Middelhavsstil i interiøret og eksteriøret av huset

Innhold
 1. Egendommer
 2. Materialer og farger
 3. Hvordan dekorere fasaden?
 4. Interiørideer for forskjellige rom
 5. Vakre eksempler

Ønsker du å forlenge sommeren med et helt år, bør du velge en stil med et romantisk navn i interiøret - Middelhavet... Det minner om roen til avslapning, sjø og varme, solfylte dager. Denne stilen er assosiert med munterhet og letthet i å være, for mange mennesker er det den beste vaksinen mot depresjon. La oss se nærmere på egenskapene til middelhavsstilen i interiøret og eksteriøret av huset.

Egendommer

Middelhavsstilen dukket opp for lenge siden. Dens opprinnelse går tilbake til antikken, og de mest autentiske eksemplene på stil finnes i Italia og Hellas. Over hele den sørlige kysten av Europa spredte stilen seg, slo rot, fortynnet med den lokale smaken fra de "fangede" landene. Og selv i Nord-Afrika kan du finne ekkoene, der, basert på middelhavsstilen, dukket det opp et lyst marokkansk design.

Et landsted eller en villa i middelhavsstil er en ekte luksus, en vakker struktur med høy status som ikke kan bestilles på noen måte. I de nordlige regionene vil ikke slike strukturer være så overbevisende, selv om kompromisser alltid kan finnes. I arkitektoniske prosjekter av hus i middelhavsstil er en løsning vanlig, takket være at huset vil være kjølig og behagelig selv i ekstrem varme.

For et hus i denne stilen er følgende funksjoner karakteristiske:

 • flislagt tak av rød, oransje eller brun farge;
 • åpen plan;
 • store vinduer (og til og med på badet);
 • uteplass - det vil si en uteplass med sittegruppe, vanligvis møblert med badekar med planter;
 • nisjer, balkonger, buede åpninger, gallerier, gjerder, åpne terrasser.

Leilighet i middelhavsstil trenger ikke være stor. Det er også mulig å utstyre en liten leilighet slik at den blir organisk til stilen. Selv om det overveiende middelhavsinteriøret er arrangert i en romslig bolig, hvis vinduer vender mot solsiden.

Jo færre skillevegger i leiligheten, jo bedre.

Ansvarlig for et koselig interiør tremøbler et bevisst røft utseende, naturlige lyse tekstiler, oftest med blå-hvitt mønster. Interiøret skal være fylt med solskinn og den behagelige friskheten til grønt løvverk. Marine motiver bør gjettes i det, det skal bidra til avslapning - enten det er familiekvelder ved bordet med gaver fra middelhavskjøkkenet eller tegning for deg selv på lørdag kveld.

Stilen er ofte delt inn i italiensk og gresk. I gresk retning er fargepaletten representert av hvit, blå, smaragd og sitrongul. Rosa og rødt brukes som aksenter på en veldig avmålt måte. Den italienske trenden anses som lysere: aktiv gul, grønn, gylden, brun og oliven er de vanligste. Og italiensk middelhavs regnes også som den mest vintage, så ruhet og ruhet på overflater i interiøret er bare velkommen.

Materialer og farger

Enten det er en liten leilighet eller en moderne stor hytte, i alle fall, må det utarbeides et prosjekt for fremtidig transformasjon. Det er verdt å bestemme hva finishen skal være, hvilke materialer som skal brukes. La oss se nærmere på hvordan du kan ordne et hus riktig.

 • Tak... Vanligvis er det malt i rolige nyanser, og hvitt er selvfølgelig den ledende fargen. Trebjelker kan plasseres langs omkretsen av taket (og oftere deres imitasjon).Strekkloft er funnet, selv om i dag mer og mer graviterer mot øko-materialer i dekorasjon.
 • Vegger... Og de kan dekoreres med mosaikk, malt, dekorert med dekorativt gips, imitert murverk. Overflaten på veggene er vanligvis matt eller grov. Selv opprettelsen av spesielle uregelmessigheter er et vanlig designtriks.
 • Gulv... Det er ingenting mer populært enn naturlig tre, men fliser og laminat har lenge slått seg ned i middelhavsinteriøret, så de kan brukes. Vanligvis er gulvet mørkere enn tak og vegger. Fargevalget er terrakotta nyanser.
 • Møbler... Massiv og komfortabel, hvis, selvfølgelig, området av rommet tillater det. Det store og praktiske headsettet er supplert med tillegg av smidde elementer. Høydepunktet i middelhavsinteriøret kan være møbler som er like i design, men malt i forskjellige farger. Det blir lyst, koselig og sommerlig. Tre nyanser er foretrukket, standard garderober og kommoder vil utfylle trekister.

Håndlagde kurvstoler og lenestoler, små kurvkommoder er vanlige attributter for middelhavsstilen.

 • Belysning... Det skal være mye lys i rommet. Vanligvis sparer de ikke på lysekroner, lamper og sconces, siden svakt lys og skumring sjelden hersker i et slikt rom.

Selvfølgelig er det umulig å forestille seg dekorasjon uten dekor, små aksenter som gir individualitet til interiøret. Ulike håndverk og paneler av sjøstein og skjell er passende. Lyse potter med grønne planter er det beste komplementet til de grunnleggende rolige fargene i designet. Keramiske retter med sjølandskapsmotiver vil utfylle atmosfæren til en sommerferie ved kysten. Fargerike fotorammer, glassvaser i forskjellige interessante former, persienner og de letteste luftgardinene, varme tekstiler ser bra ut her.

Hvordan dekorere fasaden?

Det arkitektoniske bildet av et slikt bygg vil være kollektivt... Den kombinerer både tradisjonelle løsninger og gjenkjennelige funksjoner, og det som er moteriktig og krever design i dag. Dette gjelder også små en-etasjes hus, og hytter, og sommerhus, og alle prosjekter av moderne landhus.

Når du dekorerer fasaden, er det verdt å bruke følgende hovedstilfunksjoner:

 • enkle romplanleggingsløsninger;
 • veggene er malt i lyse eller pastellfarger;
 • hustakene er flate;
 • lange terrasser, romslige balkonger;
 • høye gjerder;
 • huset er organisk kombinert med terrenget, naturen, omgitt av grøntområder og trær.

Og så må du bestemme hvilken spesifikk retning du skal henvise til Husprosjekt. Gresk og italiensk er ikke de eneste alternativene, det er mulig å lage et hjem i en lysere og veldig etnisk uttrykksfull marokkansk stil. Men Provence - stilen i Sør-Frankrike, både spansk og tyrkisk - kan tilskrives middelhavsstilen.

 • Den greske stilen er preget av søyler, kapitler, buer, gavler med overheng... Og de er ikke bare dekorative: disse elementene bidrar til å skape skygger og fremme fri luftsirkulasjon.

Veggene i et slikt hus er hvite eller blå (her er det verdt å huske den kykladiske stilen, som ikke tillater annet enn hvit gips på fasadene).

   • Hus i italiensk stil - dette er brune toner fortynnet med hvitt, dette er gitter på vinduene, pergolaer og romslige terrasser-gallerier, som enten ligger i tilknytning til hovedbygningen eller er plassert under samme tak.
   • Både spanske og sørfranske reisemål Middelhavsstil innebærer et fellestrekk: vinduene er høyere, men også smalere, mange balkonger med blomsterbed. Bygningene er vanligvis to etasjer, med flate tak og røde eller brune fliser.
   • Tyrkiske og marokkanske destinasjoner - dette er gavltak, halvsirkelformede tårn med buede vinduer, balustrader og arkader. Og, selvfølgelig, dette er nødvendigvis avrundede vegger som virker massive.Brede vinduer, terrasser og asymmetrisk innredning gjør et slikt hus elegant, fylt med luft og behagelig varme.

   Interiørideer for forskjellige rom

   Det er interessant å samle interiøret bit for bit, og finne originale, men fundamentalt korrekte når det gjelder stil, løsninger for hvert rom. Og en slik reparasjon er virkelig mye arbeid.

   Baderom

   Tradisjonen med gresk design ber for seg selv her som ingen andre. Hva kan være bedre på badet enn blå og hvite farger, fulle av friskhet og luft? Og disse fargene er assosiert med sjøluften. Og for at interiøret på badet skal være helt middelhavslandsk, trenger du ikke være redd for å plassere planter i dette rommet. Kar med urter er veldig forfriskende og liver opp badet. Som dekor er det vanskelig å ikke ta utgangspunkt i en mosaikk som dekorerer en kant eller til og med skaper et panel på en av veggene.

   Og her hvis du velger den italienske retningen, vil fargene på veggene være ganske terrakotta, beige, brune. Hvit stein ser bra ut sammen med tre. Og fortsatt veldig ofte i et slikt bad er "stein" vegger i den nedre delen ferdig med "wicker" tapet.

   Kjøkken

   I middelhavshus lager de deilig mat og lager mye, så holdningen til utformingen av kjøkkenet er ærbødig. Design krever stort sett plass... Men ved å gå grundig til verks, kan du skape en atmosfære av middelhavsstil i Khrusjtsjov. I et slikt interiør bør det være mange retter, eller rettere sagt, keramikk med et marint tema. Her er også smidde produkter velkommen, ulike autentiske oppbevaringsmuligheter – fra små kurver til de største.

   Et forkle dekorert med mosaikk kan bli det viktigste interiørdekorasjonselementet.

   Forresten, du kan dekorere et bord med mosaikk (og til og med ødelagte fliser) - det vil være veldig interessant og vil gi en behagelig kjølighet til rommet. Hvis standard kjøkkenmøbler brukes, er det ønskelig at fasadene klarer seg uten polering. Et røft trekjøkken er en fin løsning.

   Soverom

   Det skal være så behagelig som mulig. Hvis soverommet er romslig, med store vinduer, er det bedre å ikke komme opp med det. Gresk retning innebærer hvite vegger og mørke tremøbler. Taket er også hvitt. Potter og kar med innendørs planter vil definitivt ikke være overflødig.

   I italiensk retning fargene er vanligvis større. Svært ofte på soverommet er det aqua farge i kombinasjon med hvit. Av møbler er det alltid en massiv seng og en kommode for lin. Et stort speil i en stor treramme er den perfekte løsningen for et soverom. Lampetter over sengen, malerier - ingen grunn til å spare på innredningen.

   Barnas

   Blå vegg- og taklister foretrekkes. Alt som har med havet er mest hensiktsmessig her. Hvis barnet forventet å se temaet My Little Pony eller Marvel-helter, må du snakke med ham på forhånd om en alternativ løsning. Bakgrunn er mulig, spesielt hvis et alternativ er funnet med et barnslig hyggelig marintrykk. Temaet pirateventyr eller for eksempel de små havfruene vil være en kompromissløsning.

   Du kan leke med det nautiske temaet, for eksempel, velge en seng i form av et skip med en dekorativ taustige og forskjellige attributter til modige sjømenn... Gulvet kan i dette tilfellet avsluttes med et lett laminat, som et hvitt og blåstripet teppe komfortabelt vil legge seg på. Det er bedre å henge romerske persienner på vinduet, som når vinduskarmen. Men med alt dette designet må man huske at plass og friskhet bør forbli en urokkelig betingelse for en vakker middelhavsbarnehage.

   Stue

   Det er bra hvis stuen er romslig, det er flott hvis vinduene i den er buede. Gips og tre brukes ofte til etterbehandling. Vegger kan enkelt males i varm beige eller krem. Gardinene er valgt lette og luftige slik at de flagrer behagelig under den forfriskende brisen fra gaten. Hele stuen, ideelt sett, bør se ut som om den var utenfor vinduet eller en vakker utsikt over havet, eller en hage midt i grøntområder.... Klarer man å skape et slikt inntrykk, lyktes alt.

   Og dette kan gjøres selv om det i virkeligheten er sibirsk frost utenfor vinduet.

   Vakre eksempler

   Og det visuelle tillegget til oversikten er eksempler på vakkert interiør i middelhavsstil som inspirerer til design-makeover. Vurder 15 fotomotiver som feirer middelhavsstilen.

   • Et eksempel på et rom der det ikke spiller noen rolle hva som er utenfor vinduet, den fordyper deg i Middelhavets atmosfære, omslutter den med kos og det ser ut til at havbrisen bryter inn i rommet.
   • Typisk italiensk stue, romslig og komfortabel, bidrar til familiekvelder, mottak av gjester og avslapning i alle varianter.
   • Veldig atmosfærisk mat, som vil være veldig vanskelig å forlate, hvor koselig og behagelig det er. Du bør være oppmerksom på den interessante utformingen av taket og bjelkene malt i blått.
   • Hvis stuen er liten men du fortsatt ønsker å utføre det i middelhavsstil, må du se etter kompromissalternativer som dette. Et veldig balansert interiør, rolig og samtidig lett og muntert.
   • Når du vil kombinere middelhavet med det rustikke får du noe sånt. En veldig god løsning for et enkelt landsted som ikke later til å være pompøst, men veldig koselig og gjestfritt.
   • En enkel, men stilig løsning for å kombinere to soner - et kjøkken og en stue. Alt er kombinert i dette interiøret, og det er fortsatt ikke eklektisk. De enhetlige elementene vil være gulv og tak, som samler så forskjellige deler av samme rom.
   • Et eksempel på at middelhavsstilen kan bli født i et standardkjøkken i Khrusjtsjov. Og han avleder oppmerksomheten positivt fra de beskjedne opptakene.
   • Den lyse stuen er ikke den største, enorme vinduer redder dagen. Taket er laget på en interessant måte, og propelllysekronen spiller selvsagt sammen med stilen.
   • Stue for et landsted, fylt med sommer- og sjøkjøle, og til forskjellige tider av døgnet er det annerledes på grunn av lysets spill. I dette eksemplet er bildene utrolig godt valgt.
   • Et lyst soverom der den klassiske designen ikke argumenterer med moderne inneslutninger som en TV – alt kom sammen. Men for at plasmaet ikke skal se fremmed ut, er forestillingen med en svart sengegavl i smijern god.
   • Og dette alternativet kan også flyttes til realitetene til typiske slaviske leiligheter. Speilskap er det perfekte funnet, og fargekombinasjonen er smakfull og perfekt komplementær til middelhavsestetikken.
   • Mye hvitt, fliser på gulvet, kurvstoler, røffe møbler - typiske trekk ved stilen, som ikke er vanskelig å gjenskape hvis du demonterer bildet i detalj.
   • Dette soverommet er nærmere marokkansk retning Middelhavsstil.

   Hvis rommet er stort, kan det være en ekte peis eller komfyr i den, men imitasjon forvandler noen ganger plassen mye.

   • Prakten til italiensk interiør i ett enkelt bilde - alt er konsonant her. Det er ingen farger på det marine temaet, men propelllysekronen antyder allerede et sted hvor det alltid er veldig varmt og behagelig, hvor du vil kjøle deg ned.
   • Mange vinduer, og til og med store, løser problemet med rombelysning. Men hvis dette interiøret ønsker å bli nedfelt i en standard stue i en vanlig leilighet, i stedet for vinduer som ikke finnes i så mange vinduer, kan det være dekorative speilinnsatser.

   5 ideer for et interiør i middelhavsstil, se neste video.

   ingen kommentarer

   Kommentaren ble sendt.

   Kjøkken

   Soverom

   Møbler