Funksjoner av utformingen av et sommerkjøkken i landet

Innhold
 1. Egendommer
 2. Prosjekter
 3. Materialer (rediger)
 4. Interiør
 5. Vakre eksempler

Sommerkjøkkenet regnes med rette som et favorittsted i landet, hvor alle husstandsmedlemmer samles. På varme dager kan du komfortabelt lage mat her, og om kvelden slappe av i frisk luft med en kopp aromatisk te. Om vinteren er dette rommet ideelt for å grille måltider.

Når du kjenner designfunksjonene til et sommerkjøkken, kan du lage et pålitelig rom der det vil være hyggelig å være når som helst på året.

Egendommer

Sommerkjøkkenet er det mest funksjonelle bygget i landet. Dens direkte formål er å tjene som et sted for å tilberede mat. Men de fleste sommerboere bruker det ikke bare i den varme årstiden. Om høsten, for eksempel, er det praktisk å håndtere her bearbeiding av frukt, bær og grønnsaker, konservering, tilberedning av kompotter. Her kan du utstyre en annen soveplass, ordne en vask og selvfølgelig samle gjester ved et stort bord.

Byggingen av ethvert sommerkjøkken krever en foreløpig opprettelse av et prosjekt der alle nyanser og funksjoner vil bli beregnet.

 • En av de viktige faktorene som påvirker den videre driften av kjøkkenet er plasseringen. Det er nødvendig å velge et sted på en slik måte at det er mulig å utføre all nødvendig ingeniørkommunikasjon: gassrørledning, kloakk, vannforsyningssystem, elektrisitet.
 • Slike bygninger bør ikke ligge i tilknytning til toalett, kompostgrop og andre ubehagelige steder. Hvis mulig bør de plasseres vekk fra kjørebanen, ellers vil bilstøv legge seg på alle åpne flater. Du bør også unngå tilstedeværelsen av brennbare gjenstander i nærheten - avstanden til dem bør være minst 10 meter.
 • Best av alt, hvis kjøkkenvinduene vender mot nordøst, vil dette holde deg kjølig på sommerdager. Det er ofte tilfeller når en kjeller er arrangert i underfeltet til sommerkjøkken - denne praktiske løsningen øker umiddelbart funksjonaliteten til rommet.
 • Spesielt bemerkelsesverdig er ovnen, som er ved, gass eller elektrisk. Hvis du planlegger å installere en grill, anbefales det på forhånd å bestemme stedet hvor produktene skal bakes for å plassere de nødvendige tekniske systemene riktig.
 • Et viktig aspekt ved å utstyre et sted for en grill og grill er overholdelse av brannsikkerhetsregler. Det anbefales ikke å sette et spisebord eller utstyre et rekreasjonsområde i nærheten av ovnen. Vanligvis er plassen rundt fylt med skap, skuffer og en vask. For at matlaging skal være en hyggelig prosess, må arrangementet være praktisk og enkelt å bruke.
 • På sommerkjøkkenets territorium er det viktig å utstyre et rekreasjonsområde med komfortable møbler. Bord og stoler i flettet eller plast fungerer best. En viktig faktor for et komfortabelt opphold i et slikt rom er belysning av høy kvalitet.

Når du velger armaturer, vær oppmerksom på økonomiske LED-lamper, hvis bruk vil redusere energiforbruket.

 • I det siste har peisovner vært veldig populære, som kan brukes både uavhengig og sammen med en konvensjonell ovn. For å unngå problemer med driften av ovnen, anbefales det å tenke over alle nyansene knyttet til dette på forhånd.

Prosjekter

Nesten ethvert forstadsområde er egnet for å bygge et lite eller stort sommerkjøkken.Det er mange typer av disse lokalene, blant dem kan du velge et prosjekt som passer i størrelse og konfigurasjon for et bestemt sted.

Kjøkken er delt inn i to typer: åpent og lukket. Det mest primitive alternativet med åpen type som du virkelig kan håndtere med egne hender er en terrasse.

Den andre versjonen av kjøkkenene inkluderer verandaer, hvis lokaler er helt eller delvis lukket. Vi vil snakke om de mest populære og vanlige typene av disse bygningene.

Åpen

Slike bygninger er et lysthus med vegger og tak.

De anses med rette som de vanligste, fordi de har en rekke fordeler:

 • har konstruksjonsferdigheter, en slik bygning kan bygges uavhengig på ganske kort tid;
 • utendørs matlaging lindrer deg fra røyk og ubehagelige lukter som alltid er tilstede i tradisjonelle lukkede kjøkken;
 • på et slikt kjøkken har de vanligvis en grill eller brazier.

  Til tross for de utvilsomme fordelene med slike lokaler, bør oppmerksomhet rettes mot en rekke ulemper:

  • driftsperioden er begrenset til den varme perioden av året;
  • rommet er praktisk talt ikke beskyttet mot dusjer, trekk og insekter;
  • for vinterperioden må kjøkkenmøbler tas inn i huset.

  Kjøkken-veranda

  Et slikt rom kan enkelt utstyres på territoriet til verandaen til sommerhuset ditt. Prosjekter ser spesielt vakre ut når hele bygningen, inkludert sommerkjøkkenet, er laget i en enkelt stil.

  Først legges et fundament, hvis dybde skal være identisk med dybden på hovedrommet. Så settes veggene opp, de kles og taket bygges. Kjøkken med én glassvegg ser spesielt imponerende ut.

  Tilbygg

  En slik struktur kan være en del av en bygning: en sommerbolig eller et bad. Ved å bruke en del av verandaen kan du utvide rommet og installere alt nødvendig kjøkkentilbehør i det.

  Til å begynne med er støtteveggene montert, som kalesjen er festet til.

  Gulvet er flislagt eller støpt med betong. Den åpne delen av verandaen kan beskyttes mot regn ved å bruke rullegardiner, presenningsmarkise eller spesielle avtagbare paneler. Klatreplanter plantet langs veggene vil bidra til å skape kjølighet på varme dager.

  Dette alternativet er mye billigere i implementeringen enn det forrige, men dets ulempe er i dens svake styrkeegenskaper - jorden vil begynne å synke, og over tid kan kjøkkenet vippe.

  Alkove

  Dette prosjektet kan kalles det mest funksjonelle og praktiske. En brazier, grill eller peis er vanligvis installert på territoriet til et slikt kjøkken. Det vil være praktisk å tilbringe tid med venner og familie her, for å behandle den høstede avlingen og mye mer.

  For et åpent kjøkken-gazebo er det viktig å legge et fundament - trapp eller søyleformet. For taket er det bedre å ta bitumen eller ondulin. Et tømmer, stein eller murstein er egnet for rammen. Om ønskelig kan åpningene til kjøkken-lysthuset draperes med stoffgardiner eller persienner.

  Klatrende prydplanter plantet rundt omkretsen vil skape skygge inne på kjøkkenet. Og kreative hyller og skillevegger, plassert langs veggen eller i åpningene, vil skape de nødvendige forstadsområdene.

  Lukket

  Denne typen sommerkjøkken er en separat bygning eller en utvidelse av hovedhuset, badehuset eller bruksstrukturene. Dette alternativet er uunnværlig under vanskelige klimatiske forhold med hyppig vind, regn og tidlig frost. Et slikt kjøkken vil være den beste løsningen for de som liker å slappe av på landet hele året.

  Selvfølgelig er konstruksjonen av et slikt kjøkkenhus en kompleks og kostbar prosess. Spesielt når det gjelder å skape komfortable forhold med all nødvendig kommunikasjon. Ofte er slike bygninger fullført med peis, vaskerom, kjeller. Derfor, når du starter byggingen av et lukket sommerkjøkken, bør alt beregnes og utformes på forhånd, ellers kan byggeprosessen bli forsinket.

  Hus med terrasse

  Denne versjonen av sommerkjøkkenet, som den forrige, innebærer et lukket rom med terrasse. Siden maten skal tilberedes på kjøkkenet, må den være riktig utstyrt. Men på terrassen kan du lage en sittegruppe - sett et bord med stoler, lette lenestoler, grill eller grill.

  Dette prosjektet vil kreve mange investeringer: å legge grunnlaget, sette opp vegger, installere vinduer og dører.

  Imidlertid vil den ferdige bygningen være solid og pålitelig, det vil være hyggelig å tilbringe tid her både sommer og vinter.

  Når du starter byggingen av en bygning, bør du ta hensyn til noen av nyansene som er karakteristiske for hvert spesifikt område. For eksempel er en av de viktigste faktorene vindens styrke, på grunnlag av hvilke materialer for vegger og tak beregnes. Klimatiske egenskaper tas også i betraktning: hyppigheten av nedbør og temperaturregimet.

  Materialer (rediger)

  Valget av materialer for konstruksjon avhenger direkte av typen konstruksjon, levetid, preferanser til eierne og deres økonomiske evner. Moderne teknologier lar oss bygge praktiske og pålitelige bygninger med minimal investering.

  Følgende materialer er populære i konstruksjonen av et sommerkjøkken:

  • murstein;
  • polykarbonat;
  • betong;
  • bølgepapp;
  • naturstein;
  • tre;
  • fôr;
  • aluminium.

  En sommerhytte krever bruk av ikke bare praktiske, men også dekorative materialer. Ofte legges hagestier ut på sommerhusets territorium, som forbinder alle bygningene med hverandre. Stiene kan være av stein eller grus, dekorert på begge sider med blomsterbed og busker. Erfarne gartnere lager dekorative landskapselementer fra improviserte midler som ser harmonisk ut på sommerhuset deres. En kunstig dam fylt med levende fisk og vannplanter vil bidra til å komplettere eksteriøret.

  Når du står overfor kjøkkenet og interiørdekorasjonen, anbefaler eksperter å følge en enkelt stil. For eksempel, hvis stedet allerede er inngjerdet med et mursteinsgjerde, er det bedre å bruke det til å bygge et kjøkken. Hus laget av stein og murstein anses som de mest holdbare og pålitelige, så en slik bygning vil tjene i flere tiår.

  Et annet populært materiale for bygging av sommerhus og sommerkjøkken er tømmer. Et slikt prosjekt vil være mer budsjettmessig, men vil kreve økt oppmerksomhet. Prosessen med å bygge lokaler fra en bar kan ikke kalles enkel: spesialutstyr vil være nødvendig. I tillegg, selv etter ferdigstillelse av konstruksjonen, krever slike bygninger regelmessig behandling med soppdrepende forbindelser og spesiell omsorg. Tre er et slitesterkt materiale, derfor vil bygningen begynne å kollapse uten å opprettholde gunstige forhold for det.

   Gulvet legges med laminat, parkett, fliser eller linoleum. Til taket brukes bølgepapp, mykt tak, metallfliser. Alle disse materialene er tidstestet og brukes tradisjonelt i forstadskonstruksjoner.

   Veggbekledning med kledning vil gi sommerkjøkkenet et moderne, velholdt uttrykk.

   Interiør

   Utsiden av et sommerkjøkken skal være koselig og komfortabelt, og designet skal appellere til deg og din familie. Når du velger møbler for kjøkkeninnredning, fokuser på smakspreferansene dine og økonomiske evner.

   • Kjøkken innredet høyteknologisk, egnet for aktive moderne mennesker som selv utenfor byen ønsker å følge med i tiden. Et slikt kjøkken er preget av beherskede farger, strenge former og klare linjer. Kjøkkeninnredning med metallinnlegg er praktisk og funksjonell i bruk. Bruken av moderne design, husholdningsapparater og fasjonable etterbehandlingsmaterialer vil være hensiktsmessig.
   • Provence stil - den mest egnet for å lage et sommerkjøkken hjemmeinteriør. Kombinasjonen av tremøbler, keramikk, antikke duker, draperte trekk og dekorative potteblomster skaper en magisk herregårdsatmosfære.Det er best å velge bord, stoler og skap laget av slitesterkt tre. Flettmøbler kan være et flott alternativ.
   • Kjøkken i afrikansk stil ser unik og original ut. Etniske utskrifter, sjamaniske amuletter, flerfargede perledekorasjoner, dyreskinn på veggene i kjøkkeninteriøret ser bare fantastisk ut. Møbler bør velges passende: lave bukker, lenestoler eller sofaer.
   • Etnisk stil perfekt for eiere som elsker å reise. En slik bygning vil skille seg gunstig ut mot bakgrunnen til nærliggende sommerhytter og vil understreke individualiteten til eierne.
   • Kjøkken interiør i orientalsk stil - dette er tilstedeværelsen av luksuriøse retter, fargerike mosaikker, steinelementer og gullmaleri. Også det orientalske interiøret innebærer tilstedeværelsen av store planter, en vannpipe, store vaser med malerier. Klatreplanter kan plantes rundt omkretsen av terrassen. Veggene på kjøkkenet, malt i lyse farger, vil kontrastere fint med plantene rundt. I tillegg vil en slik hekk pålitelig skjule terrassen fra nysgjerrige øyne.

   Et åpent kjøkken med baldakin regnes som et av de allsidige alternativene. Den kan ikke bare utstyres for matlaging, men også dekoreres med forskjellige dekorative elementer. Blomster kan plasseres i store gulvpotter rundt omkretsen; potter med krøllete blomster henges tradisjonelt nær verandaen.

   Ved siden av kjøkkenet kan du bygge en liten dam eller sette en fontene.

   Vakre eksempler

   Kombinasjonen av tre, stein og metall er en vinnende løsning for sommerkjøkken i alle størrelser. Moderne design, komfortabelt møbelarrangement og vedovn vil gjøre oppholdet ditt uforglemmelig.

   Et sommerkjøkken som en utvidelse til et landsted er spesielt praktisk hvis et stort antall mennesker samles i landet. Hvis du planlegger å gjøre det til hovedkjøkkenet, er installasjonen av komfyr og kjøkkenutstyr ganske enkelt nødvendig.

     Lukkede kjøkken ser ut som små hus. Takket være dette er det mulig å bruke det, uavhengig av værforhold. Her kan du ikke bare lage mat, men også bygge et spiskammer, gjøre det til en jakthytte eller legge et annet sted for gjester å overnatte.

     Se neste video for mer om dette.

     ingen kommentarer

     Kommentaren ble sendt.

     Kjøkken

     Soverom

     Møbler