En-etasjes hus med loft: eksempler på moderne layout

Innhold
 1. Funksjoner og fordeler
 2. Hvordan slå torget?
 3. Interessante designløsninger
 4. Valg av materialer
 5. Spektakulære eksempler til inspirasjon

Den franske arkitekten François Mansart, som levde på 1600-tallet, trakk oppmerksomheten til loftet på landet hans og bestemte seg for å bruke den ekstra plassen. De første beregningene og den påfølgende konstruksjonen ga et godt resultat, og siden har loftet i hvert land blitt brukt i store mengder for å utvide boarealet. Denne plassen gir store besparelser i materialer og tid når du bygger nesten et helt oppholdsrom.

Her kan du utstyre soverom, en barnehage, et sted for et kontor, et gjesterom.

Funksjoner og fordeler

Et privat en-etasjes hus med loft er en spesiell løsning for planlegging og design, i tillegg til å skape et unikt bilde.

Beslutningen om å bygge senere gir en fordel når det gjelder materialkostnader:

 • boareal øker;
 • ingen nye hovedmurer er nødvendig;
 • et ekstra nivå gjør det mulig for nye funksjoner til et en-etasjes hus å dukke opp;
 • varmetapet av stuer gjennom taket avtar;
 • det er nye muligheter for å dekorere et hus i en original stil, forskjellig fra utformingen av hovedlokalene.

  Det er også noen komplikasjoner. Takvinduer installert på et skrånende tak er ganske dyre, og amatørberegning av vinkelen på taket og gulvbjelkene kan forvrenge stilen på loftet og øke snø- og vindbelastningen. Det er vanskelig å rense slike vinduer for både snø og rusk som vinden bærer. I det isolerte taket på loftet må det være en dampsperre, ellers vil isolasjonsmaterialet bli vått i flerlags takkaken og det vil oppstå for tidlig ødeleggelse av sperrene fra sopp og mugg.

  Hvordan slå torget?

  Utformingen av første etasje er for det meste standard, selv om den også kan variere i variasjon, men vi vil vurdere utformingen av selve loftet. Planene er forskjellige, variasjoner kommer fra formål og størrelse på rommene. Taket på huset er gavl. I første etasje er det ett stort rom, all plass over det definerer selve loftet.

  Dette er en budsjettvennlig løsning, når vinduene slipper inn nok dagslys, og det ikke er behov for vindu i taket. Trappen er plassert utenfor huset, dette sparer plass betydelig. Dette alternativet er praktisk når du designer et hus der det ikke er garasje.

  Vi vil vurdere romoppsett for områder på 10 x 8, 8 x 9, 7 x 9, 10 x 12 m.

  • Dimensjonene på huset er 10 x 8 m. Det nyttige arealet på loftet kan beregnes for flere rom (soverom 11,86 kvm, to soverom 12,86 kvm, bad 3,4 kvm, hall 4,43 kvm). I vårt tilfelle er trappen til andre etasje inne direkte fra hallen. Hvis du bestemmer deg for at du trenger å ordne et bad, må du ta vare på beskyttelse mot dreneringsvann. Enkeltformede vinduer i enden av loftet vil gi rikelig med naturlig lys.
  • Kompakt planløsning for en-etasjes hus på 8 x 9 m med loft. Dette huset er i en etasje med loft og målene på bygget er 8,15 x 9,25 m. Bygget er på stripefundament (fot), fra utsiden er det ferdig med sidekledning. Rammevegger (utvendig og innvendig) er isolert med mineralull. Etasjen under er på trebjelker. Overlapping mellom gulv er laget av tre.
  • Et svært vanlig prosjekt med boligbygg på 8,80 x 6,80 m. Til underlaget brukes en armert betongplate under hele huset. Veggene er varmeblokker. Gulv i 1. etasje - prefabrikkerte armerte betongplater. Overlapp mellom etasjer - trebjelker. Taket kan være metall.
  • Hus i 1. etasje med boligoverbygg, prosjekt 10 x 12 m, med reelle mål på 11,58 x 9,58 m. Utvendig er huset ferdig med gips. Basen er standard - pæl-grillage. Alle vegger er laget av porebetongblokker. Gulvet i underetasjen er på en monolittisk plate. Overlapp mellom etasjer - trebjelker. Taket er gavl. Vinduene er av plast. Trappen er av tre.

  Interessante designløsninger

  Det er et realisert "speil" -prosjekt av et hus med en boligoverbygning og en garasje. Et slikt hus med original design er plassert ved siden av en tidligere oppført bygning. Det viser seg en gjentakelse med et speil arrangement. Det spesielle med strukturen er gitt av taket som dekker garasjen og terrassen. Takstøtten består av tømmerstendere. Alle ytre elementer er laget av tre.

  I første etasje er det romslig stue, kjøkken og bad. Huset har kjeller. Den øvre overbygningen har soverom og bad. For å redusere innvendig plass gjøres tilkoblingen til garasjen via en sammenleggbar stige. Hvis du kjører kloakk og vannrør opp vil komforten bare øke. Et badekar kan plasseres i nærheten av soverommene. Det firkantede huset er praktisk for interiørplanlegging.

  I underetasjen er det stue, kjøkken, barnehage. Og i boligoverbygget er det soverom for voksne og tenåringer, et kontor eller andre rom. Naturlig lys fra takvinduene. Hvis du lager en vertikal struktur for vinduene, kan du få en "gjøk", som vil legge til skjønnhet til bygningen.

  Tips: En åpen eller lukket veranda vil endre det generelle utseendet til et firkantet hus.

  Verandaen ligger ikke bare ved inngangsdøren, men også på et hvilket som helst annet sted med utsikt over tomten, hagen, naturen, alpinsklie. Vel, hvis det er en fontene med nattbelysning overfor, vil du få en utmerket plattform for avslapning.

  Valg av materialer

  Et hus laget av tre velges av mennesker som er nær det naturlige miljøet. Tre som et naturlig økologisk materiale er mer gunstig for avslapning, bidrar til dyp hvile. Det opprettholder en behagelig atmosfære i hjemmet, uavhengig av sesongmessige omgivelser.

  Steinhus har sine egne fordeler:

  • lave kostnader for å opprettholde egenskapene til bygningen;
  • varmetapet er minimalt;
  • kan betjene mennesker uten tidsbegrensninger.

  Det er mulig å gjøre et blandet prosjekt ved bruk av stein og tre. Den kombinerer styrken til stein og varmen fra tre. Som regel er første etasje bygget av stein, og den andre er tre.

  Kostnaden for et trehus reduseres ved å installere en lettere base. Den treaktige teksturen er vakker alene, så interiørkostnadene kan holdes på et minimum.

  Det er enda billigere å bygge et monolittisk hus i en spesiell forskaling. Tidspunktet for en slik konstruksjon er kort, et tungt fundament er ikke nødvendig for det, materialer til veggene er rimelige, men med god termisk ledningsevne.

  Et hus laget av luftbetong er frostbestandig, med god dampgjennomtrengelighet, du kan bo i det i mange år. Kostnaden for materialet er liten, men installasjonen er dyr. Det krever klargjøring og bygging av et komplekst fundament, og arbeidet gjøres best i de varmere månedene.

  Steinhuset må varmes opp, for å bo i det hele tiden, så dette alternativet er ikke egnet for et midlertidig opphold. Utseendet til et murhus, med det riktige valget, ser alltid passende og estetisk tiltalende ut. Dessuten er slike bygninger preget av deres holdbarhet og styrke. Dette er det beste alternativet for en forstadsbygning for permanent opphold.

  Vegger laget av skumblokker - en original løsning.

  I følge noen meninger er fordelene med skumblokkhus mye mer enn ulemper:

  • Blokkene er ikke tunge, vekt - opptil 25 kg. Konstruksjonen er ganske enkel, og du trenger ikke lage et kraftig og dyrt fundament.
  • Installasjonen er enkel. Den kan produseres uten høyt kvalifiserte arbeidere.
  • Miljøvennlighet. Ikke-miljøvennlige urenheter minimeres.
  • Materialet har god varmeisolasjon.

  Av manglene kan noen nyanser skilles ut, hvorav det er få:

  • Utseendet er lite attraktivt, men gode resultater kan oppnås gjennom etterbehandling.
  • Blokker er skjøre, noen ganger skadet under transport. De tåler ikke krympeperioden hjemme. Det er en mulighet for sprekker, dette kan påvirkes av kvaliteten på produksjonen. Den kan transporteres i spesielt forberedte containere og lastebiler, da vil prosentandelen av ubrukelige skumblokker reduseres betydelig.

  Om trehus

  Tre er relativt billig, bare du trenger å finne en passende tresort som huset skal bygges av. Århundrer med erfaring tyder på å gi preferanse til bartrær - furu, lerk, gran.

  Det er furu og gran som oftest brukes i bygging av høykvalitets trehus.

  Byggemateriale av lerk anses å være holdbart, og mister ikke sine unike egenskaper, og til og med hvert år øker styrken bare. Skip ble bygget av det, og under konstant påvirkning av fuktighet tjente de i flere tiår. Hemmeligheten ligger i den kjemiske sammensetningen til dette edle treverket. Harpiksgummi beholder ikke bare styrken til strukturer, men endrer seg også visuelt i mange år. Og tørr lerk varer opptil flere hundre år.

  De viktigste fordelene med disse bygningene:

  • akseptable kostnader for mange prosjekter;
  • høy miljøvennlighet av materialet;
  • lav varmeledningsevne, ubetydelig varmetap: et oppvarmet hus forblir varmt inne i lang tid;
  • mindre vekt sammenlignet med andre;
  • evnen til å puste luft: pust er nødvendig for et hjem, og et trehus gir dette en naturlig struktur av materialer.

  Dekorasjonen av disse husene er ofte gjort med murstein: for eksempel lager de en overflate av samme tone eller lager et mønster av murstein med forskjellige farger. Teglkledning beskytter og styrker strukturen, øker lydisolasjonen og reduserer varmetapet.

  Limt laminert tømmer: vakkert, men dyrt. Materialet er veldig bra, men kostnadene er ikke alltid attraktive. Og det faktum at bygningen fra en bar ikke krymper og ikke trenger etterbehandling, vil fortsatt ikke tillate deg å spare penger.

  Avrundede stokker: et hus i russisk tradisjon. Byggingen av boliger fra dette materialet krever nesten ingen manuelt arbeid. Huset er satt sammen som konstruktør. Stokken har en ferdig form, alle teknologiske kutt og kanaler er allerede forberedt på fabrikken. Deler er laget nesten uten hull. Veggdekorasjon er oftest ikke gjort.

  Slikt forberedt materiale har sine fordeler:

  • redusere kostnadene i mange stadier av bygget og forkorte tiden for montering av deler av bygningen;
  • varm design;
  • økt tetthet av alle ledd, som er sikret ved den teknologiske forberedelsen av detaljene i det fremtidige huset;
  • utseendet til slike hus er preget av estetikk og attraktivitet.

  Spektakulære eksempler til inspirasjon

  Dusinvis av prosjekter av private hus skaper en unik samling av kreasjoner av planleggere, designere, utbyggere. Vakre hus med et boligloft, en kjeller, ekstraordinære harmoniske fasader er ikke bare komfortable for å leve omgitt av natur, men viser også den høye kunstneriske smaken til skaperne og eierne av hytter og rimelige hus.

  Det er ikke nødvendig å investere store midler for å lage mesterverk av land- og landarkitektur. Ved å bruke fantasi og kreativitet kan du bygge et lite hus med et karnappvindu, som vil glede kjennere av arkitektur med sin perfeksjon. Et slikt hus er vist på bildet.

  Dette huset er ikke spesielt pretensiøst, alle detaljene ser naturlige og pålitelige ut, proporsjonene er perfekte, all dekorasjonen er på plass. Et lite karnappvindu gir mye ekstra lys til rommet, og den utvendige utformingen av fasaden, ferdig med sidekledning, blander seg harmonisk med det lokale landskapet på stedet.

  Selvfølgelig, med investering av store økonomiske investeringer, er det mulig å lage og implementere mer elegante og grandiose prosjekter, hus med loft, karnappvindu, balkong, veranda og garasje, og skape mange fasiliteter for beboere og gjester på et landsted.

  Mursteinshytter kjennetegnes av en rekke stiler, arkitektoniske funksjoner, bruk av tradisjonelle og nye materialer. I utgangspunktet krever disse husene store investeringer. Dette er et verk på grensen til kunst av kunstnere, designere, arkitekter, designere, byggherrer. Slike bygninger er bygget for å vare.

  Den romanske stilen er nærmere temaet "mitt hjem er mitt slott". Tunge og rolige strukturer. Buer, steindekorasjon av vinduer, dører, pedimenter.

  Gotisk stil - tårn, hvelv, smale vinduer, noe dysterhet, full av romantikk.

  Barokk er en luksuriøs, kompleks komposisjon med søyler, kurver, overganger. Utsikten er pompøs, noen ganger i overflod, majestetisk, men alltid attraktiv.

  Strengt engelsk hus, hi-tech, moderne, klassisk og, selvfølgelig, en lys og elegant hytte i Provence-stil. Utvalget er stort, fra et beskjedent enetasjes hus med loft til en stor og imponerende hytte av palasstypen. Du har valgt - og begynner å bygge, og en hel avdeling av spesialister på høyt nivå vil hjelpe deg.

  For hva prosjektet til et en-etasjes hus med loft kan være, se neste video.

  ingen kommentarer

  Kommentaren ble sendt.

  Kjøkken

  Soverom

  Møbler