Finessene ved å designe rammehus

Innhold
 1. Egendommer
 2. Vakre eksempler
 3. Råd

For tiden er det mange dataprogrammer for selvdesign av rammehus. Det er designbyråer og designspesialister som vil utarbeide all designdokumentasjon for rammekonstruksjonen på forespørsel. Men i alle fall, før du starter designprosessen, må du svare på en rekke spørsmål om ditt fremtidige hjem. Din komfort og komforten til dine slektninger, som vil bo i den i mange år, avhenger av den.

Egendommer

Hele designprosessen kan deles inn i tre stadier: pre-designarbeid (utarbeidelse av tekniske spesifikasjoner), selve designprosessen og prosjektgodkjenning. La oss vurdere hvert trinn i detalj og forstå funksjonene i hver av dem.

Forhåndsdesignarbeid (vilkår)

Først må du begynne å samle generell informasjon og utarbeide detaljene i det fremtidige prosjektet til et rammehus.

Det er nødvendig å avtale med alle fremtidige leietakere av huset kravene og ønsker for den fremtidige strukturen (antall etasjer, antall og formål med rom, plassering av rom, inndeling av plass i soner, antall vinduer, tilstedeværelsen av en balkong, terrasse, veranda, etc.) Vanligvis er området til bygget vurderes basert på antall fastboende - 30 kvadratmeter per person + 20 kvadratmeter for bruksarealer (korridorer, haller, trapper) + bad 5-10 kvadratmeter + fyrrom (på forespørsel fra gasstjenester) 5 -6 kvadratmeter.

Besøk tomten der strukturen skal ligge. Utforsk topografien og studer geologi. Det er nødvendig å finne ut om tilstedeværelsen av reservoarer, raviner, skogområder rundt. Finn ut hvor hovedkommunikasjonen passerer (gass, vann, elektrisitet), om det er adkomstveier, hvilken kvalitet de er. Se hvor og hvordan bygningene ligger rundt. Hvis ikke alle tomtene er bygd opp ennå, spør naboene hva slags hus de skal bygge, hvor de skal ligge. Alt dette vil tillate deg å planlegge tilførselen av kommunikasjon til det fremtidige huset, mer komfortabelt ordne vinduer og dører, adkomstveier.

Når du designer et rammehus, er det viktig å vurdere hvor vinduene i forskjellige rom vil bli rettet. For eksempel er det bedre å rette soveromsvinduene mot øst, for ved solnedgang vil solen ikke forstyrre å sovne.

For å unngå bøter og riving av fremtidig struktur i forbindelse med brudd må du sette deg inn i regelverket, som regulerer kravene til bygg (avstanden mellom gjerdet og bygget, avstanden mellom tilstøtende bygninger osv.). Avhengig av sesongmessigheten av bruken av den fremtidige bygningen, må du bestemme hva det skal være: for sommerbolig eller året rundt. Dette er viktig når du beregner arbeidet med isolasjonen av selve huset, utformingen av oppvarming. Hvis det vil ha to eller flere etasjer, er det mulig at oppvarming bare vil være nødvendig for første etasje, og den andre vil bare brukes i den varme årstiden.

Bygging av et en-etasjes, men stort arealhus vil koste ca. 25 % mer enn det som vil ha to etasjer av samme areal, siden et en-etasjes hus krever større kjeller og takareal, og lengden på kommunikasjonen øker også.

Det er nødvendig å umiddelbart bestemme om det skal være en veranda eller en terrasse ved siden av bygningen, bestemme type fundament og om det skal være en kjeller. Byggingen av et hus med kjeller krever ytterligere studier av stedet for vedheft av grunnvann.For nær passformen kan absolutt utelukke muligheten for å bygge et hus med kjeller. Og uten kjeller kan du bygge en bygning ved hjelp av et fundament med pelsskruer, som i noen tilfeller vil redusere byggekostnadene. Kjellerutstyrskostnader utgjør ca 30 % av byggekostnaden for hele bygget.

Bestem hvilket materiale husets ramme skal være: tre, metall, armert betong, etc. I dag på markedet er det mange alternativer for bygging av tømmerhus, men i noen regioner er det ganske dyrt, så det er mer lønnsomt å bygge hus, for eksempel fra skumblokker.

Bestem deg for typen ramme - den vil være normal eller dobbel volumetrisk. Det avhenger av byggeregionen, gjennomsnittlige vintertemperaturer og om huset er beregnet for permanent opphold eller sesongbruk. Til slutt må du velge hvordan ditt fremtidige hjem skal se ut.

Alle disse punktene er svært viktige for kvalitetsutformingen av bygget. Klare og bevisste beslutninger vil spare deg for penger og tid. Som et resultat av konstruksjonen vil huset vise seg å være varmt, komfortabelt og holdbart.

Design

Som allerede nevnt finnes det mange dataprogrammer for å designe hus, for eksempel Google SketchUp, SweetHome. Men denne prosessen kan også utføres på et vanlig skoleark i en boks eller et ark med millimeterpapir ved hjelp av en blyant og en linjal i skala 1: 1000, dvs. 1 mm på planen tilsvarer 1 m på en tomt / grunn . Hver etasje i det fremtidige huset (kjeller, første etasje, etc.) utføres på et eget ark papir.

Stadier av prosjektoppretting.

 1. Vi trekker grensene for nettstedet. I samsvar med skalaen legger vi på planen alle gjenstandene på stedet som vil forbli etter byggingen av bygningen på grunn av umuligheten eller manglende viljen til å overføre (trær, brønner, uthus, etc.). Vi bestemmer plasseringen i samsvar med kardinalpunktene, plasseringen av adkomstveien til den fremtidige bygningen.
 2. Vi tegner omrisset av huset. Det er nødvendig å huske om gjeldende juridiske dokumenter, byplanleggingsnormer SNiP i bygging av boliger.
 3. Hvis det er en kjeller i den fremtidige strukturen inne i husets kontur, tegner vi en skisse av plasseringen av kjellere, ventilasjonsvinduer, dører, trapper. Eksperter anbefaler å designe to utganger fra kjelleren: en til gaten, den andre til første etasje i huset. Dette er også et sikkerhetskrav.
 4. Vi går videre til prosjektet i første etasje. Vi plasserer inne i skissen et rom, et bad, en rørleggerenhet, et kjøkken og andre vaskerom. Hvis du planlegger å bygge en andre etasje, må du tegne en trappåpning på skissen. Badet og kjøkkenet er best plassert side om side for enkel kommunikasjon.
 5. Vi tegner døråpninger med en obligatorisk indikasjon på hvor døren vil åpne (inne i rommet eller utenfor).
 6. Vi arrangerer åpningene til vinduene, angir dimensjonene, under hensyntagen til ønskene til belysningen av lokalene.

Det anbefales å unngå gjennomgangsrom, da dette reduserer komforten. Man bør heller ikke glemme at det vil være nødvendig å bringe møbler inn i et allerede bygget hus. Smale, svingete korridorer eller bratte trapper kan komplisere denne prosessen. Tilsvarende tegner vi planer for alle etasjene i det fremtidige huset. Det er mer rasjonelt å plassere bad og VVS-enheter under hverandre for å unngå unødvendige utgifter til avl av kommunikasjon, samt problemer under drift og reparasjon i et allerede ferdig hus.

  Når du designer et loft og tak, er hovedprinsippet enkelhet. Alle typer ødelagte tak mens du bor i en ferdig bygning vil gi deg mange problemer (snøoppbevaring og som et resultat taklekkasjer, etc.). Et enkelt tak, ikke eksotiske knekk, er en garanti for pålitelighet, ro og komfort for deg og din familie.

  Når du designer ditt fremtidige hjem, må du huske at alle tekniske lokaler skal bygges på nordsiden av bygget. Dette vil spare betydelig på romoppvarming.Det anbefales også å la en vegg av bygningen være helt uten vinduer eller å sette smale vinduer for naturlig belysning av trappene som forbinder gulvene - dette vil tillate regulering av varmeveksling i lokalene. Det anbefales ofte å gjøre dette i områder med sterk vind om vinteren eller når du bygger et hus i åpne områder (stepper, felt, etc.).

  Uttalelse

  Etter å ha blitt enige om prosjektet til huset med alle leietakere, er det nødvendig å vise det til spesialister. Selve bygningen kan utformes under hensyntagen til estetisk oppfatning og komfort, men planlegging og riktig kommunikasjon kan kun gjøres av en kvalifisert spesialist.

  Det er forskriftsdokumenter for prosjekter, som inneholder alle kravene til legging av kommunikasjon i boligbygg. Diagrammene for forsyning og plassering av vannforsyning, gassforsyning, ventilasjon, kraftforsyning og avløpsanlegg skal også inngå i prosjektdokumentasjonen.

  Spørsmålet om ventilasjon bør vies spesiell oppmerksomhet. Dårlig utformet ventilasjon i perioder med temperaturfall fører til utseende av mugg og mugg, noe som påvirker helsen til folk som bor i huset negativt.

  Etter å ha koordinert prosjektet med en spesialist, vil du sikre deg et komfortabelt opphold i et allerede bygget hus. Og viktigst av alt, når du registrerer en bygning i matrikkelkammeret, må du gi en pakke med dokumenter, som inkluderer prosjektet til huset. Hvis prosjektdokumentasjonen ikke er i samsvar med forskriftsdokumentene, vil det være ekstremt vanskelig å registrere huset, det kan til og med være nødvendig å bygge om eller endre plassering av kommunikasjon, noe som vil skape unødvendige problemer og ekstra kostnader.

  Tre mini-"rammeverk" med badstue eller garasje på egen hånd kan lages i forskjellige størrelser:

  • 6x8 m;
  • 5x8 m;
  • 7x7 m;
  • 5x7 m;
  • 6x7 m;
  • 9x9 m;
  • 3x6 m;
  • 4x6 m;
  • 7x9 m;
  • 8x10 m;
  • 5x6 m;
  • 3 x 9 m osv.

  Vakre eksempler

  Et koselig to-etasjes hus med en liten veranda passer for en familie på tre. Prosjektet har tre soverom, to bad med VVS-inventar. Første etasje har ingen skillevegger mellom stue og kjøkken, noe som gjør plassen bredere og romsligere.

  Det romslige huset passer for en familie på 2-3 personer. Husets attraktive utseende skuffer ikke med innretningen av rommene.

  Uvanlig vakkert hus. Fra fasaden ser det ut til at det er tre av dem, men dette er ett romslig hus under sadeltak.

  En halvsirkelformet veranda og store åpninger av vinduene i første etasje er høydepunktet i dette huset.

  Råd

  Uansett om du selv skal designe ditt fremtidige hjem eller kontakte spesialister, må du studere alle mulige mangler i den ferdige strukturen og designfeil. Dette er en ganske møysommelig prosess som krever tid til å samle informasjon, studere alle alternativene og bli enige om det valgte alternativet med pårørende.

  Velg et ferdig husprosjekt som for deg virker mest likt ideene dine om fremtidens hjem og som allerede er bygget. Det er bra om dette huset har vært i drift i ett år og det bor folk i det hele tiden.

  Be eieren av boligen snakke om fordeler og ulemper ved å bo i den. Er han fornøyd med antall vinduer og dører, er trappen komfortabel, er det behagelig å bo i en slik planløsning og hva som måtte gjøres om det første året av livet, og hvilke feilberegninger han måtte tåle. Å svare på disse spørsmålene vil gjøre jobben din enklere.

  Ikke skynd deg å lage et prosjekt og bygge det selv. Undersøk først byggeplassen i forskjellige årstider. Se hvor lang tid det tar før vannet renner ut etter at snøen smelter og etter kraftig regn.

   Hvis det er en mulighet til å se dette huset, sørg for å bruke det. Studer hvordan møblene er ordnet, om det er praktisk å bevege seg inne, om du vil være romslig i et slikt hus, om takhøyden er tilstrekkelig, om trappen er behagelig. Det hender ofte at ideen om et komfortabelt hjem på papir ikke i det hele tatt sammenfaller med ideene om livet i livet.

   Moderne konstruksjonsteknologier gjør det mulig å bygge bygninger hele året. Du bør ikke forhaste deg, og etter å ha utarbeidet et prosjekt, gå umiddelbart videre til bygging. Du kan gå glipp av et viktig poeng som ikke kan endres i fremtiden uten radikale inngrep. Tross alt bygges huset med forventning om at det skal bo i det i minst 30 år, og det er veldig viktig at det er komfortabelt og pålitelig.

   Hvis du likevel bestemmer deg for å overlate utformingen av et rammehus til spesialister, velg selskapet som skal bygge det i henhold til tegningen din. Dette vil spare penger, siden kostnaden for prosjektet trekkes fra kostnaden for å bygge huset ved inngåelse av en byggekontrakt. I tillegg, gjennom alle stadier av design, vil du vite kostnadene for selskapets byggearbeid, og i prosessen vil du kunne justere prosjektet, tatt i betraktning dine økonomiske evner.

   Du vil lære mer om prosjekter av rammehus i neste video.

   ingen kommentarer

   Kommentaren ble sendt.

   Kjøkken

   Soverom

   Møbler