Wrights stil i interiør og eksteriør av hus

Innhold
 1. Egendommer
 2. Fargespekter
 3. Arkitektur
 4. Interiørdesign
 5. Hvordan lage et prosjekt?
 6. Vakre eksempler

I design blir ideen om ultimat harmoni med naturen mer og mer tungtveiende hvert år. Dette gjelder både interiør og eksteriør. Det er viktig at bygningene passer inn i landskapet på en overbevisende måte, og interiøret i boligen er i samsvar med økotenkning. En slik retning, beslektet med naturen, er Wrights stil. Ellers kalles det "præriestil".

Egendommer

Slike bygninger blir lakoniske tilskudd til landskapet – de er både enkle og komfortable, og utad tenkt slik at blikket oppfatter huset og dets naturlige omgivelser som en helhet. Dette er filosofien om organisk arkitektur, som ble grunnlagt av den amerikanske innovative arkitekten Frank Lloyd Wright.

Han likte ikke store, kompliserte strukturer, han mente at bygningen skulle være vennlig mot naturlandskapet. Og inspiratorene til slike innovasjoner var de amerikanske steppene (det er der navnet "præriestil" kommer fra). I løpet av livet bygde Wright et stort antall hus, og også skoler, kirker, museer, samt kontorbygg og mye mer ble reist i henhold til prosjektene hans.

Men det var den organiske arkitekturen, uttrykt av "prærienhusene", som ble Wrights mest betydningsfulle bidrag, og derfor begynte stilen til disse husene fortjent å bære hans navn.

Typiske trekk ved hus:

 • bygninger er orientert horisontalt;
 • hus ser knebøy og kantete ut;
 • fasaden er visuelt delt inn i flere seksjoner;
 • utformingen av bygningen er åpen;
 • huset er innredet med naturmaterialer i ulike kombinasjoner.

Samtidig er bygningene både lakoniske og koselige på samme tid. Det kan ikke være noen pretensiøsitet og pomp, kompleksitet, elementer som ikke kan kalles funksjonelle.

Moderne hus er ofte rektangulære eller L-formede, og dette gjøres hovedsakelig for å spare byggeplass. Husene er vanligvis ikke høye, selv med 2 og 3 etasjer. Følelsen av jordighet skyldes den horisontale orienteringen til bygninger.

Og bygningene ser kantete ut på grunn av det betydelige antallet rektangulære fremspring (for eksempel utvidelser, karnapper).

Fargespekter

Kun naturlige farger brukes. Prioriteten er nøytral og varm. Oftere brukt sand, beige, terrakotta, brun og grå. Noe som ikke er overraskende: faktisk passer disse fargene organisk inn i ethvert landskap. Men hvitt, så elsket i middelhavsgresk eller nordisk retning, er nesten fraværende i Wrights stil.

Taket vil alltid være mørkere enn veggene, men filingen av overhengene blir lettere. Utformingen av hjørnene skal være i tråd med fargen på taket. Fargeskalaen er basert på minimalisme, den er nøytral og rolig.

Det antas at la selve huset være behersket, og blomstrende trær på stedet eller blomster i et blomsterbed kan bli lyse aksenter - kun naturlig innredning. Og selvfølgelig vil grønt gress og blå himmel dekorere "præriehuset" bedre enn noe annet.

Fargene er også behagelige for menneskelig oppfatning, de blir ikke lei av dem, og kombinasjonen deres er forbundet med komfort og sikkerhet. Og de bør også legge vekt på bygningens vinklethet, for når det gjelder Wrights stil, er dette husets entydige verdighet.

Det legges vekt på segmentering av bygninger, og farge er det beste verktøyet for å plassere aksenter.

Arkitektur

Wrights moderne hjem virker kompakte, men ikke beskjedne. Dette er allikevel ikke små hus hvor man må putte sammen og føle seg trang. Men selvfølgelig er det ingen følelse av luksus, kongelig romslighet her.Dette kan betraktes som et kompromissalternativ. Selv om Wrights hus i gjennomsnitt er 150-200 kvm.

Vindu

De i slike hus grenser direkte til taket. Eller de kan til og med gå langs omkretsen av hele bygningen med et solid tape. Vinduene er vanligvis rektangulære eller firkantede, de har noen få overliggere. Skoddene brukes ikke, vinduene er innrammet av betonglister eller tykke planker.

Hvis huset er dyrt, vil det være panoramavinduer på begge sider av hovedinngangen.

Tak

Det er ikke kjeller og fundament i slike bygg, det er bare at selve huset vanligvis er bygget på en høyde. Tak er enten 3-fals, eller 4-fals, har en svak helling. Noen ganger er de helt flate. Takene på hus i Wright-stil utmerker seg med ganske brede overheng: et slikt element siterer orientalsk arkitektur.

Fasadebehandling

Veggene til husene er bygget av murstein, naturstein, keramiske blokker. Til gulv brukes betong og trebjelker. Det er praktisk talt ingen rammekonstruksjoner i denne stilen, og det er ingen hus helt laget av tre.

Finishene er eklektiske: betong og glass er stille kombinert med naturlig tre og grov stein. Steinen kan kombineres med glatt pussede vegger.

Tidligere var murstein det mest populære materialet for å bygge Wrights hus, nå er det mer fornuftig å bruke keramiske blokker som er større i størrelse. Ofte brukes i dag et imitasjonsmateriale som kun minner om tre eller naturstein. Dette er ikke i konflikt med stilen.

Men du bør ikke gi opp en stor mengde glass - dette er et visittkort av stilen. Det er ingen sprosser på vinduene, men deres segmenterte design skaper en geometrisk harmoni som er behagelig for øyet.

Interiørdesign

Wrights hus har stor takhøyde, panoramavinduer, de dyrker plass og lys som naturlige «fyllstoffer», eller for å være mer presis, eierne av huset. Og i dette gjettes også harmoni med naturen. Og hvis du velger lamper, så er de firkantede, kantete, blottet for klassisk rundhet.

De ligner også papirlykter fra asiatisk kultur, egnet for stilens geometriske retning.

Designløsninger inne i huset:

 • monokromatiske skap som skiller seg fra fargen på veggene, på grunn av hvilket et samlet sammenhengende bilde skapes fra vinkelsegmentene i interiøret;
 • utformingen av huset er slik at inndelingen av rom ikke utføres på en standard måte, ved hjelp av vegger, men ved kantsoning - for eksempel er veggene malt i nærheten av kjøkkenet, og spisestuen er dekorert med naturstein murverk;
 • takene kan hvitkalkes, men ofte er de suspenderte strukturer laget av gipsplater, som også kan være på flere nivåer, slik at de kan sone rommet med en slik teknikk uten vegger;
 • på takene kan det være treinnsatser, hele installasjoner med en av de dominerende fargene i interiøret;
 • lysekroner-propeller brukes - både funksjonelle og fra et dekorativt synspunkt, stildannende;
 • siden huset i seg selv skaper en følelse av jord, kan det være mange lave møbler i det - for eksempel sofaer eller sofaer med lenestoler, salongbord, skjenker, kommoder, konsoller.

Designet i et slikt hus skapes i mange år fremover. Det er ikke ment å bli redesignet for å passe nye motestiler. Innredningen kan endres, sesongmessige endringer er velkomne, men ikke husets generelle utseende.

Hvordan lage et prosjekt?

Vanligvis, for prosjektdokumentasjon, henvender de seg til spesialister som gir kundene standardprosjekter - eksemplene deres kan undersøkes i detalj. Noen ganger spør kunden ikke om et typisk, men om et individuelt prosjekt. Det kan være en hytte, et land en-etasjes eller to-etasjes hus med en garasje og andre bygninger på territoriet. Dette er relativt små murbygninger og rammebygg. En person med designerfaring eller en ekspert på områder relatert til arkitektur kan selvstendig utarbeide et prosjekt.

Ofte jobber kunden og designfirmaet, byggherrer i tandem.Fremtidige eiere kan tegne en skisse av huset, og eksperter vil ta det i betraktning som et ønske om fremtidig bygging.

Ofte bygges et hus av et firma, men all interiørdesign, interiørdesign overtas av eierne selv. I dette tilfellet kommer observasjon, dannet smak, analyser av lignende vellykkede interiører til unnsetning.

Bilder av de mest attraktive husene, deres interiørdesign blir vurdert, og noe eget kommer ut av dette.

Vakre eksempler

Disse bildene motiverer til å starte bygging og "bosette seg" i en så attraktiv arkitektonisk og designmessig sammenheng. Vi foreslår å se på disse vellykkede eksemplene, som kan være mye mer enn presentert her.

 • Typisk hus i den beskrevne stilen, praktisk for en stor familie som foretrekker å bo utenfor byen, nærmere naturen. Stein og tre sameksisterer i dekorasjonen, segmenteringen av strukturen er bevisst vektlagt. Hvite innlegg har blitt vevd inn i det totale brune området.
 • Mer kompakt to-etasjes hus, som kan bygges på et relativt lite område. En interessant løsning er laget med vinduer på den ene siden av huset.
 • En moderne variant av Wright-stilhuset, hoveddekorasjonen er store vinduer. I et slikt hus vil det være mye sol og lys.
 • Huset virker veldig lavt men den står på en høyde og passer harmonisk inn i landskapet. Huset har innebygget garasje.
 • Et kompromissalternativ, nærmere de vanlige typiske husene. I første etasje er vinduene større enn i andre, og dette skiller visuelt fellesarealene i huset fra det enkelte (soverom).
 • Disse bildene viser tydelig at sonering i huset klarer seg uten vegger. En sone flyter jevnt over i en annen. Fargeskalaen er rolig og koselig.
 • Det er mye stein og glass i dette interiøret, geometri hersker her sammen med utsøkt valgt dekor.
 • Terrasser og verandaer i slike prosjekter blir de ofte det siste argumentet for å "kjøpe / bygge akkurat denne bygningen".
 • En annen interessant løsning, der mye er hentet fra orientalske kulturer.
 • I Wrights organiske arkitektur er selve ideen om å være nær naturen vakker, og harmonien av naturlige nyanser i finishen beviser dette nok en gang.
   Blant et stort antall stiler, prosjekter, løsninger, må du velge noe eget, ikke impulsivt og på følelser, men slik at valget vil glede i mange år. Og gjerne mer enn én generasjon. Wrights bygninger er designet for folk som elsker å være nær naturen, konservative farger og en kjærlighet til overflod av lys og rom.

   Følgende video vil fortelle deg hvordan du lager et husprosjekt i Wright-stil.

   ingen kommentarer

   Kommentaren ble sendt.

   Kjøkken

   Soverom

   Møbler