Finesser av prosessen med innvendig kledning av et hus med imitasjon av en bar

Finesser av prosessen med innvendig kledning av et hus med imitasjon av en bar
 1. Egendommer
 2. Design
 3. Montering
 4. Etterbehandlingsteknologi
 5. Råd
 6. Vakre eksempler

Materialene som huset er bygget av er ikke så viktige for dens visuelle appell. Interiørdekorasjon tilfører hygge og skjønnhet til rommene. Imitasjon av en bar er veldig populær, fordi den lar deg implementere en rekke designløsninger, i tillegg gir det rommene et originalt og unikt utseende. Også ved hjelp av dette materialet kan du jevne ut veggene som trenger reparasjoner uten unødvendig innsats og penger brukt.

Egendommer

Imitasjon av en bar er laget av naturlig tre av forskjellige arter. Dette betyr at fargen og teksturen på materialene er forskjellig. Det skal bemerkes at dette materialet oppfyller alle miljøkrav. På grunn av den maksimale naturligheten i utformingen av rommene, er det veldig behagelig å være i slike rom.

Siden den er basert på tre, er det nødvendig å fremheve holdbarheten og styrken til imitasjon av en bar, dens utmerkede egenskaper til lydisolasjon og termisk isolasjon. Opprettelsen av et komfortabelt mikroklima i rommet forenkles av produktenes lave varmeledningsevne. I tillegg, når du velger et tre av visse arter, vil dets helbredende egenskaper vises.

Også blant fordelene bør bemerkes den enkle installasjonen. Alle deler av strukturen har tilkoblingspigger og spor og belaster praktisk talt ikke overflaten, og beskytter den dermed mot deformasjon.

Hvis et hus bygges av naturlig tømmer, kan prisen øke betydelig, og en betydelig mengde tid går tapt mens man venter på krympeprosessen.

Men som alt naturlig tre, har imitasjon sine ulemper. Først av alt kan et ugunstig mikroklima og høy luftfuktighet redusere levetiden til produktene betydelig. Materialet må regelmessig belegges med antiseptiske forbindelser, samt lakkert eller malt. Dessuten vil impregnering med brannbestandige blandinger ikke være overflødig for å eliminere brannfaren.

Plater av utilstrekkelig kvalitet er kanskje ikke sterke nok, de kan deformeres og tørke ut over tid, og er også utsatt for forfallsprosesser. Dette kan bare unngås med betingelsen om å kjøpe et kvalitetsprodukt fra pålitelige produsenter.

Design

Finish imitasjon av tømmer kan være av to typer: monolitisk og kombinert. Det avhenger av designideen.

 • Monolitisk finish er en komplett kledning av rommet med imitasjon av en bar. I dette tilfellet kan de dekke vegger, gulv og tak. Panelene passer veldig tett sammen, og danner en enkelt komposisjon.
 • Kombinert samme finish inkluderer forskjellige materialer. Grunnlaget er en imitasjon av tømmer, og enkelte områder av rommet kan dekkes for eksempel med fliser eller tapet. Det viktigste er å sørge for at etterbehandlingen er gjort i samme stil og samme fargevalg. Du kan også levendegjøre originale designløsninger ved å kombinere ulike tresorter.

Uavhengig av type finish, sammen med imitasjonen av tømmeret, må du kjøpe ekstra dekorative elementer. Disse kan være hjørner, lister, noe som gir individualitet og fullstendighet. De kan lages ikke bare i fargen på treet, men også i hvilken som helst annen nyanse: hvit, svart, krom og andre. På byggemarkedet presenteres disse delene i et bredt spekter.

Montering

Før du fortsetter med installasjonen av en imitasjon av en bar, må du utarbeide en klar arbeidsplan.Først av alt bør du studere teknologien for å installere paneler og utføre forberedende arbeid. Basen må jevnes, og selve materialene må impregneres med en antiseptisk løsning. Etter det monteres kassen, målene beregnes og materialet velges.

Installasjonen bør utføres strengt etter instruksjonene. Etter det er panelene dekket med beskyttelsesmidler.

Forberedelse

Du kan kappe et rom med egne hender, for dette må du kjenne de generelle reglene og følge teknologien nøyaktig. Til å begynne med kan etterbehandling ikke utføres før hytta, hytta eller landstedet krymper. Hvis huset er ramme, kan etterbehandling gjøres umiddelbart etter bygging.

 • Før du starter installasjonen, er det nødvendig å rengjøre overflaten grundig og jevne den ut.
 • Vanntetting utføres ved hjelp av mastikk. For dampsperre er filmen overlappet, riktig festet og festet med tape.
 • Etter det er rammen laget. Kassen, laget av tre, må behandles med et antiseptisk middel.
 • For å lage termisk isolasjon av rommet, kan du bruke spesielle materialer, for eksempel mineralull eller utvidet polystyren. Laget er festet, lukket med polyetylen og behandlet med monteringstape.

Det bør huskes at i hus laget av naturlig tømmer, er termisk isolasjon ikke en nødvendighet, og i betongbygninger kan du ikke klare deg uten det.

Materialvalg

Imitasjon av en bar velges først og fremst avhengig av tresort, dens klasse og størrelsen på panelene.

Det finnes flere typer materiale. De høyeste kvalitetsvariantene regnes som "Extra" og "Premium", men de skiller seg også i høyeste pris. De billigere karakterene er A, B og C.

Når du velger paneler, er det nødvendig å ta hensyn til homogeniteten til treteksturen og dens farge, fraværet av defekter på materialet, tilstedeværelsen av knuter på overflaten, hvorav noen er tillatt på panelene på budsjettnivået.

Når du kjøper, må du ta hensyn til ikke bare priskategorien og kvaliteten på materialet, men også forbrukerens behov. For eksempel er det upassende å kjøpe paneler i klassen "Ekstra" for å fullføre et bad eller en balkong. Men i rom der det er planlagt å skape et luksuriøst design, vil bruken deres være ganske passende.

Når det gjelder størrelsen, er utvalget av tilbud på markedet veldig bredt. Eksperter gir noen råd om dette. For eksempel kan den store størrelsen på panelene visuelt redusere høyden og størrelsen på rommet. Det beste alternativet kan være elementer med en bredde på 100-150 millimeter. Mindre vil ligne billig fôr.

Når du velger en lengde, er det nødvendig å ta hensyn til overflaten og innredningen av rommet.

Imitasjon av en bar kan være fra 3 til 6 meter i størrelse. Tykkelsen bør ikke overstige 12 millimeter.

Vegger ferdig med paneler med mindre lengde og tykkelse vil ikke bare se mer lønnsomme ut, men også kreve mindre penger. En bevisst og vellykket kombinasjon vil skape et unikt og unikt interiør i rommet.

Når du velger en tresort, må du studere dens kvaliteter og egenskaper.

 • De mest populære materialene kan nevnes som et eksempel, hvorav ett er lerk... Dette treverket har høy brannmotstand, det er veldig slitesterkt og har også en veldig behagelig nyanse. Lerk kan brukes til dekorasjon både i og utenfor lokalene, den tåler selv ugunstige driftsforhold, i tillegg har den helbredende egenskaper. Etterbehandling med imitasjon av en bar laget av dette treet kan utføres selv i rom med høy luftfuktighet og ekstreme temperaturer, for eksempel et badehus og en badstue.
 • Ved hjelp av paneler lind du kan utføre arbeid på dekorasjon av tak og vegger. Den har en jevn vakker farge, som har en tendens til å vedvare selv ved endringer i temperatur og fuktighet.
 • Når det gjelder eiken - dette treet er et av de mest holdbare. Den er motstandsdyktig mot forfall og insekter, har et stort antall nyanser, men er veldig vanskelig å behandle. I tillegg er eikematerialer dyrere enn andre.
 • Osp tvert imot er den enkel å behandle, motstandsdyktig mot høy luftfuktighet. Samtidig er den ikke spesielt slitesterk. Hvis treet er riktig bearbeidet og tørket, vil det vise god tetthet og motstand mot høye temperaturer over tid. Samtidig har materialet en stor ulempe, som er at inni det kan ha råtne fibre. Denne nyansen kan ikke oppdages i tide, den vil bare bli avslørt under drift. Den eneste veien ut er å erstatte lavkvalitetselementet med et nytt.
 • Paneler fra sedertre har en høy pris, men samtidig har de utmerket kvalitet. De er slitesterke og tåler lett eventuelle negative påvirkninger. Et viktig poeng er frigjøring av medisinske naturlige harpikser i løpet av driftsperioden. Imidlertid må det sies at sedertre ofte er forfalsket, og imitasjon av en bar basert på den er laget av lavkvalitets tre, så det er verdt å kjøpe materiale fra pålitelige leverandører og sjekke de nødvendige sertifikatene.
 • Til slutt, et ganske populært materiale på grunn av en svært rimelig pris Furu... Den kan brukes i alle rom. Det eneste forbeholdet er evnen til å frigjøre harpiks når temperaturen stiger kraftig.

Når det gjelder en komplett hjemmeinnredning med imitasjon av en bar, kan en kombinasjon av tresorter vurderes, avhengig av preferanser for pris, kvalitet, samt å ta utgangspunkt i materialets egenskaper og egenskaper.

Festemidler

Det er å foretrekke å fikse imitasjonen av en bar med klemmer. De er egnet for skjulte festemidler og ødelegger ikke det visuelle utseendet til overflaten med hull. I tillegg er dette alternativet ganske økonomisk på grunn av det lave forbruket av elementer.

Festingen avhenger også av grunnmaterialet. For eksempel på treoverflater er det praktisk å bruke selvskruende skruer eller spikerelementer. På betong, murstein eller blokkbaser er det verdt å bruke dybler og selvskruende skruer.

Det skal bemerkes at posisjonen til alle faste deler bør kontrolleres ved hjelp av et bygningsnivå: i dette tilfellet vil overflaten vise seg å være jevn og jevn.

Etterbehandlingsteknologi

Installasjon ved imitasjon av en bar er ganske enkel og har ikke betydelige forskjeller både for ekstern og intern dekorasjon av huset. Hvis du følger teknologien, vil installasjonen skje raskt, og resultatet vil glede deg med kvaliteten.

Før ferdigbehandling innendørs må materialene bringes inn, åpnes emballasjen og få ligge i flere dager. I løpet av denne tiden vil panelene venne seg til det nye mikroklimaet. Platene skal utelukkende festes i horisontal stilling. Det spiller ingen rolle om du starter installasjonen ovenfra eller under. Det viktigste er å la et innrykk på omtrent 50 millimeter fra ønsket kant for å sikre sirkulasjon av luftstrømmer og forhindre opphopning av fuktighet under materialet.

Panelene skal plasseres opp ned med torner - dette vil gjøre det mulig å utelukke inntrengning av vann i sporene. Hjørner og åpninger for dører og vinduer bør behandles spesielt nøye, og observere vertikaliteten og klarheten til kuttene.

Dessuten skal det dekorative belegget skjule all etablert kommunikasjon. Ved overgangene må du installere gulvlister - de vil gi finishen et komplett og pent utseende.

Råd

 • Rommet kan gjøres ferdig både uavhengig og ved hjelp av spesialister.
 • For større konsistens i stilen til rommet, bør du nøye vurdere utvalget av dekorative elementer. De bør kjøpes med liten margin. Imidlertid må det huskes at en overdreven mengde av dem kan skape en frastøtende effekt.
 • Det er bedre å ikke spare på materialer.En høykvalitets imitasjon under en bar vil se bra ut og vil ikke skape problemer under drift i lang tid, og krever heller ikke ekstra vedlikehold.
 • Før du installerer panelene, må basen behandles med et antiseptisk middel og spesielle impregneringer.

Maling av produkter kan utføres når som helst, uavhengig av etterbehandlingen, under hensyntagen til materialets egenskaper. For eksempel, i oppvarmede rom, anbefales det å utsette denne prosessen i et par måneder etter installasjon.

Vakre eksempler

La oss vurdere noen designløsninger og eksempler på interiør.

For informasjon om hvordan du utfører kledning med imitasjon av en bar inne i huset, se neste video.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler