Alt om en-etasjes hus i hyttestil

Innhold
 1. Egendommer
 2. Prosjekter
 3. Materialer (rediger)
 4. Farge palett
 5. Vakre eksempler

Et hus i hyttestil er en attraktiv løsning. Denne boligen ligner en dacha som er kjent for en russisk person. Kombinasjonen av tre og stein i bygget skaper et behagelig utseende. Dessuten er huset vanligvis ganske solid og varmt.

Egendommer

Hyttehus oppsto i det fjellrike Sveits, og var beregnet på gjetere. Disse boligene var små i størrelse, bygget av materialene som er mest tilgjengelig i fjellområdene - stein og tre.

Det moderne huset i hyttestil er et lite, men koselig oppholdsrom.

En slik struktur er egnet ikke bare som et sommerhus (sesong)hus, men også for å bo hele året. Dette skyldes bruk av naturlige slitesterke materialer (tre, stein) som kan beskytte mot vind, regn og fuktighet. I tillegg til tre og stein tilbyr moderne produsenter andre pålitelige materialer. Men uansett hvilket materiale hyttehuset er laget av, er det viktigste her å skape en harmonisk og praktisk i enhver forstand av bygningen, egnet for et komfortabelt opphold.

Prosjekter

Når du godkjenner et husprosjekt, bør du først og fremst være oppmerksom på elementene som er nødvendige i det. Chaletstilen lar deg bygge et boligbygg slik eierne trenger det. Tradisjonelt er fundamentet og underetasjen til slike bygninger laget av stein, og toppen er laget av tre. Dette skyldes forholdene i fjellområder og mulig risiko (skred, steinutvasking og så videre).

Dimensjoner (rediger)

Arealet til husene kan være hvilket som helst. Det beste alternativet anses å være et byggeområde fra 150 til 200 kvm. Utformingen av interiøret vil ikke påvirke stilen på noen måte, men ikke glem at hyttene er romslige, men på ingen måte store hus.

Enetasjes hus kan bygges med loft. Og hvis familien tross alt er stor, vil enheten i andre etasje være en god løsning. Mer enn to etasjer i en bolig av denne typen bør ikke planlegges - dette vil allerede være overkill for hyttestilen.

Garasje

Bileiere bør definitivt ha en garasje. Den er praktisk både for parkering og for oppbevaring av verktøy.

Garasjen kan festes til boligbygg eller frittstående.

Hvis valget falt på en utvidelse, må du passe på at portene og overflatene er i harmoni med husets generelle konsept.

Terrasse

Uavhengig av hvor mye tid du bruker inne i bygningen, er terrassen et flott alternativ for friluftsliv i godt vær. Terrassen, møblert med en grill, for samvær med venner og leker for barn, er også egnet for hyttestilen. Terrassen kan være i alle størrelser, men det er viktig at hele bygget ser harmonisk ut.

På designstadiet er det viktig å bestemme hvor mange bad, soverom og andre rom som trengs for et komfortabelt opphold. Etter å ha analysert behovene kan du godkjenne prosjektet.

Materialer (rediger)

Moderne produsenter tilbyr følgende materialer for å bygge hus i hyttestil:

 • tømmer;
 • murstein;
 • tre;
 • skum blokker;
 • porebetong.

Mur- og trehus er av spesiell interesse. Mursteinsbygning er den perfekte kombinasjonen av pris og kvalitet, og tillegg av treelementer på fasadene vil skape ønsket stil.

  Strukturen vil være motstandsdyktig mot alle værforhold: regn, snø, frost, varme, høy luftfuktighet, sterke vindkast. Og også, før du velger materialer, bør du tenke på et hus bygget av tømmerstokker... Tømmerstokker er ideelle for å bygge landhus. Tre holder perfekt på både varme og kjølighet.

  Hus bygges raskest av skumblokker eller luftbetong. Men de har også mange ulemper, spesielt for områder med vanskelig klima.

  Farge palett

  Før du bygger et hus i hyttestil, bør du tenke på hvilken nyanse du skal fullføre det i. Her er noen tips.

  • For fasader er det bedre å velge naturlige farger: cappuccino, kastanje, kakao, karamell, gyldenbrun, bronse, beige, grå, rav, røykfylt, tinn, kull, jern, stål og andre nyanser av brunt og grått.
  • For interiørdekorasjon i hyttestil er lyse, naturlige farger å foretrekke: beige, elfenben, rosa gull, elfenben, himmelblå, hvit, lys grå.

  Vakre eksempler

  Når du vurderer hus i denne stilen, vær oppmerksom på en rekke interessante alternativer.

  Stilig hytte i lyst tre med terrasse og store vinduer.

  Et hus av mørk stein og tre med flere separate innganger og en bakterrasse.

  Et lite sommerhus i hyttestil laget av luftbetong og murstein.

  Se nedenfor for en oversikt over huset i hyttestil.

  ingen kommentarer

  Kommentaren ble sendt.

  Kjøkken

  Soverom

  Møbler