Privat husprosjekt: hvordan lage og hvor bestilles?

Innhold
  1. Hvordan forberede seg på en prosjektbestilling
  2. Ferdige prosjekter på Internett
  3. Drømmehus fra en designorganisasjon
  4. Kjøpe et prosjekt fra et utviklerselskap

Et husprosjekt er et slags veikart. På den ene siden letter det i stor grad arbeidet til entreprenører, på den annen side gir det en veldig klar idé om fremtidens hjem, inkludert struktur, ytelse og utseende. Å bygge et hus uten prosjekt kan sammenlignes med å sy uten mønster. Under forhold med total usikkerhet er det vanskelig å forutsi resultatet. Hvordan bestille et prosjekt og ikke feilberegne med resultatet? La oss se på tre hovedmåter.

Hvordan forberede seg på en prosjektbestilling

Mange tror at prosjektet er det første skrittet mot å realisere ideen om ditt eget hjem. Men faktisk er det første du må gjøre bestemme kjøp av tomt, og velg deretter byggeplass på den. Så du kan planlegge plasseringen av det fremtidige huset når det gjelder orientering til kardinalpunktene, og dette vil i sin tur hjelpe deg med å velge en passende fundamentstruktur og vanntetting for taket. For eksempel, i sørlige områder i åpen sol, anbefales det å velge lys vanntetting slik at taket ikke overopphetes på varme dager. Etter å ha bestemt seg for plasseringen, vil det være nyttig å studere arkitekturstilene, velge de mest interessante alternativene for deg, for å kontakte arkitekten videre.

Viktig: det er verdt å gå videre til å designe ditt eget hus bare hvis du har informasjon om stedet det skal bygges på. Enkelt sagt, når plasseringen av det fremtidige huset er bestemt, dannes ønsker om arkitektur og geologiske studier av jorda utføres.

Neste steg - geologiske undersøkelser. De vil være nødvendige for å beregne de nødvendige indikatorene for fundamentet, siden de gir en ide om jordsmonnet i byggesonen, deres bæreevne og grunnvannsnivået. Landskapet på stedet er også viktig. For eksempel, for et av de mest energieffektive fundamentene - Isolated Swedish Slab - bør høydeforskjellen over byggeplassen ikke overstige 50 cm. Ved høyere verdier vil det kreves ekstra jordarbeid for å planere det.

Et husprosjekt er ikke bare en arkitektonisk plan som beskriver fasadens utforming, takets form, innglassing og innvendig planløsning. Prosjektdokumentasjonen inneholder informasjon om alle tekniske løsninger, enheter og andre viktige nyanser som må tas i betraktning helt i starten av utviklingen av prosjektet for at huset skal fungere i lang tid og ikke forårsake irriterende problemer med reparasjoner i lang tid. -term drift. Hvordan utvikle et slikt prosjekt og hvor finner man ferdige alternativer? La oss snakke om dette videre.

Ferdige prosjekter på Internett

En av de rimeligste måtene å velge ditt fremtidige hjem på er en online database med typiske prosjekter. De tilbyr vanligvis en rekke alternativer for enhver smak og lommebok. En annen fordel med denne metoden er muligheten til å umiddelbart forstå den endelige kostnaden. Dette er veldig praktisk, spesielt under forhold med et strengt begrenset budsjett, siden det lar deg fokusere på individuelle behov.

Hvorfor er ikke ferdige prosjekter alltid egnet, fordi det er mange av dem på Internett? På den ene siden vil de bidra til å danne en generell ide om hvordan huset skal være, for å bestemme stilen og designløsningene. Men det skal forstås at typiske prosjekter ikke alltid vil være i stand til å ta hensyn til egenskapene til et bestemt sted, region, klima eller jord.I dette tilfellet må du fordype deg i prosessen på egen hånd, vurdere dokumentasjonen og forstå hvordan prosjektet oppfyller spesifikke betingelser.

Drømmehus fra en designorganisasjon

Å søke om et prosjekt til en spesialisert organisasjon er en av de mest pålitelige løsningene når du bygger et hus. I dette tilfellet multipliseres sjansene for at alle ønsker og krav fra eierne vil bli tatt i betraktning i huset. Den vil bli utformet under hensyntagen til de individuelle egenskapene til en bestemt familie. Det eneste forbeholdet til dette alternativet er de høye kostnadene. Det er en risiko for å gå utover byggebudsjettet.

Kjøpe et prosjekt fra et utviklerselskap

Det er viktig at utførelsen på byggestadiet ligger innenfor entreprenørens makt. Det er bra når teamet og designerne jobber sammen. Oftest har store byggefirmaer en base av ferdige prosjekter, blant hvilke du kan velge et passende alternativ. De inneholder vanligvis løsninger som organisasjonen har tillit til. Dette betyr at teamet kan garantere overholdelse av alle teknologier. Men mest sannsynlig vil valget av typiske ideer være lite.

Viktig! Hvis prosjektet ble opprettet uten medvirkning fra en entreprenør, er det sannsynlig at byggherrene rett og slett ikke har kompetansen til å jobbe med materialene eller løsningene som er inkludert i den tekniske dokumentasjonen.

I dette tilfellet kan det oppstå vanskeligheter med implementeringen. Mest sannsynlig vil teamet begynne å vedvarende foreslå å gjøre endringer, som de sier, "for seg selv." Og denne ekstra tiden koster muligens. Endringer kan også påvirke kvaliteten på strukturelle elementer generelt. Utviklere kan tilby lavere priser. For å redusere kostnadene kan prosjektet ganske enkelt forlate kritiske elementer. Forsøm for eksempel den termiske isolasjonen til fundamentet og kjelleren, ikke ta hensyn til enheten til det isolerte blinde området, ikke slå på enheten til dreneringssystemet.

Disse besparelsene under byggingen vil oversettes til driftskostnader. Varmen vil gå gjennom det kalde fundamentet. Frysing og påvirkning av frosthevende krefter vil ha en skadelig effekt på betongunderlaget. Og dette kan allerede føre til sprekker på blindområdet og kjelleren og forårsake tap av bæreevne. Manglende drenering vil resultere i en skadet fasade. Det vil være mye dyrere å gjenopprette fundamentet, isolere det med XPS-plater under drift. Det er mye lettere å sørge for termisk isolasjon under byggeprosessen, lage et isolert blindområde med en sokkel og nyte det komfortable mikroklimaet i hjemmet ditt.

Å bygge ditt eget hjem er en kompleks ingeniørprosess som krever seriøs vurdering. Det velkjente ordtaket "mål syv ganger, kutt en gang" er den beste gjenspeilingen av en virkelig kompetent tilnærming til å realisere drømmen om hjemmet ditt. Ved å følge disse enkle retningslinjene kan du i stor grad forenkle arbeidet med et prosjekt og oppnå et resultat av virkelig høy kvalitet.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler