi ekstra lydisolasjon.

 • Fest hjørne- og stolpe-aluminiumsprofilene til skinnen. Antallet og avstanden mellom dem vil avhenge av dimensjonene til hele strukturen og bredden på lerretene til materialet som veggene skal lages fra.

 • Fyll ut mellomrommet mellom profilene. I motsetning til metall-plast og gipsplater, her er ikke panelene festet med mekaniske festemidler (de ville ha ødelagt utseendet til skilleveggene), men på grunn av tetningsmassen. Panelene settes inn i sporene og, takket være tetningsmassen, er de sikkert festet i strukturen.

 • På slutten av monteringen monteres vinduer og dører, dersom de inngår i prosjektet. Profilenes spor og synlige skjøter er dekket med dekorlister.

For informasjon om hvordan du monterer aluminiumspartisjoner, se neste video.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler