Hus med terrasse: vakre byggemuligheter

Innhold
 1. Egendommer
 2. Prosjekter
 3. Materialer (rediger)
 4. Stil og design
 5. Råd
 6. Vakre eksempler

Prosjekter med hus med terrasser blir mer og mer populære, for i dag har sommerhytta sluttet å være et sted hvor det var viktig å dyrke avlinger. En moderne dacha er et sted for hvile fra byens mas, et sted for møter med vennlige selskaper og familiesammenkomster, og en rekke terrasser passer inn i dette nye konseptet på best mulig måte.

Før du begynner å velge et passende prosjekt, bestem deg for hva slags utvidelse av huset du trenger. I følge SNiP 2.08.01. -89 terrasse er et åpent eller overbygd, inngjerdet eller ulukket tilbygg til huset i form av et rekreasjonsområde. Plassen kan plasseres direkte på bakken eller på støtter. Men et innglasset uoppvarmet rom (innebygd eller vedlagt) tas som veranda. Unngå forvirring i terminologi ved utforming og valg av materialer, noe som vil unngå komplikasjoner og forvirring i fremtidig arbeid.

  Egendommer

  En terrasse knyttet til et landsted eller opprinnelig designet med det blir stadig mer populært blant folk som foretrekker å tilbringe helgen i sitt eget hus utenfor byen. Terrassen er et unikt rom som lar deg tilbringe tid der, ikke bare i den varme årstiden, for i dag er spesielle oppvarmingsenheter plassert på dem, og til og med ekte ovner og peiser er bygget.

  Designere mener at et hus med terrasse er en utmerket løsning som lar deg øke husets totale plass og gir selv et beskjedent landsted en spesiell sjarm og komfort. Oftest er terrassen plassert under tak, men det er alternativer uten tak, som kun består av gulv og et gjerde laget av tre eller stein.

  Terrassen kan ha et annet areal og ha en eller flere felles vegger med huset. De er bygget av forskjellige materialer, og kombinerer tre og metall, metall og plast. Innebygde terrasser i tømmerhus ser veldig stilige ut. Til tross for at denne plassen vil være åpen for snø og regn, vil tømmer- og tredelene beholde sitt spektakulære utseende i lang tid, siden de er impregnert med spesielle midler.

  Hvis du er bekymret for virkningen av værforhold på terrassen din, anbefaler eksperter å holde deg med mursteinsalternativet. Det viktigste er å nøye vurdere grunnlaget for utvidelsen, siden det må gjøres i dybden og bredden på samme måte som fundamentet under hele huset. Dette er den eneste måten du kan unngå forvrengninger, feil og sprekker i fremtiden. Hvis murstein av samme farge ble brukt under byggingen av huset, er det best å bruke samme farge for en ny utvidelse. Men hvis huset ditt er av tre, vil murstein i forskjellige farger, for eksempel beige og brune, bidra til å gjøre terrassen original.

  Et hus med terrasse har visse kriterier, hvis overholdelse vil gjøre hjemmet ditt vakkert og komfortabelt:

  • terrassen ser best ut fra fasaden eller enden av huset;
  • det må være en direkte utgang fra huset til terrassen, selv om den utelukkende skal brukes til avslapning;
  • den optimale bredden på terrassen er 2,5 meter;
  • stilen til dekorasjon av terrassen må nødvendigvis samsvare med stilen til hele huset;
  • hvis terrassen har sitt eget tak, må taket svare til den arkitektoniske stilen på taket på hele huset og helst være laget av lignende materialer.

  Prosjekter

  Ingen bygging er mulig uten et prosjekt.Prosjektet tar hensyn til ønskene til den fremtidige eieren av huset, økonomiske muligheter, geografi og plassering av bygningen, funksjoner i lettelsen og jordsmonnet.

  I økende grad, i dag, velger fremtidige eiere husdesign med terrasse, loft, balkong og garasje.

  Den enkleste terrassen er et rektangulært treterrasse under taket, ved siden av huset. Enkle design og mangelen på spesielle finisher vil ikke forstyrre den vakre utsikten over terrassen, siden den om sommeren vil bli dekorert med blomsteroppsatser, klatreplanter og komfortable møbler. Utgangen til en slik terrasse kombineres vanligvis med utgangen fra huset.

  Noen ganger har terrassen et L-formet utseende og kan oppta et ganske stort område., plassert rundt omkretsen av begge sider av hjemmet ditt. Denne avgjørelsen er rimelig hvis du ønsker å se en vakker utsikt foran deg, men det er bare på den ene siden av huset ditt. Å skjære gjennom den andre inngangen til sommerhuset er ikke den mest rasjonelle beslutningen, men å utvide verandaen til siden hvor du vil nyte å tilbringe tid og nyte naturen er fullt mulig. Hvis arealet av huset er stort nok (mer enn 100 kvm), kan det være nødvendig å gå til terrassen fra forskjellige rom i huset. I dette tilfellet vil den L-formede terrassen spare tid hvis du for eksempel trenger å ta noe ut av kjøkkenet til den.

  For et lite privat enetasjes hus er en terrasse utformet som en "fortsettelse" av hovedbygningen, det vil si "innebygd", best egnet. Det kan ikke bare plasseres under samme tak som huset, men også bygges av de samme materialene som selve huset. Et slikt "triks" vil gi en liten bygning et mer imponerende utseende, og en slik terrasse bør utformes selv før du bygger et hus, forutsatt at det er et felles fundament. Et slikt prosjekt lar deg ofte plassere et sommerkjøkken under taket på terrassen.

  Prosjekter med to-etasjers hus med terrasser er veldig forskjellige. Oftest prøver eierne av hytta å sikre at de vedlagte lokalene er i harmoni med husets generelle utseende, og bruker materialer som ligner de som selve huset er laget av. Dette er slett ikke nødvendig - det er mange eksempler når terrasser, ferdig med stein, perfekt kombinert med murhus, og glassfiber perfekt komplementerte trestrukturen.

  En to-etasjes hytte innebærer ofte å kombinere bolig med garasje., som ligger i kjelleren. I dette tilfellet er det best å plassere terrassen over garasjen som ligger under, mens utgangen til den vil være i andre etasje. Taket på garasjen gjøres flatt, mens en ekstra utvendig trapp (fra gaten) til terrassen vil gjøre plassen ergonomisk. Hvis terrassen over garasjen ikke starter under taket, så når du velger et slikt prosjekt, bør du forstå at dårlig vær og snørike vintre kan forårsake uopprettelig skade på rekreasjonsområdet.

  Det er også en del prosjekter med tak over terrassen plassert over garasjen.

  En vanlig versjon av et lite hagehus er et hus med loft og en terrasse på ikke mer enn 36 kvadratmeter. Faktisk er dette alternativet ganske egnet for de eierne som til en relativt lav kostnad ønsker å få alle de tradisjonelle fasilitetene for friluftsliv fra et landsted. Som oftest havner både loft og terrasse i et tilsvarende prosjekt under ett tak, noe som letter både prosjektering og videre vedlikehold av bygget som helhet.

  De siste årene har det dukket opp mange alternativer for prosjekter av små hytter med valmtak.assosiert med den "engelske" stilen. Faktisk er et slikt tak ikke en moderne oppfinnelse og har ingenting med Storbritannia å gjøre. På begynnelsen og midten av forrige århundre fantes hus med valmtak blant velstående mennesker i det sentrale Russland, og overalt i Sibir.Det var en av hovedtypene for taktekking, først etter at utbredelsen av hagebrukskooperativer ga vei for gavlen.

  I dag blir hus med valmtak ofte supplert med stilige, koselige terrasser.

  Terrassen knyttet til badehuset eller badstuen er et flott alternativ for å slappe av eller ta te etter avslappende behandlinger. Det vil være veldig hyggelig for deg å ta en pause i frisk luft fra varmen i damprommet eller bare sitte om kvelden med en kopp te. Selv om et slikt sted ikke ligger ved siden av huset, vil det fortsatt ikke bare være funksjonelt, men også oppfylle en estetisk funksjon - det vil gjøre den vanligvis ubestemmelige badebygningen til en ekte dekorasjon av forstadsområdet.

  Å bygge et hus i skråning åpner for store muligheter for tilrettelegging av terrasse. Vanligvis er det plassert på spesielle stativer, og dermed heve gulvbelegget til nullmerket til huset. Denne plattformen vil reise seg på søyler over hagen, og tilbyr en vakker utsikt og gleder deg med muligheten til å se det omkringliggende landskapet med et blikk. Plassen under den hevede terrassen kan brukes til oppbevaring av hageredskaper, og for at den ikke skal se slurvete ut, er det lurt å plante klatreplanter rundt omkretsen eller rett og slett kle den nedre delen av terrassen med passende materialer.

  Ideene til et stort og vakkert hus er perfekt matchet av prosjektene til landhus med terrasse og balkong. Andre etasje med utsikt over en vakker balkong er drømmen til nesten alle eiere av et landsted. Selvfølgelig er slike hus ikke billige, men det er en mulighet for å velge et økonomisk alternativ - et rammehus. Balkongen i slike prosjekter er oftest plassert rett over terrassen, og utvider husets romlige grenser. Når du bygger et hus, bør spesiell oppmerksomhet rettes mot å sikre at verandaen og terrassen er pålitelig beskyttet mot stillestående vann, samt valg av kvalitetsmaterialer for vanntetting. Husk at smelte- og regnvann må ned i avløpet.

  Hvis du er en lykkelig eier av en stor familie, er et stort hus med terrasse best for deg. Opprettelse av et prosjekt for et hus med et areal på mer enn 150 kvm. m er bedre å overlate til fagfolk, og detaljerte planer for hver etasje vil tillate deg å tenke på forhånd om plasseringen av rom og sonering av plassen til store rom. Så kjøkkenet kan kombineres med spisestuen eller stuen, og hallplassen - med en koselig sittegruppe og peis. Andre etasje i et slikt hus er vanligvis okkupert av to eller tre soverom. Det er flott om det er utgang til terrasse eller balkong fra andre etasje.

  Du kan velge et helt ferdig prosjekt som passer deg. Kostnaden for det ferdige prosjektet svinger veldig sterkt (fra 3 til 20 tusen rubler) og avhenger av utarbeidelsen og kvaliteten på alle planene som er gitt.

  Noen ganger er en utvidelse av et ekstra rom direkte til huset umulig., men du vil fortsatt ha et vakkert sted for hvile på stedet. I dette tilfellet er terrassen en frittstående struktur med et fundament (base), støttesøyler og et polykarbonat- eller stofftak. En slik terrasse ser bra ut på et skyggefullt sted i hagen eller ved bredden av en dam.

  Materialer (rediger)

  Utsiden av terrassen må matche den arkitektoniske stilen til hele huset.

  Det er også nødvendig å huske at enhver konstruksjon som endrer utformingen av huset må koordineres med relevante myndigheter. Det kreves imidlertid kun godkjenning dersom ditt nye bygg skal bygges på et fundament. Hvis det ikke er grunnlag, trengs det ingen avtale.

  Terrassen din kan bygges av en lang rekke materialer - tre, murstein, porebetongblokker eller skumblokker - valget avhenger av dine behov og budsjett.

  Hvis huset ditt er av tre, bør tilbygget bygges av tre. Tre er et miljøvennlig og vakkert materiale. I varmt vær vil det være kjølig på treterrassen, og på kalde kvelder blir det varmt og koselig.De siste årene har terrasser i laminert finér blitt populære, og ser solide og vakre ut. En slik terrasse vil dekorere ethvert trehus, ikke bare et tømmerhus. For at en treterrasse skal tjene deg i mange år, er det viktig å huske på forebyggende behandling av tre med spesielle midler som beskytter naturlig byggemateriale mot fukt og mugg.

  Et pålitelig materiale for bygging av et åpent område er murstein og stein. Så gulvet kan legges med naturlig eller kunstig stein, i dette tilfellet vil regn og snø ikke være forferdelig for din nye bygning. Fordelen med et slikt gulv vil være at det samtidig vil være basen i bygget. Gjerdet til en murstein eller steinplass kan være av tre; slike alternativer brukes ofte i prosjekter av rammehus og ser veldig harmoniske ut.

  En terrasse med glasstak ser moderne ut, men dette alternativet er mer egnet for den skyggefulle siden. I tillegg er den beste formen for en utvidelse med glasstak ikke rektangulær, men et "karnappvindu", som gjør at taket på bygningen ikke er horisontalt, men skrånende.

  Stil og design

  Stilen på terrassen kan være veldig forskjellig, det viktigste er at den er i harmoni med den generelle stilen til hele huset. Det omkringliggende landskapet spiller også en viktig rolle, for eksempel vil et trehus blant furutrær ved bredden av innsjøen effektivt utfylle et rekreasjonsområde i skandinavisk stil. Men bygningen i Provence-stil vil se bra ut i en grønn hage blant rosebusker og frukttrær.

  La oss snakke litt mer om interiørdetaljene som gjør stilen til hjemmet ditt gjenkjennelig.

  • skandinavisk stil. Enkelheten og lakoniske utformingen av finske hytter er populær langt utenfor Finlands grenser. Terrassen i skandinavisk stil er oftest av tre, gulvet er malt lysegrått, lysebrunt eller stående umalt. Stilen er eklektisk og lar deg blande møbler fra bestemors skap og moderne ting, for eksempel kan en glassbordplate enkelt plasseres på en snau fra en nærliggende skog, og elggevir vil perfekt erstatte en tradisjonell henger. Alle disse forskjellige gjenstandene er forent av et enkelt fargeskjema og generaliteten til ideen om harmoni mellom menneske og natur. Kombinasjonen av hvitt og brunt fyller ethvert rom med lys, mens naturlige elementer gjør interiøret koselig.
  • Alpin hyttestil sjelden funnet i vårt land, selv om det fortjener mye oppmerksomhet. Den er ideell for et landsted og får flere og flere fans i dag. En uunnværlig del av enhver hytte er en romslig terrasse. På terrassen er det grove tremøbler med uforsiktig kastet vevde tepper og dyreskinn (pels kan også være kunstig). Alt som kan minne deg om jakt eller langdistansereiser vil være passende når du skal dekorere interiøret ditt. Fjellplanter, plantet i trekar, vil bli en ekte dekorasjon av hytta.
  • Perfekt for å dekorere et åpent hvilested Fransk landsbystil - provence... Vintage møbler, rotting lenestoler og stoler (kunstig er mye billigere og er ikke redd for fuktighet), en overflod av lyse farger, hvite potter med søte blomster, blomstermønstre på tekstiler - alt dette er forbundet med en rolig målt ferie i sør Frankrike.
  • For en moderne stil Landhus er preget av romslige terrasser med en uvanlig layout - multi-level, halvsirkelformet, kombinert med en stue eller hall med store panoramavinduer. Naturstein og keramiske fliser er mye brukt i dekorasjonen av moderne terrasser. Pass på å plassere ulike planter på terrassen, men ikke for mange – de skal ikke blokkere utsikten fra terrassen.
  • Huset med terrasse har en spesiell sjarm art Nouveau Er en spektakulær kombinasjon av moderne minimalisme og lyse designideer.Forresten, navnet "moderne" brukes bare i Russland, så hvis du vil vite mer om denne stilen, så bli veiledet av slike navn som "tiffany", "frihet", "art nouveau". Byggere og designere fortsetter i dag å diskutere hovedtrekkene i denne retningen.

  Likevel er det en viktig detalj - jugendstilen søker å bevare maksimal ledig plass, maksimalt lys. Heltrebelegg, naturlige rolige toner, grasiøse former, panoramavinduer og dører passer perfekt inn i denne stilen. Vinduer, dører og til og med møbler er ofte dekorert med glassmalerier eller smijernselementer.

  Råd

  For en kompetent konstruksjon av en terrasse, bruk råd fra fagfolk:

  • en viktig detalj ved ethvert åpent gulv er en sklisikker overflate; for dette er gulvet på terrassen laget med 2 prosent helling, det vil si at for hver meter lengde vil hellingen være 2 cm;
  • hvis overflaten av rekreasjonsområdet ligger direkte på bakken, trenger ikke gjerdet å installeres;
  • den optimale høyden på gjerdet er omtrent en meter eller litt mer;
  • takets helling avhenger i stor grad av egenskapene til takmaterialet;
  • bredden på forlengelsen skal være slik at et komfortabelt bord og stoler kan plasseres på den;
  • dersom man ønsker at tilbygget og huset skal ha felles tak, så må dette tas hensyn til før man bygger huset, i det opprinnelige prosjektet;
  • hvis du liker uregelmessige former, er det bedre å bruke "belegg på bakken" -teknikken for å forberede gulvet til utvidelsen;
  • det innebygde rommet vil alltid være varmere enn det "vedlagte";
  • hvis forlengelsen i utgangspunktet ikke var gitt i prosjektet, er det fornuftig å vurdere alternativet for dens "kantede" eller "sirkulære" plassering - dette vil tillate deg å finne et sted i skyggen når som helst på dagen;
  • terrassen er en overgangssone mellom huset og hagen, så du må prøve å ikke rote den med unødvendige møbler eller hageredskaper.

  Vakre eksempler

  En rekke alternativer for hus med terrasser kan sees i fotogalleriet:

  • et pent og økonomisk alternativ for et lite rekreasjonsområde i murstein med polykarbonattak. Det blir hyggelig å tilbringe tid her både på en solrik dag og på en stille kveld;
  • den eføydekkede terrassen, ferdig med kunststein og keramiske fliser, ser veldig presentabel ut. Kunstige rottingmøbler er en ekte interiørdekorasjon, dessuten er den ikke redd for ekstreme temperaturer og fuktighet;
  • den moderne terrassen er et fullverdig hvilested for et stort selskap. For at alle fasiliteter skal være tilgjengelig, er det et sommerkjøkken og en peis i nærheten;
  • selv om huset ligger i ulendt terreng, er ikke dette en grunn til å nekte å bygge en vakker terrasse. Dessuten vil en vakker utsikt over hagen eller skogen åpne seg fra den;
  • et vakkert interiør i hyttestil vekker tanker om en rolig og avmålt hvile, mens det ikke er overlesset med interiørdetaljer, tvert imot, hver detalj er gjennomtenkt og malplassert.

  I neste video finner du noen tips for å bygge en terrasse hjemme.

  ingen kommentarer

  Kommentaren ble sendt.

  Kjøkken

  Soverom

  Møbler