Prosjekter og planløsning av enetasjes hus med karnapp

Innhold
 1. Fordeler og ulemper
 2. Typer karnappvinduer
 3. Prosjekter
 4. Designfunksjoner
 5. Vakre eksempler

Arkitektur er et område for menneskelig aktivitet som stadig utvikler seg og forbedres. Så i løpet av de siste årene har et slikt arkitektonisk element som et karnappvindu fått spesiell popularitet. I dag i artikkelen vår vil vi snakke i detalj om hva det er, hvilke fordeler og ulemper som er karakteristiske for et karnappvindu og hvilke typer arkitektoniske elementer som finnes.

Fordeler og ulemper

Generelt sett er et karnappvindu en fremspringende del av enhver struktur. I eldgamle tider utførte hun en beskyttende rolle, og hjalp til med å forsvare seg mot ulike angrep fra utsiden. I dag er et arkitektonisk karnapp en avsats på veggen av boligkvarter. Den spiller en dekorativ og funksjonell rolle.

Oftest er karnappet plassert på forsiden av bygget. Den kan utformes som balkong, som loggia eller som inngang (avhengig av hvor mange etasjer det er i bygget). Vanligvis skaper arkitekter dette elementet for å gi bygningen unikhet og identitet. Dessuten er det hensiktsmessig i strukturer laget av tre, murstein, betongblokker og andre byggematerialer. Karnapper kan variere i dybde.

Før du bygger et en-etasjes hus med karnapp, er det viktig å gjøre deg kjent med fordelene og ulempene ved dette arkitektoniske elementet. Bare i dette tilfellet kan du ta den mest balanserte og objektive avgjørelsen.

Plussene inkluderer:

 • karnappvinduet øker belysningsnivået til huset betydelig (først og fremst skyldes dette at vinduer vanligvis er innebygd i karnappvinduet);
 • et slikt arkitektonisk element øker byggearealet;
 • et karnappvindu er ikke bare funksjonelt, men også et dekorativt element som vakkert kan dekorere hjemmet ditt og gi det litt originalitet, etc.

Samtidig skilles vanligvis blant minusene:

 • enheten vil kreve store økonomiske investeringer (dette skyldes det faktum at det stilles økte krav til dette elementet angående sikkerhet, isolasjonsprosessen, etc.);
 • vanskeligheten og varigheten av installasjonsprosessen (arbeidet krever høye kvalifikasjoner av både arkitekten og byggherrene);
 • behovet for omfattende omsorg (for eksempel oppstår det vanskeligheter i prosessen med å vaske vinduer), etc.

Dermed er et karnappvindu et uvanlig arkitektonisk element som ser ganske imponerende ut, men som samtidig krever ekstra innsats (både under konstruksjon og under vedlikehold).

Typer karnappvinduer

I dag finnes det flere typer karnapper. De viktigste inkluderer:

 • polygonal (for eksempel i form av en sekskant);
 • trapesformet (denne typen regnes som en av de vanligste);
 • rektangulære og firkantede (de anses som de enkleste og relativt billigste å utføre);
 • venetiansk (har avrundede eller halvsirkelformede former).

Derfor, avhengig av smakspreferansene til eieren av huset, så vel som funksjonene til bygningen, kan du velge en av mange typer.

Prosjekter

Ved bygging av en-etasjes hus (land eller bolig) kan arkitekter både bruke standardprosjekter og følge kundens individuelle ønsker. Så, det er mulig å bygge en struktur med to karnapper og en garasje, et 1-etasjes hus med terrasse eller loft, karnapp i murstein eller tømmer, etc. Alle disse problemene er løst i prosessen med å planlegge et hus i 1. etasje. I dag i artikkelen vår vil vi se på flere hjemmeprosjekter.

Prosjekt nr. 1

Vurder en plan for bygging av et murhus, hvis totale areal er 165 m2. Basen på bygningen (og følgelig taket) er firkantet. Et arkitektonisk element som et karnapp bryter den eksisterende symmetrien, dimensjonene er 14x15 m.

Det er en del av stuen.

Prosjekt #2

Byggematerialet til dette huset er tømmer (som sparer byggekostnader flere ganger). I tillegg er byggets totale areal 65 m2. Som i det forrige tilfellet, komplementerer karnappvinduet stuen, og øker størrelsen betydelig. Huset har kun 1 inngang.

Prosjekt nr. 3

  Denne bygningen ble bygget under hensyntagen til og i samsvar med kravene til dagens og populære skandinaviske stil i dag. Det er 2 karnapper, som er plassert på begge sider av bygget, de danner symmetri. Inngangsdøren er plassert mellom dem.

  Under byggingen av ditt eget en-etasjes hus med karnapp kan du ta utgangspunkt i 1 av de ovennevnte prosjektene, eller du kan nærme deg problemstillingen individuelt og fokusere utelukkende på dine personlige behov og ønsker.

  Designfunksjoner

  Hvis du bestemmer deg for å bygge et hus med et karnappvindu, må du ikke bare ta vare på hvordan dette elementet vil se ut fra utsiden, men også hvordan du dekorerer karnappvinduet fra innsiden. I denne situasjonen må du først og fremst fokusere på dine personlige preferanser. Samtidig er det universelle regler. Så uten feil må karnappvinduet dekoreres i lyse farger. I tillegg bør såkalte blendingsgardiner ikke brukes til å dekorere vinduer. Eksperter anbefaler heller ikke å bruke en stor mengde møbler når de arrangerer et karnappvindu.

  Vurder designfunksjonene til karnappvinduet, avhengig av hvilket rom dette arkitektoniske elementet er en del av.

  Stue

     Hvis huset har karnapp, blir det oftest en del av stuen. Dette arkitektoniske elementet passer perfekt inn i landets design. Samtidig er det veldig ofte installert en elektrisk peis inne i karnappet. Designere anbefaler å bruke naturlige materialer for å dekorere karnappvinduet (for eksempel tre eller marmor). Blomster vil bli en vakker dekorasjon.

     Et uvanlig arkitektonisk element kan være et utmerket tillegg til både kjøkkenet selv og spisestuen. Samtidig, ikke glem at det skal være så lett som mulig. Så ganske ofte er et spisebord plassert i karnappvinduet, hvor du vil samles med hele familien flere ganger om dagen. I tillegg kan kjøkkenbenkeflater (for eksempel en vask) plasseres i karnappvinduet.

     Takket være dette kan du nyte den vakre utsikten samtidig som du gjør husarbeidet.

     Soverom

     Hvis den arkitektoniske kanten er plassert på soverommet, kan den skilles fra hverandre (for eksempel ved hjelp av gipsplater eller vanlige gardiner). I et slikt område kan du plassere et toalettbord eller en garderobe. På denne måten kan du lage et eget dedikert område i rommet ditt. Også ganske ofte blir karnappvinduet omgjort til et sted for lesing.

     Barnas

     I ferd med å dekorere et karnappvindu i et barnerom, er det nødvendig å bygge på barnets alder. Så, sonen kan være et flott leke- eller jobbminirom. I tillegg kan det organiseres et idrettshjørne her. På en eller annen måte, men uten feil, må du rådføre deg med barnet ditt slik at han er fornøyd med den endelige versjonen.

     Og dermed, Et karnappvindu er et flott arkitektonisk tillegg til ethvert rom i hjemmet ditt. Det lar deg plassere flere møbler eller sone et bestemt rom. Men ikke glem å være spesielt oppmerksom på interiørdesignen til karnappvinduet.

     Vakre eksempler

     Tenk på noen vakre eksempler på en-etasjes hus med karnappvindu.

     Lys stue

     Hver vertinne drømmer om en romslig og lys stue som kan huse et stort antall mennesker. Et lignende resultat kan oppnås med et karnappvindu. Som du kan se, i dette interiøret brukes kun lyse og naturlige nyanser, som også visuelt forstørrer plassen.

     Stilig kjøkken

     Stilig og moderne kjøkken med karnappvindu er en ekte dekorasjon av ethvert hjem. Den optimale løsningen er å plassere spisebordet i karnappvinduet. I dette tilfellet kan du bruke et teppe for sonering.

     Koselig barnehage

     Et karnappvindu i barnehagen kan utstyres med en koselig og myk sofa, som også fungerer som oppbevaring. I dette tilfellet bør spesiell oppmerksomhet rettes mot fargeskjemaet, siden det samtidig skal være så lett som mulig og samsvare med den generelle stemningen i rommet.

     Lett minimalistisk hus

     Dette huset er designet i en minimalistisk stil og malt i nøytral hvit farge. Dessuten har den et høyt og pålitelig fundament. Det bør man ha i bakhodet å ta vare på et slikt hus fra utsiden vil være ledsaget av mange vanskeligheter.

     Brick Farm House

     Det hvite karnappet pryder murhuset vakkert i mørke nyanser. Samtidig gir et slikt arkitektonisk element komfort til strukturen. Husk imidlertid at du ikke bør "overbelaste" tekstildekorasjonen med mørke gardiner.

     Ellers vil hele effekten bli til intet.

     Og dermed, i ferd med å bygge ditt eget en-etasjes hus med karnappvindu, kan du fokusere på eksemplene som ble beskrevet ovenfor. Men samtidig, husk at hver bygning er unik og kan ikke gjentas. Husk også at du bør fokusere på dine personlige behov så vel som behovene til husholdningen din.

     Prosjektet og en oversikt over utformingen av et en-etasjes hus med karnappvindu, se neste video.

     ingen kommentarer

     Kommentaren ble sendt.

     Kjøkken

     Soverom

     Møbler