Art Deco-hus

Innhold
 1. Designfunksjoner
 2. Etterbehandling materialer og farger
 3. Møbler og innredning
 4. Eksempler på prosjekter

Art deco-designretningen oppsto i Frankrike på 1920-tallet. forrige århundre og ble raskt populær langt utenfor landets grenser. Typisk for denne stilen er rikdommen av farger og teksturer, uventede geometriske former og rik ornamentikk. Art Deco presenterer glamour kombinert med teknisk fremgang, alle designløsninger utmerker seg ved en høy grad av mottakelighet for alle typer interiørinnovasjoner.

Designfunksjoner

For første gang begynte de å snakke om den fasjonable retningen til Art Deco på begynnelsen av forrige århundre i Frankrike, og allerede på 20- og 30-tallet. den vant raskt en hær av fans. Navnet er oversatt fra fransk som "dekorativ kunst". Dette er en veldig uttrykksfull og grasiøs stil, takket være hvilken det levende interiøret ser luksuriøst, sofistikert og rikt ut. Det var denne atmosfæren som var så nødvendig for folk på slutten av 1930-tallet, da folket var lei av fattigdom og andre konsekvenser av den store depresjonen.

Denne stilistiske retningen kombinerer harmonisk lakonisk primitivisme og pretensiøs luksus, forkrommet metall og tre, funksjonalisme og useriøse jazzmotiver. Standardeksemplet på denne stilen var interiørdesignen til 5-stjerners hoteller, respektable restauranter og noen andre fasjonable steder i den perioden. Imidlertid var denne stilen langt fra rimelig for alle, bare velstående mennesker kunne implementere den i praksis; for vanlige amerikanere med sine små leiligheter var ikke denne designen tilgjengelig. Art Deco er gjenkjennelig for følgende egenskaper:

 • lakonisk geometri;
 • asymmetri, brutte og sikksakk linjer;
 • bruk av dyre overflatematerialer;
 • prangende pomp av dekorative elementer;
 • en overflod av metall og speil;
 • bruken av elfenben, glassmosaikk, flerfargede glassmalerier, dyre krystaller, edelt tre og luksuriøst servise;
 • tilstedeværelsen i det indre av skinnene til ville dyr: antilope, tiger eller bjørn;
 • eksotiske masker, trommer og figurer;
 • en overflod av glans på overflater.

Etterbehandling materialer og farger

Slike elegante interiører krever passende overflatedekorasjon i huset. For gulvbelegg brukes vanligvis parkett laget av edeltre. Etterbehandling med svarte og hvite fliser eller naturstein har blitt utbredt. I moderne interiør er det tillatt å bruke budsjettimitasjoner av parkettplater fra linoleum eller laminat.

For hundre år siden ble taket pusset i hvitt og dekorert med gipslister. I dag foretrekker Art Deco strukturer på flere nivåer laget av PVC eller gips, og stukkstøping er laget av ekspandert polystyren eller polyuretanmaterialer. Installasjon av strekkloft er tillatt - i dette tilfellet må de males med fotoutskrift.

Det er mange interessante alternativer for å dekorere vegger, oftest er det dekorativt gips eller draperi med silketapet. I sistnevnte tilfelle brukes materiale med utskrifter om temaet asiatiske hieroglyfer, afrikanske ornamenter, et geometrisk trykk har blitt utbredt. I noen interiører er overflater dekorert med dekorative trepaneler. De skal være monokromatiske, malt i diskrete nyanser.

Vinduene i Art Deco-interiør er store og gir mye lys, ideelt sett i trerammer. Vindusåpninger er dekorert med en nesten vektløs gjennomsiktig tyll, og om natten er de lukket med tette tunge draperier.

Møbler og innredning

Når det gjelder møbler, er hovedprinsippet for Art Deco maksimal strenghet i alt. I stedet for glatte linjer - skarpe, og i stedet for vanlige i gamle dager, blomsterdekorasjoner - geometriske og abstrakte mønstre. Ingen interiørdesign er komplett uten bruk av former som firkant, kube, sirkel og ball. Det er ingen tilfeldighet at møbler ofte gjentar konturene til disse formene. Møbelfasader er ferdig med sort lakk med perlemor, det er tillatt å bruke forgylt eller forkrommet metall, elfenben og ekte skinn.

Etniske motiver er absolutt til stede i innredningen. Utskårne skrin, kinesiske skillevegger, orientalske håndlagde tepper, afrikanske figurer, trommer, masker, samt skinn av ville dyr ble utbredt. De arkeologiske funnene fra begynnelsen av forrige århundre ble reflektert i dannelsen av stilen. Slik dukket elementer av kunsten i det gamle Egypt, Roma, Babylon og Assyria opp i interiørdesign, og aztekiske og inka-ornamenter er langt fra uvanlige.

Eksempler på prosjekter

Faktisk kombinerer interiøret i en boligbygning i art deco-stil ekstern pomp, tradisjonene til gamle sivilisasjoner med prestasjonene til teknologisk fremgang. Luksus ligger ikke bare i bruken av forskjellige etterbehandlingsmaterialer, men også i den visuelle bekreftelsen av rikdom, som manifesterer seg i rike og levende dekorative elementer.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler