Prosjekter av hus med loft opp til 100 m2

Innhold
 1. Egendommer
 2. Materialer (rediger)
 3. Prosjekter
 4. Vakre eksempler

Mange bygger loft i landhus. Slike lokaler passer perfekt inn i nesten alle hjem, og øker bruksområdet. I dag er det et stort antall designprosjekter for arrangement av loftsrom. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du kan ordne et privat hus med et loft på opptil 100 m2.

Egendommer

For tiden er de mest populære en-etasjes hus laget av murstein eller tømmer. Som regel er slike bygninger små i størrelse (opptil 100 kvm). Derfor foreslår eksperter ofte at eierne av slike bygninger bygger loft som øker boarealet.

Først av alt, når du arrangerer loftsområdet, er det viktig å ta hensyn til oppvarmingsprosessen, fordi slike rom er mer påvirket av det ytre miljøet enn andre.

Et av de beste takisoleringsalternativene er glassull.

Dette materialet har en rekke viktige positive egenskaper:

 • lave kostnader;
 • miljøvennlighet;
 • høy motstand mot forbrenning;
 • evne til å holde på varmen.

Imidlertid har glassull også noen ulemper:

 • tilstedeværelsen av fragmenter av glassfiber;
 • vanskeligheter med bruk (når du arbeider med isolasjon);
 • behovet for å installere et kraftig ventilasjonssystem.

Et annet materiale som er egnet for isolering av et loft er mineralull. Ifølge mange profesjonelle byggere er det et av de beste alternativene. Denne typen produkt består av massive deler presset fra fibre.

Mineralull har mange fordeler:

 • letthet;
 • enkel installasjon;
 • utmerket lydisolasjon;
 • sikkerhet;
 • varighet;
 • vanntetthet;
 • brannmotstand.

Byggherrene inkluderer de negative aspektene:

 • frigjøring av damper av noen skadelige harpikser;
 • tap av positive egenskaper etter sterk fukting;
 • hyppig utslipp av støv.

Grunnlaget for hus med loft fortjener spesiell oppmerksomhet. Bare ved å lage et grunnlag av høy kvalitet kan du gjøre hjemmet ditt trygt og pålitelig.

I dag kan eksperter tilby flere alternativer for å arrangere slike baser:

 • bunke;
 • teip;
 • flislagt;
 • søyleformet.

Bunke

Oftest brukes denne typen til bygging av private hus som ligger på for myk jord eller i bratte bakker. Denne typen fundament er representert av store hauger. De blir drevet ned i bakken i oppreist stilling. Lignende strukturer er laget av asbest, armert betong eller tre.

Teip

I følge mange utbyggere er denne typen fundament det mest passende alternativet for hus med loft. Ofte brukes denne typen fundament også til strukturer i flere etasjer, fordi tapestrukturen tåler ganske tunge belastninger. En slik base er et massivt armert betongbånd innebygd i bakken.

Flislagt

Denne typen foundation er en av de dyreste. Dessuten hevder de fleste eksperter selvsikkert at kvaliteten på et slikt grunnlag fullt ut rettferdiggjør den høye pengeverdien. Dette utseendet har en spesiell styrke og hardhet. Det er en superposisjon av flere store armerte betongplater.

Spalter

Det er viktig å tenke på at denne typen fundament kun er egnet for små, lette bygninger. Det er grunnen til at søylebasen sjelden brukes til private hus med loft. Denne typen er i form av tømmerkonstruksjoner lagt på små betong- eller armert betongsøyler.

Materialer (rediger)

I dag presenteres et stort antall forskjellige materialer på byggemarkedet, egnet for å lage private hus med loft.

De mest populære er:

 • tredrager;
 • SIP paneler;
 • skum blokker;
 • gass ​​silikat blokker;
 • murstein.

Trebjelker

For tiden, i produksjonen av dette materialet, brukes moderne teknologier, ved hjelp av hvilke tømmeret gis ytterligere viktige egenskaper (høy termisk isolasjon, fuktmotstand).

Oftest brukes bartrær til en slik base. Ofte brukes varianter av kanadisk tre til å lage et produkt, som kjennetegnes ved sin høye kvalitet og utmerkede utseende. Deler er festet til rammekonstruksjoner.

SIP-paneler

Dette materialet oppnås ved å koble to OSB-paneler. Mange designere legger merke til det fantastiske utseendet til dette designet. Det er også verdt å merke seg at slike fundament vil tillate deg å lage utformingen av huset og loftet som du ønsker. Plater av denne typen er enkle å installere, du kan installere dem selv.

Skumblokker

Mange utbyggere anser denne typen materiale for å være best egnet for private hus med loft. Deler fra skumblokker er miljøvennlige og også rimelige. Det skal bemerkes at denne typen produkter har god styrke og hardhet, og med riktig installasjon vil en slik base også vise sine estetiske kvaliteter.

Gass silikatblokker

Dette materialet er ganske slitesterkt og pålitelig, så det brukes ofte til hjemmeforbedring. Under konstruksjonen stables gasssilikatblokker oppå hverandre i en bestemt rekkefølge. Men samtidig anbefales designere ofte å gjøre den utvendige dekorasjonen av strukturen ved hjelp av andre belegg, fordi luftbetong ikke skiller seg ut i sitt vakre utseende.

Murstein

Dette grunnlaget er det vanligste blant forbrukere. I dag, på byggevaremarkedet, kan du finne et stort utvalg av mursteinprodukter. Hver av dem vil avvike ikke bare i farge, men også i struktur. Det er også verdt å merke seg at dette materialet med rette kan kalles et av de mest holdbare.

Prosjekter

Til dags dato har designere utviklet et betydelig antall prosjekter for hus med loftsrom. Eksperter mener at selv med et lite område på 100 kvadrater, kan alle dekorere huset sitt på en vakker og original måte.

Utbyggere anbefaler også ofte å legge til små terrasser til boliginnredningen, som gir stedet en "glede" og visuelt utvide territoriet.

Ofte i prosjekter av slike bygninger kan du se en egen fargeaksent på toppen av bygningen. Mange eiere fremhever loftsområdet med en lysere eller mørkere nyanse sammenlignet med hovedfargen. Loftsrommet kan også dekoreres med dekorativ stein. Det bør huskes at du ikke kan overbelaste sonen med designteknikker, ellers vil designet vise seg å være smakløst.

Ofte i prosjekter av landhus med loft, kan du også finne store panoramavinduer. De kan visuelt utvide plassen og gi rommet et interessant utseende. En lignende teknikk kan også dekorere interiøret i bygningen.

Vakre eksempler

Et murhus med mørkt tak (brunt, mørkegrå) vil se spektakulært ut på tomten din. I dette tilfellet er vinduene og balkongen på loftet best gjort i hvitt. Trinnene kan avsluttes med dekorativ stein.

Et hus laget i en lys grå eller beige nyanse vil også se bra ut. Samtidig er det mer lønnsomt å gjøre taket og vinduene mørkere (oransje, brune).Basen av bygningen kan være laget i en annen farge eller dekorert med dekorative elementer.

For hva et hjemmeprosjekt kan være, se neste video.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler