Hus med garasje: vakkert og funksjonelt design

Hus med garasje: vakkert og funksjonelt design
 1. Fordeler og ulemper
 2. Design
 3. Variasjon av materialer
 4. Vakre eksempler til inspirasjon

Å bo i et landsted krever garasje for en eller flere biler. Garasjen kan bygges som en selvstendig bygning, eller du kan gjøre den til en del av huset. Alternativet "to i ett" er ofte å foretrekke på grunn av det praktiske. Det er mange måter å kombinere et hus for folk og en bil på. Hvis du ønsker det, kan du finne en løsning som fullt ut tilfredsstiller behovene til både planlegging, design og materialet som konstruksjonen bygges av.

Fordeler og ulemper

Et privat hus med en garasje under ett tak har flere fordeler:

 • Uten unødvendige materialinvesteringer kan garasjen gjøres varm ved å koble den til selve husets varmesystem.
 • Du kan også kjøre rørleggerarbeid og kloakk inn i garasjen, noe som vil gjøre dette rommet enda mer komfortabelt.
 • Et oppvarmet oppbevaringsrom for en bil kan også utstyres med funksjonene til et verksted eller et treningsstudio, plassere en badstue her, eller ganske enkelt gi en del av området for oppbevaring av inventar. Det er også praktisk å lage en kjeller for grønnsaker og sylteagurk her.
 • Beboere i huset når som helst kan gå inn i garasjen like enkelt som i alle rommene i huset. Årstiden og været utenfor vinduet vil i dette tilfellet ikke spille noen rolle.
 • En annen fordel er lagringen av det frie området til tomten. Dette er spesielt viktig når slitasjen er minimal, men du ønsker mest mulig plass til grønt i egne eiendeler.
 • Lagring av konstruksjons- og etterbehandlingsmaterialer. Siden garasjen og huset har felles tak, fundament og en av veggene, vil byggingen bli billigere og nødvendig arbeid gjøres raskere.
 • Sikkerhet av eiendom i garasjen. Det er nesten umulig å stjele en bil fra et slikt lager og ta ut verdifulle ting, siden støyen som skapes under tyveriet umiddelbart vil bli hørt av beboerne i huset, i motsetning til en situasjon når garasjen er plassert separat.

Huset med garasje har sine ulemper:

 • mulig penetrasjon av teknisk støy og lukt inn i boligdelen av bygget;
 • veggen mellom huset og garasjen har ikke vindu.

Selv om alt dette ikke kan kalles uoverstigelige problemer. Det finnes muligheter for å kompensere for slike ulemper. For å minimere påvirkningen av "garasjeliv" på husets levetid, kan du installere en pålitelig dør mellom bolig- og tekniske områder eller til og med lage en vestibyle. Selve garasjen er bedre plassert på nordsiden av bygget, som i kombinasjon med en blank tilstøtende vegg til og med vil redusere energiforbruket.

Garasjen kombinert med huset kan festes på forskjellige måter:

 • I kjelleren i huset. Dette alternativet er bra hvis boligbygget ligger på en tomt med skråning. Men hvis inngangen til den underjordiske garasjen innebærer en bratt nedstigning, er det upraktisk å bruke den. Det bør tas i betraktning at byggingen av et slikt teknisk rom vil være spesielt dyrt. Enheten krever seriøst gravearbeid. I tillegg er det mulig å våge seg på et slikt alternativ bare på et visst nivå av grunnvann.
 • I den overjordiske delen, under boligkvarteret. Dermed kan du spare plass på en liten tomt, men huset blir høyere og hele livet til innbyggerne passerer hovedsakelig på nivået av loftsetasjen. I første etasje er det som regel kjøkken med spisestue og stue, samt bad.Med denne konfigurasjonen av huset er det viktig å utarbeide ventilasjonssystemet godt slik at karbonmonoksid fra en kjørende maskin ikke kommer inn i oppholdsrommene.
 • Over bakken garasje festet til siden. Dette alternativet er praktisk ved at dette tekniske rommet kan reises ved siden av huset allerede under driften av huset, og ikke bygge det samtidig med hovedbygningen, som i de to første tilfellene.
 • Garasje koblet til huset med en baldakin eller galleri. En slik gjenstand kan faktisk kalles en frittstående bygning. Men på grunn av husets enkelttak for mennesker og for biler, oppfattes det som ett. I dette tilfellet vil det være vanskeligere å gjøre garasjen varm, men du kan også nærme deg den uten problemer uansett vær og når som helst på året. Denne typen konfigurasjon for å kombinere et hus og en teknisk bygning eliminerer problemer med støy og lukt fra bilen.

Når du designer, må du vurdere størrelsen på garasjen. Området er veldig viktig i forhold til forstadslivet. Selv den minste og enkleste bør gi rom for vedlikehold av bilen. Det er nødvendig at minst sytti centimeter ledig plass gjenstår på hver side av bilen. Dette vil gjøre det mulig å bevege seg rolig i prosessen med arbeidet.

Selve bilen skal kjøre inn og ut av «hjemmet» sitt uten problemer. Nødvendig inngangsbredde er minst 2,5 meter med en høyde på minst 2 meter.

Det er ofte nødvendig at garasjen er virkelig stor, designet for minst 2 biler. Hvis tomten i seg selv er veldig liten, må du nøye deg med et innebygd teknisk rom, smalt i form, hvor biler vil bli plassert som vogner på en jernbane.

Dette er upraktisk, siden du hver gang, for å kjøre den fjerne bilen ut av garasjen, må kjøre ut fra taket til den andre, som låser passasjen. Eller du må designe garasjen på en slik måte at det er en utgang fra den på to sider, selv om dette ikke vil være lett i et lite område.

Et alvorlig problem når du kombinerer en garasje med et hus er takanordningen. Ofte velger huseiere alternativet gaveltak. En slik enhet vil være den minst kostbare og fra et teknisk synspunkt den enkleste å implementere. Selv om det er mulig å designe et skråtak over huset, og helt flatt over garasjen. På grunn av dette gjenopplives silhuetten av huset. Du må bare være oppmerksom på dreneringsanordningen. Den enkleste måten å få huset med garasjen du trenger er å henvende deg til en profesjonell. Han vil lage et kompetent prosjekt, under hensyntagen til alle kundens ønsker og de obligatoriske tekniske nyansene knyttet til konstruksjon.

Arkitekten vil gi en byggeplan og tegninger, på grunnlag av hvilke grunnlaget, alle gulv, tak, samt ingeniørkommunikasjon kan utføres korrekt.

Du kan ta utgangspunkt i et typisk prosjekt, som kun skal knyttes til området, eller du kan bestille et enkeltstående. Det andre alternativet vil være mye dyrere, men du vil få et virkelig praktisk og unikt arkitektonisk objekt.

Basert på ferdige prosjekter kan du utvikle din egen og uavhengig, men selv i dette tilfellet vil det være mer riktig å få råd fra en profesjonell.

Design

Oppfatningen av et bolighus avhenger i stor grad av hvordan garasjen og huset er kombinert under samme tak. Under byggingen kan du ikke bare få bolig med tilhørende garasje, men også en garasje, som har en "forlengelse" for å bo. Garasjeporter alene, som har imponerende dimensjoner, trekker fra seg en betydelig del av oppmerksomheten når man oppfatter hele strukturen som en helhet. Når du designer, er det noen ganger viktig å sørge for at størrelsen deres ikke visuelt overvelder alt annet.

Hvis vi snakker om et landsted med et badehus, som noen ganger bare drives om sommeren, bryr eierne seg kanskje ikke om at boligdelen blir en "makeweight" til en bygning av betydelig økonomisk betydning. Selv om det for dette tilfellet er verdige komposisjonsløsninger. Hvis vi snakker om respektable forstadsboliger, kommer de arkitektoniske og designmessige komponentene i forgrunnen.

Når du nærmer deg saken med smak og dyktighet, kan du bygge en bygning med en stor garasje for to biler og et loft eller bolig i andre etasje. På grunn av den vakre silhuetten av taket og verdig veggdekorasjon, vil strukturen bli oppfattet harmonisk. I dette tilfellet vil ikke garasjen se ut som noe tungt. En slik struktur vil se bra ut i et smalt område. For å ha nok plass til å romme boligkvarter, må du "vokse" opp.

Ved å tilrettelegge en overjordisk garasje kan du få et hus med terrasse eller med tilbygg til garasjen som ligger over. Det vil bli et godt hvilested, et verksted eller et kontor - alt avhenger av beboernes behov. Et hus med karnapp og en liten garasjedel festet til siden vil se pittoresk ut.

En garasje i et hus med kjelleretasje distraherer ikke oppmerksomheten, slik at du kan fokusere på bygningens generelle utforming. Samtidig har eierne en bygning ikke bare med garasje, men også med en kjeller, som kan utstyres med ekstra økonomiske funksjoner.

Et moderne landsted er perfekt kombinert med en garasje, et svømmebasseng og en badstue på samme tid.

Når du implementerer et arkitektonisk konsept, er det uønsket å fremheve garasjen med en spesiell farge. Den skal passe til den generelle stilen og være laget av de samme byggematerialene som hovedbygningen.

Variasjon av materialer

Valget av byggematerialer vil bestemme ikke bare prisen, men også utseendet til huset med en garasje, så vel som dets funksjonelle funksjoner.

Et av de rimeligste alternativene er å bygge et trehus. fra profilert tømmer eller avrundede stokker. Å bo i slike hus er behagelig, de puster godt. Du kan være rolig om miljøsikkerheten ved å være i dem. Problemene med forfall og brannsikkerhet er også vellykket løst i vår tid takket være den spesielle behandlingen av materialet.

Mange bedrifter tilbyr sine tjenester for bygging av trehus, som også har egen produksjon av byggematerialer og konstruksjonselementer til fremtidige hus. Du kan velge et prosjekt fra et stort antall standardprosjekter eller bestille et spesielt.

Treet lar deg bygge bygninger i flere etasjer. Ved å kontakte et anerkjent selskap kan du få laget et hus i samsvar med kundens ønsker og kravene til regulatoriske dokumenter. Elementene i den fremtidige strukturen vil bli forberedt på fabrikken, og under produksjonen av monteringssettet vil det bli laget en stripe eller platefundament. Å montere et tømmerhus i seg selv tar lite tid.

Du kan velge og teknologi rammehus, som lenge har vært brukt i de skandinaviske landene og Amerika. Dette er også et relativt billig byggealternativ. Grunnlaget for en slik struktur, som er lett, kan være lett, og derfor ikke spesielt kostbar fra et økonomisk synspunkt.

For å bygge et hus kan du også velge tradisjonelle murstein og forskjellige blokker produsert ved hjelp av forskjellige teknologier.

Mursteinhus er tradisjonelt en indikator på prestisje og respektabilitet, siden konstruksjonen av en slik struktur innebærer en stor mengde manuelt arbeid. Det er mange typiske prosjekter av mursteinshytter. Byggedokumentasjon gjøres av arkitekter etter ønske fra fremtidig eier.

Samtidig kan en- og to-etasjes hus f.eks. fra skumblokker, demonstrere sine beste kvaliteter, og starter med indikatorer for høy energieffektivitet.Det er ingen tilfeldighet at dette materialet er mye brukt i Russland, spesielt i den nordlige delen av landet. Den er slitesterk og lett, noe som reduserer belastningen på fundamentet. Kostnadene ved å bygge et hus er ikke uoverkommelige.

Det bygges også boligbygg fra SIP-paneler... SIP er et strukturelt isolerende panel som brukes til å lage rammekonstruksjoner. Innvendig er det isolasjon, og utenfor er det en orientert strandplate (OSB) eller kryssfiner.

Hus laget av slikt materiale er preget av seismisk motstand, de har gode indikatorer for energisparing og støyisolering. På grunn av det faktum at materialet er sjenerøst impregnert med et brannhemmende middel, er det klassifisert som brannbestandig. Slike hus kjennetegnes ved deres holdbarhet, de er lett og raskt reist.

Selv om det må innrømmes at ikke alle produsenter av SIP-paneler leverer virkelig høykvalitetsmateriale til markedet, så du må være forsiktig i denne saken.

Vakre eksempler til inspirasjon

For å finne akkurat din egen versjon av det ideelle hjemmet med garasje, kan du først bli inspirert av ideene som designere tilbyr.

 • Hvis du finner en balanse mellom boligdelen av huset og garasjen, kan du få en utmerket arkitektonisk og designmessig løsning. Huset er ikke tapt på bakgrunn av garasjen, og inngangen til teknisk rom er stor, noe som er viktig for husholdningssaker.
 • Huset, koblet til garasjen med et galleri, lar deg bruke det tilgjengelige arealet på tomten med rimelighet og perfekt utstyre det.
 • Hvis huset er romslig, vil ikke garasjen dominere bakgrunnen og bli en hindring for hverdagen. Enheten til et mellomrom mellom boligdelen og garasjen løser problemet med penetrasjon av ubehagelige lukter og maskinstøy inn i rommene, og i selve vestibylen kan du ordne et praktisk bod.
 • Hvis du ønsker det, kan du bygge et hus på stedet, som garasjer er festet til på begge sider. En - for to biler, den andre - for en. Strukturen som helhet har formen av bokstaven P.
 • Når du kombinerer et hus og en garasje i en U-form, kan du få en ganske kompakt struktur med direkte tilgang til baksiden av gården. Samtidig vises et koselig hjørne av naturen og en praktisk direkte inngang til garasjen foran selve huset.
 • Huset på stedet kan gjøres ganske kortfattet. En boligbygning med en garasje, bygget i form av et blyanthus, vil ikke distrahere oppmerksomheten fra det naturlige landskapet på territoriet.
 • Den originale utformingen av garasjeporten og dekorative elementer i hele bygningen letter det visuelt fra siden av det tekniske rommet. Takket være dette blir bygningen som helhet kvitt unødvendig visuell ruhet, som ofte oppstår når en bolig- og bruksdel kobles under ett tak.

Videre en videogjennomgang av prosjektet til et hus med garasje.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler