Alt om høyteknologiske enetasjes hus

Innhold
 1. Egendommer
 2. Prosjekter
 3. Materialer (rediger)
 4. Design
 5. Vakre eksempler

Høyteknologisk stil er den perfekte kombinasjonen av skjønnhet med praktisk og funksjonalitet. Hus bygget i denne retningen ser moderne og futuristiske ut, de er preget av utrolige geometriske former som skiller dem fra de vanlige bygningene. Oftest brukes høyteknologi i byggingen av en-etasjes hytter. I denne artikkelen vil vi vurdere alt om høyteknologiske en-etasjes hus.

Egendommer

Formen på en-etasjes høyteknologiske hus ligner en kube, hvis klare grenser skaper en følelse av trygghet og komfort. Det brukes mer penger og tid på bygging av slike bygg, men alt dette lønner seg med høy komfort, energieffektivitet og funksjonalitet. Høyteknologiske hus velges vanligvis av ambisiøse og aktive mennesker som liker å omgi seg med alt nytt. Hovedtrekkene til bygninger i denne stilen inkluderer følgende:

 • tilstedeværelsen av et flatt tak med en liten helningsvinkel;
 • mye panoramavinduer og naturlig lys;
 • strenge linjer i design og et minimum av rundhet;
 • tilstedeværelsen av kolonner.

En palett av svarte, røde, gule, beige, hvite og grå farger råder i dekorasjonen av hus. Kun kunstig materiale brukes til fasader, men naturstein og tre bør være tilstede som et minimum. Når du dekorerer hus, gis spesiell oppmerksomhet til belysning, den er installert rundt hele omkretsen av bygningen. Når det gjelder det høyteknologiske interiøret, har det også sine egne egenskaper, nemlig:

 • overflatebehandling gjøres med gips;
 • høyt tak og panoramabelysning;
 • tilstedeværelsen av trapper, store akvarier og peiser;
 • maksimal åpen plass, ingen skillevegger (sonering utføres ved bruk av møbler eller dekorasjon).

I det indre av hus skiller ikke innredningen seg ut mot den generelle bakgrunnen med tekstur og lyse farger. For å understreke stilen må huset utstyres med Smart Home-systemet, innebygde husholdningsapparater og moderne elektronikk.

Prosjekter

Når du designer små en-etasjes høyteknologiske hus, inkluderer de vanligvis et kjøkken, en vestibyle, en romslig stue, et fyrrom, en entré og et dusjrom. Noen ganger tildeler prosjekter i tillegg plass for å arrangere et pantry eller omkledningsrom. For hus med flatt tak med kun 1 etasje kan du også legge til veranda.

Husdesign med et areal på opptil 100 kvadratmeter er veldig populært. m med garasje. Oppsettet deres er klassisk: stue, soverom, bad, bad, kjøkken og garderobe.

Hvis området til forstadsområdet tillater det (er over 150 kvm), kan byggeplanen inkludere et loft.

Materialer (rediger)

Til tross for at høyteknologiske en-etasjes hus kjennetegnes av uvanlige ytre former, brukes de vanligste materialene i konstruksjonen. For bygging av slike moderne bygninger brukes vanligvis følgende løsninger:

 • skumbetong (det rimeligste materialet, men det krever dekorativ etterbehandling);
 • keramiske, luftbetongblokker (de er svært holdbare, praktiske i legging, er rimelige og har lav varmeledningsevne);
 • murstein (pålitelig og holdbart materiale).

Det er også trehus (fra en bar), de passer perfekt inn i landskapsdesignen på stedet og er harmonisk kombinert med andre bygninger. Enetasjes hus kan bygges av tre ved hjelp av en rammepanelmetode.

Hovedtrekket til høyteknologiske hus er tilstedeværelsen av et uvanlig tak. Det er helt flatt og har en liten helling, derfor brukes polyvinylkloridmembraner for installasjon av slike tak.

Siden høyteknologiske en-etasjes hus er lette, er de installert på en forsterket base eller søylefundament. Dette krever i tillegg innkjøp av søyler og betong.

Design

Hi-tech er preget av maksimal funksjonalitet, så utformingen av lokalene skal ikke bare være stilig, men også fri for alle unødvendige ting. Det er streng soneinndeling i det indre av rommene. Innredningen er utført med speil, glass og plast. Hovedtrekket i designet er tilstedeværelsen av rikelig lys, i hvert rom er det dekorert annerledes.

 • Stue. Dekorasjonen presenteres av en kombinasjon av moderne og tradisjonelle materialer: plast kompletteres med stein, glass og metall. Murstein og betong teksturer er veldig populære, mot sin bakgrunn ser møbler av strenge former nydelig ut, med enkle fasader og en åpen tekstur. Komfortable sofaer med skinntrekk er valgt som stoppede møbler. Et salongbord i plast eller glass må være til stede i interiøret.
 • Baderom. Veggene i dette rommet er dekorert med store monokromatiske fliser. Avhengig av området i rommet kan du velge både lyse og mørke toner på kledningen. Kombinasjonen av grått med beige og hvite farger ser vakkert ut i design. Ofte i det høyteknologiske interiøret kan du finne naturlig tre trim. For å fremheve innredningen gunstig, brukes bakgrunnsbelysning på vegger og tak. VVS er valgt i metalliske nyanser.
 • Soverom. Disse rommene utmerker seg ved sin ergonomi, overflatebehandling i dem er utført med naturlige materialer. Gulvet er vanligvis laminat eller parkett i pastellfarger. For å skape en romantisk atmosfære på soverommene er det installert et justerbart belysningssystem. Tekstiler er valgt i lyse farger fra lette stoffer.
 • Kjøkken. Utformingen av dette rommet sørger for tilstedeværelsen av to soner: spisestue og arbeid. Utstyr og alt kjøkkenutstyr er ordnet strengt i henhold til kravene til ergonomi. Over den store benkeplaten monteres skarp belysning. Om ønskelig kan interiøret på kjøkkenene suppleres med sittegruppe og TV.
 • Gang. Når du dekorerer korridoren, velg lette møbler, dekorasjon, innebygd belysning og et blankt strekktak. Oppbevaringsområdet er skjult bak en garderobe med blank eller speiloverflate. I utformingen av gangen er det alltid et stort speil, som du kan plassere en konsollhylle under.

I det indre av rom innredet i høyteknologisk stil, er det ikke tillatt å bruke mye dekor. Du kan komplettere designet med svart-hvitt plakater, familiebilder, vaser med blomster.

Vakre eksempler

I dag er det mange designprosjekter for høyteknologiske en-etasjes hus, som hver har sine egne egenskaper. For å bygge en liten hytte i moderne design kan du velge mellom flere prosjektalternativer.

 • Murhus med flatt tak. Den utvendige kledningen av fasadene skal utføres med snøhvit puss og det bør lages flere innlegg av trepaneler i varme nyanser. I venstre fløy av bygningen kan du plassere et soverom, stue og et bad, og i høyre fløy - et kjøkken, en barnehage og et bad. Det er best å gjøre stuen helglass, du kan feste en terrasse til den utenfor.
 • Et originalt hus med et sofistikert eksteriørdesign. Et slikt prosjekt er ideelt for dristige utviklere med en ekstraordinær smak. Rekreasjonsområdet i dette huset er åpent, det er representert av en rund terrasse. For at alle familiemedlemmer skal føle seg komfortable, må planløsningen inkludere flere soveområder, et godt opplyst bad, stue og spisestue kombinert med kjøkken.

Se en oversikt over et høyteknologisk en-etasjes hus.

ingen kommentarer

Kommentaren ble sendt.

Kjøkken

Soverom

Møbler