To-familiehus med to separate innganger: prosjekteksempler

To-familiehus med to separate innganger: prosjekteksempler
 1. Egendommer
 2. Typer av strukturer
 3. Byggematerialer
 4. Oppsett
 5. Vakre eksempler

Enhver bygning i dag er preget av sin originalitet og unikhet. Men i tillegg til vanlige hus med én inngang, er det også hus med to innganger, der to familier komfortabelt kan bo. For mange mennesker er det å dele tomt og et privat hus i to deler et presserende spørsmål, fordi ikke alle klarer å skaffe seg et eget hus eller dele eksisterende eiendom.

Egendommer

Et tomannshus med to innganger og dobbeltrom må bygges og bygges om av mange årsaker. Som oftest bor flere generasjoner av samme familie i slike lokaler. Dette er praktisk fordi de eldste kan hjelpe de unge med å passe barna og sette opp hverdagen deres. I tillegg er det i noen tilfeller ikke mulig for familier å dele eiendom. Eller det viser seg å være for dyrt, fra et økonomisk synspunkt. Derfor må du stoppe valget ditt på slike design.

Familier som står overfor spørsmålet om forbedring av hjemmet med et par utganger, bør ta hensyn til det faktum at det er nødvendig å håndtere ikke bare den fysiske siden av reparasjonen, men også den juridiske.

Det betyr at det ikke er nok å komme med et prosjekt og begynne å bryte eller bygge vegger. Det er viktig å få byggetillatelse og registrere et nytt prosjekt. Denne tilnærmingen er å spare din egen tid og penger, for da slipper du å møte ytterligere problemer og bøter.

Dersom du ikke har noen erfaring i disse sakene, er det verdt å kontakte advokater som har spesialisert seg på slike saker. Oftest skjer dette når eiendommen deles av arvingene. Som regel, i mangel av testament, deles eiendommen likt mellom alle. Og alle kan bruke sin halvdel. For at alt skal være offisielt, er det nødvendig å utarbeide alle nødvendige dokumenter, velge en del av hver eier og utarbeide et prosjekt for å gjenoppbygge huset, som fra nå av vil bli designet for to innganger.

Samtidig er det umulig å dele landet som huset ligger på. Tomten er oppdelt etter samme regler som huset.

Svært ofte skjer delingen av hus i to fullverdige deler etter skilsmissen fra ektefellene. Dermed deles eiendommen som er ervervet i ekteskapet. Og så har huset to eiere samtidig. I henhold til reglene i familieloven har mann og kone nøyaktig halvparten av eiendommen, hvis det ikke er noen annen ekteskapsavtale. Dette betyr at hver av dem er tildelt halvparten av huset og halvparten av tomten under. I dette tilfellet forblir adressen og matrikkelnummeret det samme.

Når du lager en dupleks hjemme, mottar hver nye eier et sertifikat for eierskap av huset og, separat for det, retten til eierskap til landet under det. Dette setter hver av sameierne i stand til å disponere den del av eiendommen som er tilgjengelig for ham etter eget skjønn.

Ofte prøver sameiere, for å unngå konflikter med hverandre, å ordne sin del av eiendommen som et eget rom. For å gjøre dette er det nødvendig å inngå en avtale som vil indikere at boligbygget og landet under det er i drift.

Mange private hus, som står separat på tomten, kan ha bare én inngang i henhold til prosjektet. Og det er rett og slett umulig å dele dem i to fullverdige deler. Derfor, i slike tilfeller, må du bygge om huset.

Godkjenning av planen gjøres i ulike tilfeller. Dette er en svært vanskelig og tidkrevende prosedyre. Og selv etter at alle skriftlige tillatelser er mottatt og ombyggingen er fullført, er det nødvendig å sende inn en tilleggssøknad til den lokale regjeringen. Dette gjøres for å kunne samle inn en provisjon som skal besøke huset og sjekke om alt er i samsvar med normer og lover. Deretter får eieren tillatelse til rett til å drive det renoverte huset.

Typer av strukturer

Utformingen av et 2-familiehus kan være annerledes. Tross alt bygninger finnes både to-etasjes og en-etasjes. Men det er ikke mer enn to etasjer i slike hus. Og også rommet kan suppleres med ulike uthus, for eksempel en garasje eller et badehus. Og til slutt er strukturene forskjellige i funksjonalitet - en familie eller to kan bo i dem.

Hvis to familier bor i huset samtidig, bør de ha en egen inngang med veranda, separat kommunikasjon og separate rom. Det er bygninger hvor rom er atskilt, men kjøkken og bad er kombinert.

En historie

Hvis vi vurderer en-etasjes bygninger, vil det mest brukte prosjektet være et hus for to eiere, hvor rommene er plassert i et speilbilde. Det vil si at de er en eksakt kopi av hverandre. Hver familie kan ha to soverom, stue, kjøkken eller spisestue, bad og egen utgang med veranda.

Det er kun én felles vegg som forener seg i et slikt rom, som har god lydisolering. Det er takket være henne at sameksisterende familier ikke vil føle seg ukomfortable, i motsetning til bygninger i flere etasjer med veldig sterk lydgjennomtrengelighet. Veggene til en slik bygning er laget av murstein eller luftbetong. Hvis det andre alternativet er valgt, må du i tillegg gjøre kledningen ved å bruke sidekledning for å få huset til å se mer attraktivt ut.

Vanligvis, i slike hus, er utvendig dekorasjon utført i samme stil for ikke å ødelegge helhetsinntrykket av huset. Og inne i lokalene skaper hver eier interiøret han vil like.

To-etasjers

Tilstedeværelsen av to etasjer letter arbeidet med prosjektet i stor grad. Det kan enten være en fullverdig to-etasjers bygning, eller et hus med loftsetasje. Det andre alternativet vil være billigere, mens det ikke vil ha noen vesentlige ulemper.

Hvis valget er gjort nettopp til fordel for en bygning med loft designet for to familier, kan du plassere soverom, barnerom eller funksjonelle rom der. For eksempel, hvis du ønsker det, kan du plassere et spillerom eller et kontor der. Første etasje er reservert for hovedrommene - stue, kjøkken og så videre. Dette er også praktisk hvis en familie bor i huset, og hvis det er flere av dem.

Et fullverdig to-etasjers hus er dyrere, og å oversette en kreativ idé til virkelighet er dyrere. Men for store familier er dette alternativet veldig bra.

Med garasje

Det er veldig praktisk hvis huset for to familier har en garasje. Den kan ligge i første etasje. Dette er veldig praktisk, fordi i dårlig vær trenger du ikke å gå til et annet rom i regn eller snø. Det er nok å gå ned i første etasje, og du kan trygt forlate garasjen. Og også ved å velge et slikt prosjekt for deg selv, kan du spare penger på byggingen av en egen garasje. Garasjen kan plasseres på hver side. Som regel er den installert i den delen av gården hvor det er mer ledig plass. Samtidig kan du plassere en fullverdig garasje der, og ikke et skall eller carport.

Byggematerialer

Et hus med to innganger er en ganske grunnleggende bygning som skal være så holdbar som mulig. Når du lager et prosjekt for et slikt hus, må du ta hensyn til alle de tekniske egenskapene for støttekonstruksjoner, og beregne hvor sterke materialene for konstruksjon av vegger og skillevegger skal være.

En moderne hytte med to utganger kan bygges av følgende materialer:

 • tømmer;
 • skum blokker;
 • luftbetong;
 • shell rock;
 • murstein;
 • treramme.

Du kan velge hvilket som helst av de foreslåtte alternativene. De er alle like gode og har stor styrke og holdbarhet. Ved å bruke dem kan du bygge et hus med et hvilket som helst antall etasjer. Dessuten har hver av dem sine egne fordeler og ulemper.

Murstein

Et av de dyreste materialene er murstein. Men til tross for dette er det murbygninger som er mye mer vanlig. Faktum er at de er så sterke og holdbare som mulig, og blir ikke påvirket av negative værforhold. Bærevegger legges i to murstein, og en halv murstein vil være nok til innvendige skillevegger. Men før det er det viktig å lage utformingen av bygningen for å sikre at veggene og skilleveggene er ganske sterke.

Shell rock

Et økonomisk alternativ er byggingen av et skjellberghus. Tross alt har dette materialet store blokker, så de bretter seg veldig raskt og enkelt. I tillegg er skjellbergarten miljøvennlig, slik at bygget ikke skader naturen. Det eneste negative er at dette materialet raskt blir ødelagt av fuktighet. Derfor, hvis klimaet er for fuktig, og det ofte regner, er det bedre å ikke bygge et hus i dette området fra skallstein.

Rammehus

Men du kan også finne et prosjekt av en monolitisk bygning. Utformingen må bestemmes allerede før byggingen starter. Dette gjøres fordi alle vegger, både bærende og innvendige vegger, er laget ved hjelp av en spesiell teknologi, og da kan ingenting endres.

Rammeforskalingen er laget av naturlig tre. Deretter lages en løsning av betong, som inkluderer Portland-sement. Deretter legges utvidet leire og pukk til den. Og også et forsterkende nett er plassert i forskalingen, det fungerer som en forbindelse og forsterkende kobling. En slik bygning er billigere enn en murbygning, samtidig som den tåler selv vanskelige værforhold og tidens tann.

Blokker

Men du kan også bygge et hus av slaggblokk eller skumbetong. Men i dette tilfellet anbefaler ikke fagfolk å bygge to-etasjers hus av dette materialet heller. Tross alt kan de deformeres selv under sin egen vekt. For et en-etasjes hus er dette alternativet veldig egnet. Byggingen vil være rimelig og vil være ferdig i løpet av kort tid.

Bjelker

Dette er også veldig bra. Trekonstruksjoner ser vakre ut og er svært holdbare. Tre er naturlig, miljøvennlig og lar deg skape en koselig atmosfære i huset. Lukten av naturlig tre har en positiv effekt på helsen, og bare beroliger.

Når du velger et materiale som tømmer for å bygge et hus for to familier du må vite at før du starter arbeidet, må det tørkes godt og behandles ved hjelp av spesielle forbindelser. Behandlingen er gjort for å beskytte mot mugg og ulike insekter. Dette forlenger levetiden til materialet med flere tiår. Og hele overflaten av bygningen må dekkes med et tykt lag primer.

Riktig behandlet tre både varer lenger og ser attraktivt ut. Om ønskelig kan bunnen av hus fra en bar dekoreres i tillegg. For eksempel dekke med utskjæringer. Det ser bra ut på mange stilistiske måter.

Oppsett

Den største fordelen med tomannsboliger er at selv om alle pårørende er under samme tak, har hver sin plass.

Planen for et hus for to eiere med separate innganger er veldig praktisk for store familier å bo i den. I tillegg denne layouten sparer byggekostnader. Dette skyldes at husene har et felles fundament og felles kommunikasjon, noe som gjør at du slipper å bruke ekstra penger og tid. Dette gjelder forresten også uthus, som kan ligge både i en del av huset, eller i to på en gang.

Speillayout

Oftest velger utviklere et slikt alternativ som et speiloppsett.I dette tilfellet er inngangene plassert på forskjellige sider av bygningen nøyaktig overfor hverandre. Arrangementet av rommene i den ene delen av huset gjentar fullstendig arrangementet av lokalene i den andre halvdelen. Det samme gjelder størrelsen på rommene og plasseringen av vinduene.

Gå ut til den ene siden

Noen synes det er mer praktisk å ha dørene til den ene siden. Det ser ikke helt vanlig ut for våre byer og tettsteder. Dørene er plassert i kort avstand fra hverandre. Hver av dem er supplert med en veranda. Hvis du ønsker det, kan du prøve å kombinere to verandaer til en stor, eller gjøre den om til en veranda.

For én familie

Et annet populært layoutalternativ passer enten for en stor familie eller for de som ikke har noe imot å dele ledig plass med huskameratene sine. I dette tilfellet blir en av inngangene den viktigste, og den andre blir reservedelen. Det er praktisk og praktisk.

Valget av planløsning avhenger til syvende og sist av den felles beslutningen til de to familiene som skal dele huset.

Vakre eksempler

Et hus for to familier er bra fordi det er veldig stort, noe som betyr at det er hvor man kan streife rundt. I en slik bygning kan du plassere alle nødvendige lokaler og bo komfortabelt selv med en veldig stor familie. Det er veldig viktig at bygningen passer familien så mye som mulig, det vil si at den er komfortabel og designet for riktig antall personer. Heldigvis er det ikke så vanskelig å lage et gjennomtenkt og perfekt egnet prosjekt, da det er mange ferdige bygg du kan fokusere på.

Klassisk en-etasjes hus

Det første alternativet er akkurat bygningen som er best egnet for komfortabel sameksistens av to familier i samme hus. Utseendemessig virker et slikt hus ganske vanlig, og det eneste som skiller det er de to inngangene som ligger ved siden av hverandre. Hver av dem er supplert med en liten veranda med et par trinn.

For ikke å forstyrre harmonien, malte eierne huset i en lys farge, uten å dele det i to deler. Du kan også vise individualitet inne i huset, eksperimentere med utformingen av rom.

Taket på bygningen har en kontrasterende mørk nyanse, som fundamentet. Den klassiske fargekombinasjonen ser enkel og hjemmeaktig ut.

Inne i huset er det plass til alt det essensielle, og ingen vil føle seg vanskeligstilt. Du trenger bare å sørge for at skilleveggen er både sterk og har tilstrekkelig lydisolasjonsnivå. Så det personlige livet til en familie vil ikke forstyrre naboene. I et slikt hus er det ideelt å lage et speiloppsett. Det viser seg at hver familie vil ha sitt eget kjøkken, spisestue, stue og nødvendig antall soverom og bad. Derfor vil ingen føle seg utenfor.

I tillegg kan du dekorere området rundt med blomsterbed eller andre grønne områder som vil bidra til å "revitalisere" nettstedet.

To-etasjers bygning

Men det er også mulig å bygge et tomannshus med loftsetasje, som får to hele innganger. I første etasje kan du plassere en ganske stor stue med to vinduer. Det er enkelt å utstyre hver halvdel av huset med sitt eget kjøkken, også med tilstedeværelsen av to vinduer.

Trappene som fører til andre etasje er vanligvis plassert i stuen. Dette er det mest praktiske. I dette tilfellet plager det ingen, og tar ikke opp ledig plass. Og ikke glem et lite bad, som kan plasseres i første etasje. Selv om det ikke vil avvike i store dimensjoner, kan vinduet fortsatt lages i det. Og for å spare plass kan du kombinere badekaret med et toalett eller til og med erstatte det med en kompakt dusjkabinett.

Fra utsiden ser huset også veldig bra ut. Bygningen er, som den forrige, laget i klassiske beige og brune farger. Det massive taket er kombinert med ekstra søyler som støtter balkongen i andre etasje og et mørkt gjerde. Hver inngang har en egen veranda med regnhimmel og hele trappetrinn. Huset er stort og solid.Det er nok plass til alle, og det velstelte tilstøtende territoriet vil glede øynene til alle som bor der.

Generelt er et hus designet for to familier å bo i det et utmerket alternativ både for de som ønsker å dele eiendom og for de som ikke vil dra langt fra foreldrene etter bryllupet. Hvis du deler plassen riktig, er det nok plass i et slikt hus for alle, og ingen vil føle seg trang.

For en oversikt over et to-familiehus, se følgende video.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler