Minimalistiske hus

Minimalistiske hus
 1. Karakteristiske trekk
 2. Dekorasjonsmaterialer
 3. Eksteriørprosjekter
 4. Interiøralternativer
 5. Vakre eksempler

Egen bolig er drømmen for mange. Det er ingenting vakrere enn om kvelden, etter en arbeidsdag, kose deg på din egen terrasse med en kopp te og beundre utsikten over byen eller naturen. Hvis du bare planlegger å bygge huset ditt og velge en stil, så er dette materialet for deg.

Karakteristiske trekk

Den mest populære stilen i dag, både i konstruksjon og interiør, er minimalisme. Dette er en moderne trend som har flere slående forskjeller:

 • original, men ikke pretensiøs layout;
 • lakonisk design;
 • som regel har huset ikke mer enn 2 etasjer;
 • mangel på unødvendige partisjoner;
 • god belysning og mange store vinduer;
 • en kombinasjon av ikke mer enn 2-3 nyanser i interiøret;
 • romslige rom (kan være forskjellige i kvadratur, ikke nødvendigvis store).

I en hytte i stil med minimalisme bør det ikke være unødvendige gjenstander - øyet skal "hvile" og hodet skal "puste". Det er veldig enkelt og hyggelig å være i et slikt interiør, det er ingen variasjon av teksturer, nyanser og møbler, presser fra alle sider.

Minimalisme handler først og fremst om funksjonalitet og organisering. Hver ting er på sin plass, og alt personlig er skjult for nysgjerrige øyne.

Derfor er denne stilen ikke egnet for de som er vant til å se forskjellige søte små ting i interiøret, som ikke tar hensyn til rotet og ikke bekymrer seg for det.

Dekorasjonsmaterialer

Når du bygger et hus i stil med minimalisme, brukes forskjellige materialer: murstein, som deretter puss, dekorativ stein for utvendig dekorasjon, treinnsatser, mye betong, glass, metall.

Arkitekturen i denne retningen er merkbar og ser uvanlig ut. Som regel er dette lave bygg med flatt eller svakt skrånende tak. Husets ytre form kan minne om byggeblokker med store vinduer.

Inne i et slikt hus er interiøret også vanligvis utført i en minimalistisk stil. Følgende materialer brukes til å dekorere rom:

 • glatt gips og matt maling;
 • laminat for naturlig tre;
 • tapet uten et intenst mønster, ikke skinnende, pastellfarger;
 • betong som vegg- eller takdekorasjon;
 • stilige keramiske fliser;
 • naturlig tre (for eksempel trappetrinn, gulv, møbler osv.).

For å gi et slikt strengt og asketisk interiør mykhet og komfort, brukes naturlige stoffer: vindustekstiler, tepper, tepper.

Eksteriørprosjekter

Hjem i lakonisk stil kan være store eller små i størrelse. For minimalisme-stilen spiller antallet kvadratmeter ingen rolle - det kan brukes på ethvert område. Tradisjonelt er moderne hus bygget i 1-2 etasjer, fordi på denne måten kan du spare betydelig på materialer og konstruksjon, uten å miste i kvadratur. Et en-etasjes hus kan være det samme i areal som et to-etasjes hus, men samtidig blir det mer brukbar plass og mindre materialforbruk.

Derfor er denne typen hus perfekt for en sommerhytte.

Hvis du trenger å bygge en sommerhytte, er det bedre å velge et rammehus. Dette er et budsjett og raskt alternativ, mens byggestilen kan være hva som helst. For minimalisme er en kombinasjon av vertikale og horisontale linjer viktig, det klassiske taket er flatt, med mulighet for å bygge et observasjonsdekke eller en åpen terrasse. Men ingen forbyr deg å lage et vanlig gaveltak, bare velg materialer som er egnet for minimalisme - ikke sidespor, men mer moderne belegg, for eksempel fleksible helvetesild.

Et landsted som er egnet for helårsbolig, må være mer solid. Den kan bygges av murstein, monoblokk, tømmer. Murstein og monoblokk er isolert, pusset i flere lag. Slik oppnås en klassisk minimalistisk fasade. Lagt til gipset er innredningen av trepaneler - dette er en fasjonabel aksent som vil legge til varme og komfort til huset.

Et annet pluss med minimalistiske hus er et stort antall vinduer slik at innsiden av huset er lyst. Panoramaglass gir også effekten av et større rom. Selv et lite hus med gulv-til-tak-vinduer vil virke romsligere innvendig. Vanligvis lages slike vinduer når man kommer inn på terrassen, på siden av huset som er lukket fra nysgjerrige øyne.

Og dette er en flott løsning for de som ønsker mye lys og luft i hjemmet sitt.

Trehus eller hus fra en bar passer ikke helt til beskrivelsen av minimalisme., treet finnes her kun som dekor i eksteriør og interiør. Men ingen vil forby deg å bygge et trehus med funksjoner i denne stilen: det skal være lakonisk, av riktig geometrisk form, med et lett skrånende tak (du kan ikke lage et flatt tak for hus fra en bar).

En annen form for minimalisme er den skandinaviske byggestilen. Slike hus er bygget av naturmaterialer: tre, stein, glass osv. Det kan være et vilkårlig antall etasjer, men oftest er dette små 1-2-etasjes hus laget av furu, bøk eller bjørk. Fundamentet er laget av naturstein og er ganske høyt. Vinduer - tre og doble vinduer, sparer varme og energi.

Den skandinaviske byggestilen er ikke bare et spektakulært utseende, men også funksjonalitet, ressursbesparelse og miljøvennlighet.

For konstruksjon bruker de som regel tømmer- eller rammeteknologi, kledning fra smale horisontale eller vertikale plater. I slike hus er taket oftest ikke flatt, men den tradisjonelle skandinaviske - bratte gavlen. Loftet er vanligvis et oppholdsrom, og takets form gjør at nedbør ikke blir liggende på det, noe som betyr at det ikke trenger å rengjøres selv.

Kanskje dette alternativet med minimalisme vil passe deg.

Interiøralternativer

Et minimalistisk hus innvendig er vanligvis også innredet i lignende stil. Interiøret er preget av følgende funksjoner:

 • rom;
 • monokromatiske nyanser i dekorasjonen av vegger og tak;
 • mangel på stukkstøping, unødvendig dekor, fargerike mønstre;
 • mye lys, inkludert naturlig;
 • funksjonelle møbler;
 • mangel på forskjellige små gjenstander og dekor (figurer, magneter, etc.);
 • mangel på rot.

Når det gjelder oppsettet inne i et slikt hus, kan det være hvilket som helst, det viktigste er ikke å "grunne" med rommene. Bedre å ha 2 fullverdige store soverom enn 3 små, hvor det ikke er noe sted å snu seg, og hvor det er lite lys og luft. Renovering gjøres best i samme stil i alle rom, inkludert bad og toalett.

På denne måten kan du oppnå et enkelt rom hvor det ikke bare vil være behagelig å være, men også lettere å puste.

Det er ikke nødvendig å lime forskjellige bakgrunnsbilder i forskjellige rom, spesielt i lyse farger og med fantasifulle pregede mønstre. Det beste alternativet er hvit, glatt malbar tapet, som kan belegges med hvilken som helst nyanse av sikker maling. Hvis du ikke ønsker å male veggene, kan du selvfølgelig velge klassisk tapet som kan limes på nytt en gang hvert 5.-7. år. Men de må oppfylle noen krav.

 • Rullebredden er minst 1 m, så du vil oppnå en perfekt flat vegg uten skjøter.
 • Tekstur: glatt eller lett strukturert over hele overflaten av rullen.
 • Velg stilige, lakoniske trykk i stor størrelse, for eksempel kan det være tapet imiterende betong eller tre, og best av alt, bare vanlige. Ingen blomster, planter, monogrammer og lignende.

Det er bedre å velge et matt tak, uten spotlights og pseudokrystall. Lyssystemet må matche stilen: lakoniske lysekroner, små lamper på skinnene. Gulvlamper, lamper og lysarmaturer velges best fra samme kolleksjon.

Ved første øyekast kan et minimalistisk interiør virke kaldt og upersonlig. Tepper, gode tekstiler (gardiner på vinduene, tepper, puter) vil bidra til å myke det og gi komfort.

Møbler kan være laget av tre i varme nyanser, men ikke wenge eller røde toner.

Vakre eksempler

Det er et stort antall minimalistiske husdesign. Vi viser deg noen av de beste her.

 • En variant av et en-etasjes lite hus med et areal på omtrent 100-150 kvadratmeter. Riktig klar form, en etasje og mange store vinduer. Et slikt hus kan være en utmerket sommerhytteløsning eller et hjem for permanent opphold for en liten familie. Fasaden ser lakonisk og interessant ut: lett glatt puss, innlegg fra trepaneler, gode fliser og trevinduer med doble vinduer.
 • Det neste alternativet er utrolig vakkert. Her er arealet av huset allerede mye større - omtrent 200 kvadrater. Stilen på huset kan beskrives som en blanding av minimalisme og scandi. Huset har to etasjer - andre etasje er loft. Vær oppmerksom på panoramavinduene og hvordan huset er delt inn etter farge og tekstur. Her kombineres glatt hvit puss med mørke, nesten svarte smale trepaneler. Taket er høyt med interessante kontrastfliser.
 • Hvis du trenger et hus som er mye større i areal, anbefaler vi å ta hensyn til et slikt prosjekt: et stort toetasjes hus med sideanneks i form av overbygd plass og takterrasse. Dette tilbygget er knyttet til huset, på planen ser prosjektet ut som bokstaven "G". Dette er en flott løsning for en stor familie og permanent bolig. Selve huset og tilbygget er laget i samme stil – minimalisme og scandi kombineres her. Eksteriøret er laget av tre: horisontale trepaneler og bjelker. Gjerdene i nærheten av huset og på terrassen ser interessante ut. Fargeskjemaet til huset tiltrekker seg også oppmerksomhet, kombinasjonen av beige og grå ser frisk ut.
 • Det neste alternativet er en typisk representant for skandinavisk stil. Et trehus på et høyt steinfundament med høyt bratt tak. Huset er lite, men det har to etasjer - den andre er på loftet. Fargevalget er også klassisk for denne stilen: en kontrasterende kombinasjon av svart og lyst tre. Her er det også store gulv-til-tak-vinduer som gir mye plass og mye lys innvendig.

Når det gjelder interiøret i stil med minimalisme, har vi valgt flere grunnleggende, som viser de klassiske prinsippene for denne retningen.

 • I den første versjonen er en stue og et kjøkken koblet sammen i ett stort rom, store panoramavinduer gir enda mer plass, et smalt rom blir visuelt bredere. Veggene er hvite, gulvet er kontrasterende mørkt, som møblene laget av tre. Tekstiler, polstrede møbler, belysning gir hygge til interiøret.
 • Et annet alternativ for en romslig, lakonisk stue: høye tak, hvite og grå vegger, et lyst gulv og samme møbler. Lyspunktet her er de gule putene på den grå sofaen. Til tross for de mørke gardinene er rommet lyst på grunn av de store vinduene.
 • Mange lurer på om det er mulig å lage et barnerom i minimalistisk stil. Ja, hvis du ikke lar deg rive med av unødvendige møbler og innredning. For eksempel interiøret i en leilighet i lakonisk stil. Barnehagen her er laget i lyse farger, de gulvlange vinduene er gardinert med lange ensfargede gardiner i knall blå farge. Den ene veggen er kontrasterende, i fargen på gardinene, med en interessant dekor i form av hvite skyer. Konvertible møbler og skjulte skuffer sparer plass.

Oversikt over huset i stil med minimalisme med et areal på 410 kvm. i videoen nedenfor.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler